...

Quinoa pudding met bosbessen en kokos

Quinoa pudding met bosbessen en kokos

door | aug 1, 2015 | Ontbijt, Recepten | 0 Reacties

Quinoa pudding met bosbessen en kokos

Dat quinoa heerlijk is in een salade weten we. Maar wist je dat je er ook lekkere ontbijtjes mee kunt maken? Vervang je bammetje of havermoutontbijt eens door pudding van quinoa. De quinoa kook je in melk in plaats van in water en je brengt alles op smaak met kaneel en vers fruit. Ik heb van elk hapje genoten kan ik je vertellen. Je maakt hem éxtra lekker door stukjes verse kokos toe te voegen..

Say hello to your weekend :)

 

Nodig voor twee personen

  • 175 gr quinoa
  • 350 ml amandelmelk (of een ander soort melk naar keuze)
  • 100 gr verse kokosblokjes (gedroogd kan natuurlijk ook)
  • 100 gr blauwe bessen
  • snufje kaneel

 

Quinoa pudding met bosbessen en kokos

 

Zo maak je het

Breng de melk samen met de quinoa aan de kook. Laat zachtjes door koken totdat de melk is opgenomen. Blijf regelmatig roeren zodat de melk niet aan kan branden.

Breng op smaak met kaneel en verdeel de quinoa pudding over twee schaaltjes. Top af met de kokos en blauwe bessen.

 

Blauwe bessen zijn ontzettend goed voor je. Ze bevatten antioxidanten die een belangrijke rol spelen bij het tegengaan van je verouderingsproces. De bessen zijn het meest gezond als je ze direct eet en dan het liefst niet in combinatie met suiker. Suiker zorgt voor vermindering van de gezonde voedingsstoffen

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Perfect gepocheerde eieren maken? Dat is een fluitje van een cent met deze tips! Ik ben gék op gepocheerde eitjes. Ik heb dan ook braaf véél verschillende tips uitgeprobeerd voor het perfecte resultaat: een stevige buitenkant met daarin een mooie lopende dooier. Die...

Lees meer
Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Ohhhh lieve mensen, ik heb toch wel zó'n overheerlijk burrata recept voor je. En wel in de vorm van een heerlijke borrelhap! Deze burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven is alles wat je wil van een hapje voor bij de borrel. Kruidig, zoet, fris, bomvol smaak...

Lees meer
Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Zin in een makkelijke, voedzame en héle lekkere avondmaaltijd? Dan zijn deze pitabroodjes met bimi broccoli, kipgehaktballetjes en yoghurtsaus perféct. Vers afgebakken pitabroodjes met zelfgemaakte sappige kipgehaktballetjes, knapperige bimi met daarbij een romig...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *