Pulled chicken met healthy BBQ saus 

Pulled chicken met healthy BBQ saus, Paasrecepten kip, Pulled chicken hele kip, Hele kip bereiden, Jamie Oliver kip in melk, Chicken in milk, Beaufood Pasen, Lekkere paasrecepten, Broodje pulled chicken, Gezonde barbecuesaus maken, Suikervrije barbecue saus, Gezonde foodblogs

Het maken van pulled chicken staat al lang op mijn to do lijstje en deze week kwam het er dan eindelijk van. De reden daarvan was de prachtige Paaskip die ik thuisgestuurd kreeg. Zoals jullie weten eet ik steeds minder vlees en zijn de recepten op Beaufood.nl negen van de tien keer vegetarisch. Dit komt doordat ik mezelf steeds meer verdiep in de herkomst van vlees en vis. Waar ik vroeger gedachteloos in de supermarkt naar de goedkoopste optie greep, kijk ik nu goed naar waar het product vandaan komt. En ja, dan schrik je je af en toe een hoedje en ga je zonder dat je het echt in de gaten hebt steeds minder vlees en vis eten. Toch zal ik nooit helemaal vegetarisch worden want ik houd ontzettend van een lekker stukje vlees of vis, mits het van goede komaf is. Ik kan echt genieten van een mooi gegaarde kip uit de oven om daar vervolgens een heerlijk gerecht mee te maken voor op bijvoorbeeld de paastafel!

Even terug naar de pulled chicken. Wat eigenlijk niets meer is dan het garen van kip en vervolgens ‘pullen’ met een vork of met de hand. Je kunt hier kipfilet voor gebruiken, maar ik ging op de culinaire tour en ging voor een hele slow cooked chicken uit de oven. Het resultaat was méga malse kip. Geen zorgen, dit recept is zoals je van mij gewend ben super easy (en heeeeel lekker) alleen kost het wat meer tijd omdat je de kip langzaam gaart in de oven op lage temperatuur. Ik gebruikte hiervoor een recept van Jamie Oliver als inspiratie waarbij hij de kip gaart in melk, citroen, knoflook en kaneel. Wat een hemelse combi. Eigenlijk doet de oven al het werk en hoef jij alleen even te relaxen en je te storten op de BBQ saus die je bij de pulled chicken serveert. Want die maak je natuurlijk zelf zodat hij extra lekker én een stuk gezonder is dan de BBQ saus uit de supermarkt. Serveer daar soft buns bij en laat iedereen zijn eigen broodje pulled chicken maken.

Heb je nog wat kip over? Maak daar de volgende dag een lekkere kipsalade van met yoghurt, mayo, kerriepoeder en stukjes ananas

Tip: Kies jij ook graag voor duurzaam? Bestel dan voor Pasen een Redbro kip bij paaskip.com. De Redbro is een traag groeiende kip die opgroeit met een natuurlijk dag en nachtritme, speelruimte en de juiste voeding. Voor 14,95 wordt deze Paaskip klaar voor gebruik én gratis net voor de Pasen bij je thuis afgeleverd!

 

Pulled chicken met healthy BBQ saus, Paasrecepten kip, Pulled chicken hele kip, Hele kip bereiden, Jamie Oliver kip in melk, Chicken in milk, Beaufood Pasen, Lekkere paasrecepten, Broodje pulled chicken, Gezonde barbecuesaus maken, Suikervrije barbecue saus, Gezonde foodblogs

Pulled chicken met healthy BBQ saus, Paasrecepten kip, Pulled chicken hele kip, Hele kip bereiden, Jamie Oliver kip in melk, Chicken in milk, Beaufood Pasen, Lekkere paasrecepten, Broodje pulled chicken, Gezonde barbecuesaus maken, Suikervrije barbecue saus, Gezonde foodblogs

Pulled chicken met healthy BBQ saus, Paasrecepten kip, Pulled chicken hele kip, Hele kip bereiden, Jamie Oliver kip in melk, Chicken in milk, Beaufood Pasen, Lekkere paasrecepten, Broodje pulled chicken, Gezonde barbecuesaus maken, Suikervrije barbecue saus, Gezonde foodblogs

