...

Quinoa pudding met bosbessen en kokos

Quinoa pudding met bosbessen en kokos

door | aug 1, 2015 | Ontbijt, Recepten | 0 Reacties

Quinoa pudding met bosbessen en kokos

Dat quinoa heerlijk is in een salade weten we. Maar wist je dat je er ook lekkere ontbijtjes mee kunt maken? Vervang je bammetje of havermoutontbijt eens door pudding van quinoa. De quinoa kook je in melk in plaats van in water en je brengt alles op smaak met kaneel en vers fruit. Ik heb van elk hapje genoten kan ik je vertellen. Je maakt hem éxtra lekker door stukjes verse kokos toe te voegen..

Say hello to your weekend :)

 

Nodig voor twee personen

  • 175 gr quinoa
  • 350 ml amandelmelk (of een ander soort melk naar keuze)
  • 100 gr verse kokosblokjes (gedroogd kan natuurlijk ook)
  • 100 gr blauwe bessen
  • snufje kaneel

 

Quinoa pudding met bosbessen en kokos

 

Zo maak je het

Breng de melk samen met de quinoa aan de kook. Laat zachtjes door koken totdat de melk is opgenomen. Blijf regelmatig roeren zodat de melk niet aan kan branden.

Breng op smaak met kaneel en verdeel de quinoa pudding over twee schaaltjes. Top af met de kokos en blauwe bessen.

 

Blauwe bessen zijn ontzettend goed voor je. Ze bevatten antioxidanten die een belangrijke rol spelen bij het tegengaan van je verouderingsproces. De bessen zijn het meest gezond als je ze direct eet en dan het liefst niet in combinatie met suiker. Suiker zorgt voor vermindering van de gezonde voedingsstoffen

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Citroen gember shots! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben echt al wéken verkouden. Hoog tijd om mijn immuunsysteem een flinke boost te geven. Dit doe ik door gezond te eten (veel biologische groenten, fruit, peulvruchten, noten), tussen het werken door...

Lees meer
Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Ik heb vandaag een echte Beaufood klassieker voor je. Daarmee bedoel ik zo'n gerecht wat zéér regelmatig bij ons op tafel staat. Mijn favoriete vongole recept! Een pannetje vol heerlijke vongole met witte wijn en parmezaanse kaas. Als ik vongole tegenkom kan ik het...

Lees meer
Gegratineerde oesters uit de oven

Gegratineerde oesters uit de oven

Luxer en smaakvoller wordt het vandaag niet lieve mensen. Gegratineerde oesters uit de oven! Mijn favoriete borrelhap. Het zacht zilte van een mooie oester in combinatie met gesmolten kaas, verse peterselie en een frisse citroen is werkelijk hemels. Toch moet ik...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *