Pruimentaart met glutenvrije pindakaasbodem

pruimentaart met glutenvrije pindakaasbodem, Voedzame taarten, Gezonde taarten, Taarten met fruit, Beaufood taarten, Recepten met pruimen, Glutenvrije taartbodems, Taartbodems van havermout, Gezonde foodblogs, Makkelijke taart recepten

Het is volop pruimentijd en dat betekent pruimen, pruimen en nog eens pruimen. Mijn keuken lag er vol mee. Ze blijven helaas niet eindeloos goed dus wat doe je als je een bergje pruimen over hebt die het niet lang meer volhouden? Juist! Je bakt er een taart van. Eentje met een heerlijke – en glutenvrije – bodem van havermout en pindakaas. Flinke toef slagroom erop, helemaal lekker! Hint: heb je toevallig geen pruimen maar juist aardbeien, frambozen of perziken over? Vervang de pruimen dan door een van deze fruitsoorten!

pruimentaart met glutenvrije pindakaasbodem, Voedzame taarten, Gezonde taarten, Taarten met fruit, Beaufood taarten, Recepten met pruimen, Glutenvrije taartbodems, Taartbodems van havermout, Gezonde foodblogs, Makkelijke taart recepten

pruimentaart met glutenvrije pindakaasbodem, Voedzame taarten, Gezonde taarten, Taarten met fruit, Beaufood taarten, Recepten met pruimen, Glutenvrije taartbodems, Taartbodems van havermout, Gezonde foodblogs, Makkelijke taart recepten

Dit heb je nodig voor deze pruimentaart met glutenvrije pindakaasbodem / 8 personen

Voor de bodem

  • 300 gr havermout – glutenvrij
  • 80 gr amandelmeel
  • 80 gr pindakaas
  • 115 ml (haver)melk
  • 40 gr kokosvet
  • 2 el kokosbloesemsuiker
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout

Voor de vulling

  • 600 gr pruimen
  • 135 gr vanille yoghurt
  • 2 tl agar agar
  • 4 el kokosbloesemsuiker
  • optioneel: slagroom voor erop

 

pruimentaart met glutenvrije pindakaasbodem, Voedzame taarten, Gezonde taarten, Taarten met fruit, Beaufood taarten, Recepten met pruimen, Glutenvrije taartbodems, Taartbodems van havermout, Gezonde foodblogs, Makkelijke taart recepten

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem van een bakvorm (van 22 centimeter) met bakpapier en vet de randen in.

Kneed de ingrediënten voor de bodem met de hand door elkaar tot een plakkerige deeg bal. Verdeel het deeg over de bodem van de vorm. Druk de bodem goed plat en zorg voor opstaande randen van zo’n 3 centimeter. Prik wat gaatjes in de bodem met een vork en bak de bodem 20 minuten in het midden van de oven.

Haal de pindakaas bodem uit de oven en laat hem afkoelen.

Ga verder met de vulling. Ontpit de pruimen. Pureer ze met behulp van een staafmixer samen met de vanille yoghurt en de kokosbloesemsuiker. Schenk de vulling in een pan en roer er twee theelepels agar agar door. Breng het geheel al roerend met een garde zacht aan de kook. Laat de vulling twee minuutjes koken en haal de pan van het vuur.

Schenk de vulling over de bodem. Na een paar uur in de koelkast is de pruimentaart uitgehard en ready to eat! Serveer elke punt met een toef slagroom.

Geniet ervan :D

pruimentaart met glutenvrije pindakaasbodem, Voedzame taarten, Gezonde taarten, Taarten met fruit, Beaufood taarten, Recepten met pruimen, Glutenvrije taartbodems, Taartbodems van havermout, Gezonde foodblogs, Makkelijke taart recepten

2 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!