...

Quinoa bowl met gegrilde broccoli en tahini

Quinoa bowl met gegrilde broccoli en tahini

door | jan 31, 2019 | Lunch, Recepten, Vega | 2 reacties

Quinoa bowl met gegrilde broccoli en tahini, Beaufood lunch, Gezonde lunch recepten, Lunchen zonder brood, Gezonde foodblogs, Gezonde dressings, Vegetarische salades

Vandaag staat er een gezond lunchrecept voor je klaar. Dit keer een super smaakvolle bowl met quinoa en gegrilde broccoli. Het geheim van een goede salade is de dressing. Ik had al een tijdje geen tahin, oftewel sesampasta, gegeten dus ik besloot daar weer eens een sausje van te maken. Resultaat: hemels! Gegrilde broccoli en tahin met appelazijn is echt intens lekker. Tip: maak een dubbele portie van de salade zodat je voor twee dagen lunch hebt :D

Quinoa bowl met gegrilde broccoli en tahini, Beaufood lunch, Gezonde lunch recepten, Lunchen zonder brood, Gezonde foodblogs, Gezonde dressings, Vegetarische salades

Quinoa bowl met gegrilde broccoli en tahini, Beaufood lunch, Gezonde lunch recepten, Lunchen zonder brood, Gezonde foodblogs, Gezonde dressings, Vegetarische salades

Dit heb je nodig voor deze lunch bowl met gegrilde broccoli en tahin / 1 persoon

  • 75 gr quinoa – ik gebruik altijd van die kant en klare builtjes
  • 140 gr broccoli
  • 30 gr verse bloerenkool – gesneden 
  • 1/2 avocado
  • 1 flinke tl ras el hanout
  • klein bakje tuinkers
  • klein handje pecannoten

Voor de tahin dressing (goed voor vier porties)

  • 50 gr tahin – sesamzaad pasta 
  • 30 gr appelazijn
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 tl honing

 

Quinoa bowl met gegrilde broccoli en tahini, Beaufood lunch, Gezonde lunch recepten, Lunchen zonder brood, Gezonde foodblogs, Gezonde dressings, Vegetarische salades

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Kook de quinoa gaar volgens de bereidingswijze. Indien je kant en klare builtjes gebruikt kook je deze in 15 minuten gaar.

Snijd de broccoli in kleine roosjes. Meng de broccoli in een kom samen met de boerenkool, een scheutje olijfolie, een theelepel ras el hanout en een snuf peper & zout. Grill de groenten 10 minuutjes in de oven.

Snijd de avocado in plakjes.

Mix de ingrediënten voor de tahin dressing samen met 50 ml water tot een romige massa.

Verzamel alle ingrediënten in een grote kom en breng op smaak met 1/4 van de dressing. Neem je de salade mee naar school of werk? Bewaar de dressing dan in een zakje en drizzle hem over de salade wanneer je gaat lunchen.

Quinoa bowl met gegrilde broccoli en tahini, Beaufood lunch, Gezonde lunch recepten, Lunchen zonder brood, Gezonde foodblogs, Gezonde dressings, Vegetarische salades

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gezonde appeltaart pannenkoek

Gezonde appeltaart pannenkoek

Appeltaart pannenkoek met rozijnen en kaneel. Een van mijn (en zéker ook die van Louen) favoriete ontbijtrecepten van de laatste tijd. Eigenlijk is het meer een soort zoete omelet. Het beslag bestaat namelijk uit eieren met daarin een flinke eetlepel volkorenmeel....

Lees meer
Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm. Een super de luxe gezonde eiersalade met allerlei voedzame toppings. Oké, die gebakken uitjes erop zijn misschien niet súper voedzaam, maar ik ben nog steeds niet over mijn gebakken uitjes verslaving heen ;) Zo'n kruidig...

Lees meer
Gebakken kippendij in spinazie roomsaus

Gebakken kippendij in spinazie roomsaus

Ohhh we hebben er weer eentje hoor.. Gebakken kip in spinazie roomsaus! Een fantastisch lekker eenpansgerecht met kruidige kip in een romige saus van (heel veel) verse spinazie. Een perfect gerecht voor op een doordeweekse avond. Hij staat namelijk lekker snel op...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Saskia

    En wanneer gebruik je de waterkers?

    Antwoord
    • Bo

      Gewoon door/op/in/over de salade :D

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *