...

Pulled chicken met coleslaw met yoghurtdressing

Pulled chicken met coleslaw met yoghurtdressing

door | sep 29, 2022 | Hoofdgerecht, Recepten, Vlees | 0 Reacties

pulled-chicken

In de categorie ‘Dit wil ik ooit nog eens zelf maken’ presenteer ik jullie vandaag: pulled chicken. Het stond al jaren op mijn to make lijstje maar om de een of andere reden kwam het er steeds maar niet van. Nu denk ik: had ik dit maar eerder gemaakt, dan had ik deze fan-tas-tische kip niet zo lang hoeven missen in mijn leven ;) Ik smoorde de kip in een lekker kruidige saus totdat de plukjes kip boterzacht waren en het dus een smeuïg geheel was. Voor bij de kip maakte ik een klassieke coleslaw, rijst en gekookte maiskolven. Die coleslaw klinkt misschien verwaarloosbaar maar dat is ‘ie allerminst. Juist die knapperige, friszure yoghurtdressing past perfect bij de rest. Gouden combi!

pulled-chicken

Pulled chicken maken

Ik ga meteen met het harde nieuws in huis vallen: vergeet alles wat je weet over pulled chicken maken. Althans, de kans is groot dat je pulled chicken altijd in bouillon hebt bereid. Dat wil zeggen: je kookt de kipfiletjes kort in bouillon en trekt ze vervolgens, met twee vorken, uit elkaar. Daarna breng je de kip op smaak met kruiden en saus. Superlekker natuurlijk en – ook fijn – ontzettend snel klaar.

Maar het kan beter. Mijn manier van pulled chicken maken is niet zozeer moeilijker – je hebt er gewoon wat meer tijd voor nodig. In plaats van koken, smoren we de kip namelijk. Eerst bakken we de biologische kip kort aan, daarna voegen we kruiden en ingrediënten voor een volle saus toe. Draai het vuur vervolgens laag en laat de kip dan net zo lang stoven tot ‘ie helemaal uit elkaar valt. Het resultaat: méga malse en fijne kip in een saus die barst van de verschillende smaken. En je hoeft er zo weinig voor te doen, ideaal. Deze manier moet je echt eens proberen!

pulled-chicken

Nog meer lekkers met kip

pulled-chicken

Pulled chicken met coleslaw

Dit is echt dé manier voor de lekkerste pulled chicken. Makkelijk, mals en met mega veel smaak. Lekker met frisse coleslaw en mais.
5 van 1 stem
Bereidingstijd 30 minuten
Kooktijd pulled chicken 2 uur
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Pulled chicken

  • 500 gr biologische kipdijfilet
  • 1 flinke tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 el worcestersaus
  • 2 el bloem
  • 1 el kokosbloesemsuiker
  • 1 blikje tomatenpuree 70 gr
  • 600 ml groentebouillon
  • Optioneel: een snufje chilipeper voor een beetje pit ik laat dit achterwege als Louen (2) mee eet

Coleslaw

  • 300 gr spitskool
  • 2 flinke el mayo
  • 4 el yoghurt
  • 1 tl honing
  • 2 tl grove mosterd
  • 1 el witte wijnazijn

Voor erbij

  • 120 gr rijst
  • 1 maiskolf

Instructies
 

  • Verhit een scheutje olie in een pan met dikke bodem. Bak de kipdijfilet rondom bruin en breng op smaak met peper en zout. Haal de kip uit de pan.
  • Zet het vuur laag en voeg de paprika-, knoflook- en uienpoeder toe aan de pan. Roer even door en voeg ook de bloem toe. Roer weer kort door en doe daarna de groentebouillon, tomatenpuree, kokosbloesemsuiker en worcestersaus erbij. Voeg de kip weer toe aan de pan. En nu... wachten maar! Net zolang tot de kip zo mals wordt dat hij uit elkaar valt. Dit duurt ongeveer twee uurtjes. Roer regelmatig door en na een tijdje heb je een héérlijke pulled chicken.
  • Tijdens het wachten kunnen we mooi aan de slag met de coleslaw. Snijd de kool in hele dunne reepjes. Meng de ingrediënten voor de yoghurtdressing en voeg peper en zout naar smaak toe. Meng de dressing door de kool en zet de salade weg tot gebruik.
  • Kook de rijst gaar. Pel de maiskolf en kook deze in ongeveer 20 minuten zacht. Je kunt de mais in vieren snijden en bovenop de pulled chicken serveren.
  • Geniet ervan!

TIPS

Tip: heb je wat coleslaw over? Deze kun je nog drie dagen in de koelkast bewaren.
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

pulled-chicken

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept