...

Powerfood pesto van boerenkool

Powerfood pesto van boerenkool

door | jan 22, 2016 | Recepten, Sauzen, dips & spreads | 2 reacties

Powerfood pesto van boerenkool

Sinds mijn recept met glutenvrije pasta met kip en boerenkoolpesto maak ik standaard een pot pesto aan het begin van de week. Ik ben echt VERSLAAFD aan pesto van boerenkool. Met hoofdletters. Je denkt misschien ‘iehll rauw gepureerde boerenkool kan toch nooit lekker zijn?’ Oké, dat klinkt misschien niet zo smakelijk maar het is het dus wel. Ik smeer deze powerfood pesto op crackers, schep het door een salade of ik meng het door mijn pasta. En vanavond eet ik het laatste restje op als dipje samen met repen paprika en worteltjes.

Wat klinkt dat saai he voor een vrijdag? Ik heb alleen nooit echt weekend dus vrijdagen zijn voor mij af en toe als maandagen. En maandagen vaak soms als vrijdagen. Vanavond ga ik lekker sporten, popcorn recepten uitproberen uit het nieuwe boek van Jamie Oliver en bedenken wat  ik volgende week mee ga nemen qua food. Ik ben volgende week in Duitsland aan het werk op een beurs en uit ervaring weet ik dat het eten op beurzen niet héél gezond is. Dus een healthy foodie als ik gaat natuurlijk goed voorbereid op reis. Althans dat ga ik proberen. Vinden jullie het leuk als ik een eetdagboek bijhoud van wat ik allemaal eet? Let me know below! Oh en afspeellijsten voor tijden het sporten zijn trouwens ook meer dan welkom :)

Even terug naar de boerenkoolpesto. Het recept kon je al vinden bij mijn pasta recept, maar voor de liefhebbers licht ik het recept hier nog wat verder toe samen met wat dip tips én de reden waarom pesto van boerenkool zo gezond is.

 

Dit heb je nodig voor een klein schaaltje

 • 2 handen boerenkool – zo’n 45 gr
 • 30 gr parmazaan
 • 50 gr cashewnoten – ongezout 
 • peper & zout
 • sap van 1/4 citroen
 • scheutje olijfolie

 

Powerfood pesto van boerenkool

 

Zo maak je het

Stop alles in een maatbeker en pureren maar! Ik gebruik hiervoor een staafmixer. Als het een beetje stroef gaat voeg je gewoon nog wat olijfolie toe.

Proef de pesto en voeg naar smaak nog wat citroen of peper toe.

Je kunt hem ongeveer 4 tot 5 daagjes bewaren in de koelkast.

 

Lekker om erin te dippen: reepjes komkommer, rode paprika, worteltjes, soepstengels, geroosterde courgette, gegrilde aubergine, gebakken knolselderij, artisjok etc. En wist je dat boerenkool meer vitamine C bevat dan een sinaasappel? Gezonde toevoeging dus in je dagelijks eetpatroon. Vitamine A is ook rijkelijk aanwezig in de groene koolbladeren en deze vitamine draagt bij aan een gezonde huid en goede werking van je ogen. Ik zeg go powerfood pesto!

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Perfecte Franse citroen madeleines

Perfecte Franse citroen madeleines

Toegegeven: ik ben geen kei in bakken. In koken dan weer wel, maar bij bakken komen de hoeveelheden nogal nauw en ik doe alles liever uit de losse pols ;) Daarom was ik ook zéér verrast toen deze Franse madeleines uit de oven kwamen. Ze waren per-fect gelukt. Heerlijk...

Lees meer
Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue. Ik vind dit altijd zó'n prachtig gerecht voor op de barbecue, zo'n super grote verse zalmfilet op de huid. Door de zalm op de huid te bakken blijft hij zo lekker sappig. Ik maakte er een frisse marinade bij gemaakt van...

Lees meer
Aziatische miso garnalen van de barbecue

Aziatische miso garnalen van de barbecue

Als je bij een van mijn barbecue avondjes belandt, dan zal dit gerecht sowieso op je bord belanden: Aziatische miso garnalen van de barbecue! Zó lekker. Echt een van mijn lievelings barbecue recepten. Gemaakt met een eenvoudige, maar super smaakvolle marinade gemaakt...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

 1. Machteld Heikens

  Gebruik je rauwe boerenkool of kook je het eerst even?
  Groetjes van Machteld.

  Antwoord
  • Bo

   Nope, echt rauwe boerenkool. Niet koken van te voren hoor :D Hierdoor verlies je smaak en vitamines.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *