Pumkin pie smoothie met kaneel

Pumkin pie smoothie met kaneel

door | okt 28, 2015 | Recepten, Smoothies & drankjes | 3 reacties

Pumkin pie smoothie met kaneel

Oké, hierna hou ik echt op de de overload aan pompoenrecepten hoor ;) Maar wist je dat je ook een super lekkere smoothie kunt maken met pompoen?! Ik kwam erachter dat de vitaminen en antioxidanten die in het vruchtvlees zitten ontstekingsremmende knallers zijn. Met een aspirine onderdruk je de symptonen van een ontsteking, maar met de antioxidanten in een pompoen pak je de ontsteking zelf aan. Dus voel je een griepje aankomen? Pumkin it is :) En daarbij is het natuurlijk verstandig om zoveel mogelijk verschillende soorten groenten te eten voor een killer immuumsysteem.

Heb je geen tijd, zin of puf om een pompoen te bakken of koken? Dan maak je er dus gewoon een snelle en lekkere smoothie van.

 

Pumkin pie smoothie met kaneel

Dit heb je nodig voor deze pumkin pie smoothie met kaneel / 2 personen

  • 100 gr pompoen blokjes – ik nam kant en klare diepvries blokjes
  • 200 ml amandelmelk
  • een banaan
  • 1 tl koekkruiden
  • snufje kaneel als topping
  • 1 el honing

 

Zo maak je het

Blenden maar! Voor minimaal 1 minuut tot je een mooie gladde smoothie hebt. Heb je geen ijzersterke blender? Laat de pompoenblokjes dan eerst eventjes ontdooien.

 

Serveer in een leuke beker met een snufje extra kaneel of crunchy granola topping. Kijk hier hoe je zelf gezonde granola maakt!

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Je weet het: ik maak gráág indruk op mijn gasten. Hoe goed ik ze ook ken (en hoe goed ze mij ook kennen, vooral) - ik ben graag de veroorzaker van openvallende monden tijdens een diner. Eén gerecht waarmee ik altijd punten scoor, is biet in zoutkorst. In theorie is...

Lees meer
Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Ik ben gek op borrelen. Toch laat ik het favoriete borrelhapje van de gemiddelde Nederlander meestal achterwege: bittergarnituur is niet aan mij besteed. En niet omdat ik het niet lekker vind (hallo, wie houdt er niet van zo'n gloeiendhete bitterbal of...

Lees meer
Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zeg je 'ultieme luxe', dan zeg je 'zalm sashimi'. (Of kaviaar, oesters, champagne, oké oké...) Ik vind zalm sashimi zo fantastisch lekker. Zoals ik al zei: het is heel chique en luxueus, maar niet onbereikbaar. Des te leuker! Met een goede zalmfilet en een paar hele...

Lees meer

3 Comments

3 Reacties

  1. Daniëlle

    Hij lijkt mij heerlijk! Ik wist niet dat pompoen ook zo’n goede werking had, toch maar iets vaker klaarmaken dan!

    Antwoord
  2. Carlijn

    Hi!

    Wat een leuk recept van de Pumpkin Pie Power Smoothie, deze wil ik zeker binnenkort proberen. Vraagje: als je verse pompoen gebruikt, moet je deze dan eerst koken of doe je deze rauw door de smoothie?

    X Carlijn

    Antwoord
    • Bo

      Hooi Carlijn, het kan beide. Maar als hij heel hard is kun je de stukjes ook eerst even roosteren in de oven :) Of koken!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.