...

Quinoa pudding met bosbessen en kokos

Quinoa pudding met bosbessen en kokos

door | aug 1, 2015 | Ontbijt, Recepten | 0 Reacties

Quinoa pudding met bosbessen en kokos

Dat quinoa heerlijk is in een salade weten we. Maar wist je dat je er ook lekkere ontbijtjes mee kunt maken? Vervang je bammetje of havermoutontbijt eens door pudding van quinoa. De quinoa kook je in melk in plaats van in water en je brengt alles op smaak met kaneel en vers fruit. Ik heb van elk hapje genoten kan ik je vertellen. Je maakt hem éxtra lekker door stukjes verse kokos toe te voegen..

Say hello to your weekend :)

 

Nodig voor twee personen

  • 175 gr quinoa
  • 350 ml amandelmelk (of een ander soort melk naar keuze)
  • 100 gr verse kokosblokjes (gedroogd kan natuurlijk ook)
  • 100 gr blauwe bessen
  • snufje kaneel

 

Quinoa pudding met bosbessen en kokos

 

Zo maak je het

Breng de melk samen met de quinoa aan de kook. Laat zachtjes door koken totdat de melk is opgenomen. Blijf regelmatig roeren zodat de melk niet aan kan branden.

Breng op smaak met kaneel en verdeel de quinoa pudding over twee schaaltjes. Top af met de kokos en blauwe bessen.

 

Blauwe bessen zijn ontzettend goed voor je. Ze bevatten antioxidanten die een belangrijke rol spelen bij het tegengaan van je verouderingsproces. De bessen zijn het meest gezond als je ze direct eet en dan het liefst niet in combinatie met suiker. Suiker zorgt voor vermindering van de gezonde voedingsstoffen

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Move over whipped feta, hallo whipped tahin! Oftewel: luchtig opgeklopte sesampasta. Sesampasta wordt ook wel tahin of tahini genoemd en wordt gemaakt van (je raadt het al) sesamzaadjes. Wist je dat je sesampasta op kunt kloppen tot een luchtige dip? Héérlijk als...

Lees meer
Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Dit lieve mensen, is het ultieme hapje voor echte visliefhebbers. Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever. Ik weet het, dit klinkt wellicht een beetje vreemd maar geloof mij, wil je proeven! In een vorig artikel vertelde ik je al dat ik kabeljauwlever ontdekte....

Lees meer
Coq au vin met witte wijn

Coq au vin met witte wijn

Herinneren jullie je mijn Chef's Line avontuur op tv nog? In deze kookwedstrijd nam ik het op tegen de chefs van Frans restaurant Bistrot Neuf. Één van de gerechten die ik maakte was coq au vin met witte wijn. Súper malse kip in een kruidige saus van witte wijn, verse...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *