Powerfood pesto van boerenkool

Powerfood pesto van boerenkool

door | jan 22, 2016 | Recepten, Sauzen, dips & spreads | 2 reacties

Powerfood pesto van boerenkool

Sinds mijn recept met glutenvrije pasta met kip en boerenkoolpesto maak ik standaard een pot pesto aan het begin van de week. Ik ben echt VERSLAAFD aan pesto van boerenkool. Met hoofdletters. Je denkt misschien ‘iehll rauw gepureerde boerenkool kan toch nooit lekker zijn?’ Oké, dat klinkt misschien niet zo smakelijk maar het is het dus wel. Ik smeer deze powerfood pesto op crackers, schep het door een salade of ik meng het door mijn pasta. En vanavond eet ik het laatste restje op als dipje samen met repen paprika en worteltjes.

Wat klinkt dat saai he voor een vrijdag? Ik heb alleen nooit echt weekend dus vrijdagen zijn voor mij af en toe als maandagen. En maandagen vaak soms als vrijdagen. Vanavond ga ik lekker sporten, popcorn recepten uitproberen uit het nieuwe boek van Jamie Oliver en bedenken wat  ik volgende week mee ga nemen qua food. Ik ben volgende week in Duitsland aan het werk op een beurs en uit ervaring weet ik dat het eten op beurzen niet héél gezond is. Dus een healthy foodie als ik gaat natuurlijk goed voorbereid op reis. Althans dat ga ik proberen. Vinden jullie het leuk als ik een eetdagboek bijhoud van wat ik allemaal eet? Let me know below! Oh en afspeellijsten voor tijden het sporten zijn trouwens ook meer dan welkom :)

Even terug naar de boerenkoolpesto. Het recept kon je al vinden bij mijn pasta recept, maar voor de liefhebbers licht ik het recept hier nog wat verder toe samen met wat dip tips én de reden waarom pesto van boerenkool zo gezond is.

 

Dit heb je nodig voor een klein schaaltje

 • 2 handen boerenkool – zo’n 45 gr
 • 30 gr parmazaan
 • 50 gr cashewnoten – ongezout 
 • peper & zout
 • sap van 1/4 citroen
 • scheutje olijfolie

 

Powerfood pesto van boerenkool

 

Zo maak je het

Stop alles in een maatbeker en pureren maar! Ik gebruik hiervoor een staafmixer. Als het een beetje stroef gaat voeg je gewoon nog wat olijfolie toe.

Proef de pesto en voeg naar smaak nog wat citroen of peper toe.

Je kunt hem ongeveer 4 tot 5 daagjes bewaren in de koelkast.

 

Lekker om erin te dippen: reepjes komkommer, rode paprika, worteltjes, soepstengels, geroosterde courgette, gegrilde aubergine, gebakken knolselderij, artisjok etc. En wist je dat boerenkool meer vitamine C bevat dan een sinaasappel? Gezonde toevoeging dus in je dagelijks eetpatroon. Vitamine A is ook rijkelijk aanwezig in de groene koolbladeren en deze vitamine draagt bij aan een gezonde huid en goede werking van je ogen. Ik zeg go powerfood pesto!

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer
Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

 1. Machteld Heikens

  Gebruik je rauwe boerenkool of kook je het eerst even?
  Groetjes van Machteld.

  Antwoord
  • Bo

   Nope, echt rauwe boerenkool. Niet koken van te voren hoor :D Hierdoor verlies je smaak en vitamines.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.