Quinoa salade met gebakken honing-feta

Quinoa salade met gebakken honing-feta, Gezonde saladerecepten, Recepten met quinoa, Gebakken feta, Saganagi maken, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs

Een aantal jaar geleden at ik in Griekenland saganaki, oftewel: gebakken feta in een kruidig jasje. Heerlijk in een Griekse salade met zoete tomaat en olijfjes, zoals ik in dit recept deed. Ik moest er laatst aan denken en besloot er een nieuwe variant op te maken. Dit keer zonder jasje maar gewoon even aanbakken in de pan met wat honing erover. En dat werd heeeel lekker! Zoutige feta combineert onwijs goed met een zoetje als honing. Maak daar een salade bij met quinoa en pittige rucola en je hebt een heerlijke en voedzame lunch :D

Even een kleine tomatentip: ik kocht vroeger altijd gewoon de goedkoopste kleine tomaatjes in de supermarkt. Tomaatjes zijn tomaatjes toch? Fout! Die arme tomaatjes bevatten weinig tot geen smaak en voegen niet heel veel toe aan je salade. Ga liever voor een donkerrode versie die misschien net een tikkeltje duurder is, maar wel veel lekkerder en daarom een wereld van verschil in je salade.

 

Quinoa salade met gebakken honing-feta, Gezonde saladerecepten, Recepten met quinoa, Gebakken feta, Saganagi maken, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs
Mijn gebakken feta (saganagi) recept van twee jaar geleden.

 

Dit heb je nodig voor deze quinoa salade met gebakken honing-feta / 2 personen

  • 150 gr quinoa
  • 1 avocado
  • 100 gr feta
  • 1 el honing
  • 10 tot 12 kleine tomaatjes
  • 75 gr rucola
  • klein handje walnoten
  • 2 el appelazijn
  • optioneel: extra gebakken pijnboompitjes. Aanrader!

 

Quinoa salade met gebakken honing-feta, Gezonde saladerecepten, Recepten met quinoa, Gebakken feta, Saganagi maken, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs

Quinoa salade met gebakken honing-feta, Gezonde saladerecepten, Recepten met quinoa, Gebakken feta, Saganagi maken, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs

 

Zo maak je het

Kook de quinoa in 450 ml water in ongeveer 10 minuten gaar. Giet het overtollige water af en breng de quinoa op smaak met peper en zout.

Halveer de tomaatjes en snijd de avocado in blokjes.

Verwarm een koekenpan (liefst met anti-aanbaklaag) zonder olie. Snijd de feta in dikke plakken en leg de plakken 1 minuut in de pan op laag vuur. Keer de feta om en smeer de bovenkant in met honing. Bak de feta nog 1 minuut en zet daarna het vuur uit.

Maak de salade door in een grote kom de quinoa, avocado, rucola, feta en walnoten door elkaar te mengen. Breng op smaak met de appelazijn. Verdeel de salade over twee borden of kommen en sluit af met de gebakken honing-feta on top. Strooi er wat gebakken pijnboompitjes overheen indien je die gebruikt.

 

Neem je deze salade mee naar werk? Neem de rucola dan apart mee en hussel die er pas door wanneer je gaat eten. Zo blijft de rucola lekker knapperig

 

 

Bo

Bo / 28 / Wonend in het gezellige Utrecht / Liefde voor gezond eten, lekker koken en wijn / You don't have to cook fancy or complicated masterpieces, just good food from fresh ingredients.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.