...

Pruimentaart met glutenvrije pindakaasbodem

Pruimentaart met glutenvrije pindakaasbodem

door | aug 17, 2019 | Recepten, Zoetigheden | 2 reacties

pruimentaart met glutenvrije pindakaasbodem, Voedzame taarten, Gezonde taarten, Taarten met fruit, Beaufood taarten, Recepten met pruimen, Glutenvrije taartbodems, Taartbodems van havermout, Gezonde foodblogs, Makkelijke taart recepten

Het is volop pruimentijd en dat betekent pruimen, pruimen en nog eens pruimen. Mijn keuken lag er vol mee. Ze blijven helaas niet eindeloos goed dus wat doe je als je een bergje pruimen over hebt die het niet lang meer volhouden? Juist! Je bakt er een taart van. Eentje met een heerlijke – en glutenvrije – bodem van havermout en pindakaas. Flinke toef slagroom erop, helemaal lekker! Hint: heb je toevallig geen pruimen maar juist aardbeien, frambozen of perziken over? Vervang de pruimen dan door een van deze fruitsoorten!

pruimentaart met glutenvrije pindakaasbodem, Voedzame taarten, Gezonde taarten, Taarten met fruit, Beaufood taarten, Recepten met pruimen, Glutenvrije taartbodems, Taartbodems van havermout, Gezonde foodblogs, Makkelijke taart recepten

pruimentaart met glutenvrije pindakaasbodem, Voedzame taarten, Gezonde taarten, Taarten met fruit, Beaufood taarten, Recepten met pruimen, Glutenvrije taartbodems, Taartbodems van havermout, Gezonde foodblogs, Makkelijke taart recepten

Dit heb je nodig voor deze pruimentaart met glutenvrije pindakaasbodem / 8 personen

Voor de bodem

  • 300 gr havermout – glutenvrij
  • 80 gr amandelmeel
  • 80 gr pindakaas
  • 115 ml (haver)melk
  • 40 gr kokosvet
  • 2 el kokosbloesemsuiker
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout

Voor de vulling

  • 600 gr pruimen
  • 135 gr vanille yoghurt
  • 2 tl agar agar
  • 4 el kokosbloesemsuiker
  • optioneel: slagroom voor erop

 

pruimentaart met glutenvrije pindakaasbodem, Voedzame taarten, Gezonde taarten, Taarten met fruit, Beaufood taarten, Recepten met pruimen, Glutenvrije taartbodems, Taartbodems van havermout, Gezonde foodblogs, Makkelijke taart recepten

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem van een bakvorm (van 22 centimeter) met bakpapier en vet de randen in.

Kneed de ingrediënten voor de bodem met de hand door elkaar tot een plakkerige deeg bal. Verdeel het deeg over de bodem van de vorm. Druk de bodem goed plat en zorg voor opstaande randen van zo’n 3 centimeter. Prik wat gaatjes in de bodem met een vork en bak de bodem 20 minuten in het midden van de oven.

Haal de pindakaas bodem uit de oven en laat hem afkoelen.

Ga verder met de vulling. Ontpit de pruimen. Pureer ze met behulp van een staafmixer samen met de vanille yoghurt en de kokosbloesemsuiker. Schenk de vulling in een pan en roer er twee theelepels agar agar door. Breng het geheel al roerend met een garde zacht aan de kook. Laat de vulling twee minuutjes koken en haal de pan van het vuur.

Schenk de vulling over de bodem. Na een paar uur in de koelkast is de pruimentaart uitgehard en ready to eat! Serveer elke punt met een toef slagroom.

Geniet ervan :D

pruimentaart met glutenvrije pindakaasbodem, Voedzame taarten, Gezonde taarten, Taarten met fruit, Beaufood taarten, Recepten met pruimen, Glutenvrije taartbodems, Taartbodems van havermout, Gezonde foodblogs, Makkelijke taart recepten

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. G.v.Breukelen

    Hi,
    Misschien dom, maar wat is agar agar?
    Is daar eventueel vervanging voor.

    Antwoord
    • Bo

      Er bestaan geen domme vragen :D Dit is een plantaardige vervanger van gelatine.

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *