Vandaag staat er een gezond lunchrecept voor je klaar. Dit keer een super smaakvolle bowl met quinoa en gegrilde broccoli. Het geheim van een goede salade is de dressing. Ik had al een tijdje geen tahin, oftewel sesampasta, gegeten dus ik besloot daar weer eens een sausje van te maken. Resultaat: hemels! Gegrilde broccoli en tahin met appelazijn is echt intens lekker. Tip: maak een dubbele portie van de salade zodat je voor twee dagen lunch hebt :D
Dit heb je nodig voor deze lunch bowl met gegrilde broccoli en tahin / 1 persoon
- 75 gr quinoa – ik gebruik altijd van die kant en klare builtjes
- 140 gr broccoli
- 30 gr verse bloerenkool – gesneden
- 1/2 avocado
- 1 flinke tl ras el hanout
- klein bakje tuinkers
- klein handje pecannoten
Voor de tahin dressing (goed voor vier porties)
- 50 gr tahin – sesamzaad pasta
- 30 gr appelazijn
- sap van 1/2 limoen
- 1 tl honing
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Kook de quinoa gaar volgens de bereidingswijze. Indien je kant en klare builtjes gebruikt kook je deze in 15 minuten gaar.
Snijd de broccoli in kleine roosjes. Meng de broccoli in een kom samen met de boerenkool, een scheutje olijfolie, een theelepel ras el hanout en een snuf peper & zout. Grill de groenten 10 minuutjes in de oven.
Snijd de avocado in plakjes.
Mix de ingrediënten voor de tahin dressing samen met 50 ml water tot een romige massa.
Verzamel alle ingrediënten in een grote kom en breng op smaak met 1/4 van de dressing. Neem je de salade mee naar school of werk? Bewaar de dressing dan in een zakje en drizzle hem over de salade wanneer je gaat lunchen.
En wanneer gebruik je de waterkers?
Gewoon door/op/in/over de salade :D