Oké, hierna hou ik echt op de de overload aan pompoenrecepten hoor ;) Maar wist je dat je ook een super lekkere smoothie kunt maken met pompoen?! Ik kwam erachter dat de vitaminen en antioxidanten die in het vruchtvlees zitten ontstekingsremmende knallers zijn. Met een aspirine onderdruk je de symptonen van een ontsteking, maar met de antioxidanten in een pompoen pak je de ontsteking zelf aan. Dus voel je een griepje aankomen? Pumkin it is :) En daarbij is het natuurlijk verstandig om zoveel mogelijk verschillende soorten groenten te eten voor een killer immuumsysteem.
Heb je geen tijd, zin of puf om een pompoen te bakken of koken? Dan maak je er dus gewoon een snelle en lekkere smoothie van.
Dit heb je nodig voor deze pumkin pie smoothie met kaneel / 2 personen
- 100 gr pompoen blokjes – ik nam kant en klare diepvries blokjes
- 200 ml amandelmelk
- een banaan
- 1 tl koekkruiden
- snufje kaneel als topping
- 1 el honing
Zo maak je het
Blenden maar! Voor minimaal 1 minuut tot je een mooie gladde smoothie hebt. Heb je geen ijzersterke blender? Laat de pompoenblokjes dan eerst eventjes ontdooien.
Serveer in een leuke beker met een snufje extra kaneel of crunchy granola topping. Kijk hier hoe je zelf gezonde granola maakt!
Hij lijkt mij heerlijk! Ik wist niet dat pompoen ook zo’n goede werking had, toch maar iets vaker klaarmaken dan!
Hi!
Wat een leuk recept van de Pumpkin Pie Power Smoothie, deze wil ik zeker binnenkort proberen. Vraagje: als je verse pompoen gebruikt, moet je deze dan eerst koken of doe je deze rauw door de smoothie?
X Carlijn
Hooi Carlijn, het kan beide. Maar als hij heel hard is kun je de stukjes ook eerst even roosteren in de oven :) Of koken!