Dit heb je nodig voor deze pulled chicken met healthy BBQ saus / voor ongeveer 8 broodjes

  • Een hele kip – van ongeveer 1200/1400 gram
  • 550 ml melk
  • 6 teentjes knoflook
  • 2 citroenen
  • 1/2 kaneelstokje
  • 8 soft buns – of andere broodjes
  • 1 komkommer
  • Flinke scheut rijstazijn – wijn of appelazijn kan ook
  • Handje cashewnoten
  • 2 lente uitjes

Voor de BBQ saus

  • 200 gr tomatenblokjes – uit pak
  • 2 el rijstazijn – wijn of appelazijn kan ook
  • 1 tl dijon mosterd
  • 1 el gerookt paprika poeder – gerookt paprikapoeder is dé smaakmaker in deze saus dus vervang deze niet door gewoon paprikapoeder :)
  • 35 gr ahornsiroop
  • Snuf zout

 

Pulled chicken met healthy BBQ saus, Paasrecepten kip, Pulled chicken hele kip, Hele kip bereiden, Jamie Oliver kip in melk, Chicken in milk, Beaufood Pasen, Lekkere paasrecepten, Broodje pulled chicken, Gezonde barbecuesaus maken, Suikervrije barbecue saus, Gezonde foodblogs

Pulled chicken met healthy BBQ saus, Paasrecepten kip, Pulled chicken hele kip, Hele kip bereiden, Jamie Oliver kip in melk, Chicken in milk, Beaufood Pasen, Lekkere paasrecepten, Broodje pulled chicken, Gezonde barbecuesaus maken, Suikervrije barbecue saus, Gezonde foodblogs

Zo maak je het

Begin met de kip. Verwarm de oven voor op 150 graden en zet een gietijzeren pan klaar of een pan die in de oven kan. Indien je die niet hebt pak je er een gewone pan en een grote ovenschaal bij. Kruid de kip rijkelijk met peper en zout.

Verhit een scheutje olijfolie in de pan en braad de kip tot hij aan alle kanten mooi goudbruin is. Haal de kip uit de pan en schenk de olijfolie eruit, maar laat de aanbaksels op de bodem zitten. Dit geeft straks extra smaak af. Doe de kip terug in de pan en schenk de melk erbij. Rasp de schil van twee citroenen en voeg dit samen met het halve kaneelstokje en de knoflookteentjes in de pan. De knoflookteentjes hoef je niet te pellen of uit te persen.

Wanneer je geen ovenbestendige pan hebt schraap je de aanbaksels uit de pan en doe je alle ingrediënten in een ovenschaal

Zet de ovenschaal met de deksel erop (of een afgedekte ovenschaal) in de oven en wachten maar! 2.5 uur om precies te zijn. Haal na één uur de deksel eraf en laat de kip verder garen. Schep af en toe wat vocht over de kip.

Maak ondertussen de saus. Doe alle ingrediënten in een kleine pan en pureer glad. Breng de saus aan de kook en laat op laag vuur tien minuten sudderen. Proef tussendoor even en voeg naar smaak nog wat azijn of gerookt paprikapoeder toe.

Snijd de komkommer met een dunschiller in dunne slierten en leg ze in een diep bord of kom. Schenk er een flinke scheut rijstazijn over en laat even trekken.

Check of de kip gaar is en haal hem uit de oven. Trek het kippenvlees met twee vorken van de botjes af en verzamel het vruchtvlees. Meng drie eetlepels van het kookvocht en vier eetlepels van de saus door het kippenvlees.

Beleg de soft buns met de pulled chicken en sluit af met slierten komkommer, ringtjes lente ui en gehakte cashewnootjes. Serveer er een kommetje BBQ saus bij.

Eet smakelijk!

Pulled chicken met healthy BBQ saus, Paasrecepten kip, Pulled chicken hele kip, Hele kip bereiden, Jamie Oliver kip in melk, Chicken in milk, Beaufood Pasen, Lekkere paasrecepten, Broodje pulled chicken, Gezonde barbecuesaus maken, Suikervrije barbecue saus, Gezonde foodblogs

2 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!