...

Portobello’s met truffelsaus

Portobello’s met truffelsaus

door | dec 20, 2016 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 4 reacties

Portobello's met truffelsaus, Vegetarische kerst recepten, Gezonde foodblogs, Truffelsaus recepten, Truffelsaus zonder room, Lactose vrije truffelsaus, Gezonde sausjes vlees, Gezonde sausjes kerstdiner, Lactose vrij sauzen kerstdiner, Glutenvrije kerst recepten

Bijna is het zover.. KERST! Ik ben er gek op. Afgelopen zaterdag schudde ik een driegangen diner voor vriendinnen uit mijn mouw en was het in mijn hoofd al volop kerst. Ik krijg ontzettend veel aanvragen van jullie voor vegetarische gerechten voor bij het kerstdiner – leuk! – en daar ben ik gister lekker mee aan de slag gegaan. Ik maakte een gevulde pompoen, vegetarische paddestoelen wellington en deze portobello’s met truffelsaus. Ik dacht er makkelijk van af te zijn door jullie op Facebook te vragen van welk gerecht jullie het recept het liefste wilde, maar de wellington en de portobello’s gingen gelijk op dus maakte ik ze maar allebei ;) Met als bonus een gevulde pompoen die je als hoofd of bijgerecht kunt serveren.

De portobello’s zijn de perfécte vervanging van vlees voor de vega’s onder ons. Zo hoef je voor iemand die vegetarisch is niet een heel ander gerecht te maken maar kun je het vlees simpelweg vervangen door deze portobello. De truffelsaus past overigens op zijn beurt ook weer bij een biefstukje. In dit recept reken ik één portobello per persoon. Of dit genoeg is hangt een beetje af van de grootte van de paddestoel en van je eetlust. Bij grote honger serveer je er gewoon lekker twee per persoon.

 

Dit heb je nodig voor 2 portobello’s met truffelsaus voor 2 personen

  • 2 portobello’s
  • scheutje olijfolie
  • peper & zout
  • optioneel: verse tijm en amandelschaafsel als garnering

Voor de truffelsaus

  • 125 gr kastanje champignons
  • 1/2 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl bouillonpoeder
  • 1 el truffel tapenade
  • 200 ml water
  • 1 tl maizena
  • kokosvet om in te bakken

 

Portobello's met truffelsaus, Vegetarische kerst recepten, Gezonde foodblogs, Truffelsaus recepten, Truffelsaus zonder room, Lactose vrije truffelsaus, Gezonde sausjes vlees, Gezonde sausjes kerstdiner, Lactose vrij sauzen kerstdiner, Glutenvrije kerst recepten

Zo maak je het

Begin met de saus. Hak de champignons en de knoflook fijn. Snipper de ui. Verhit een klontje kokosvet in een pannetje en fruit alles aan. Blus het champignon mengsel af met water en voeg de bouillonpoeder toe. Laat zachtjes koken op laag vuur.

Ga verder met de portobello’s. Borstel ze voorzichtig schoon en verhit een klontje kokosvet in een koekenpan. Bak de portobello’s aan beide kanten aan. Houd ongeveer vier minuten per kant aan.

Om de saus dikker te maken leng je de maïzena aan met één eetlepel water voordat je het bij de saus schenkt. Roer goed en laat het geheel een paar minuten inkoken. Als je de saus nog wat dikker wilt hebben herhaal je dit proces nog eens. Roer als laatste de truffel tapenade erdoor.

Leg de portobello’s op de borden, breng op smaak met een snuf peper & zout en sluit af met de saus.

Eet smakelijk!

 

Deze portobello’s gaan net zoals je dat met vlees zou doen goed samen met een lekkere salade, gebakken aardappeltjes of gestoomde groenten!

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Perfecte Franse citroen madeleines

Perfecte Franse citroen madeleines

Toegegeven: ik ben geen kei in bakken. In koken dan weer wel, maar bij bakken komen de hoeveelheden nogal nauw en ik doe alles liever uit de losse pols ;) Daarom was ik ook zéér verrast toen deze Franse madeleines uit de oven kwamen. Ze waren per-fect gelukt. Heerlijk...

Lees meer
Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue. Ik vind dit altijd zó'n prachtig gerecht voor op de barbecue, zo'n super grote verse zalmfilet op de huid. Door de zalm op de huid te bakken blijft hij zo lekker sappig. Ik maakte er een frisse marinade bij gemaakt van...

Lees meer
Aziatische miso garnalen van de barbecue

Aziatische miso garnalen van de barbecue

Als je bij een van mijn barbecue avondjes belandt, dan zal dit gerecht sowieso op je bord belanden: Aziatische miso garnalen van de barbecue! Zó lekker. Echt een van mijn lievelings barbecue recepten. Gemaakt met een eenvoudige, maar super smaakvolle marinade gemaakt...

Lees meer

4 Comments

4 Reacties

  1. Marly

    Wat doe je bij de saus met de truffeltapande?

    Antwoord
    • Bo

      Ik snap je vraag niet helemaal?:)

      Antwoord
    • Bo

      Hihi bedankt! Hij smaakt ook erg goed :D

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *