Pompoensoep met geitenkaas en pompoenpitolie

Pompoensoep met geitenkaas en pompoenpitolie, Gezonde soepen, Gezonde en lekkere soepen, Soep met pompoenpitolie, Lekkere soeprecepten pompoen, Beaufood soepen, Beaufood recepten

Een tijdje terug proefde ik tijdens een culinaire hike in Oostenrijk (zó leuk, echt een aanrader!) voor het eerst pompoenpitolie. De mevrouw van de berghut waar we aten serveerde deze olie over huisgemaakte geitenkaas. Zoooo lekker. Het is een super smaakvolle olie gemaakt van, je raadt het al, pompoenpitten en het heeft een mooie diepgroene kleur. Prachtig in gerechten. Niet op je kleding dus kijk uit, want je krijgt het er bijna niet uit. Ik spreek uit ervaring ;) Ik druppelde de olie in mijn pompoensoep waarna ik hem garneerde met geitenkaas en lente ui. Ik zeg, duik lekker meteen de keuken in want deze soep is belachelijk lekker. Oh, en gooi de pompoenpitten zeker niet weg want je kunt ze roosteren en eten als snack met wat zeezout erover. Ik strooide er ook een paar in de soep, maar dit is geen aanrader omdat ze dan van knapperig naar taai gaan ;)

 

Dit heb je nodig voor deze pompoensoep met geitenkaas en pompoenpitolie / vier kommen

  • 500 gr flespompoen
  • 1 l groentebouillon
  • 1 ui – gesnipperd
  • 1 teentje knoflook – geperst
  • rasp van 1/2 citroen
  • 1 lente ui – in ringetjes
  • 4 el zachte geitenkaas
  • scheutje pompoenpitolie

 

Pompoensoep met geitenkaas en pompoenpitolie, Gezonde soepen, Gezonde en lekkere soepen, Soep met pompoenpitolie, Lekkere soeprecepten pompoen, Beaufood soepen, Beaufood recepten

Pompoensoep met geitenkaas en pompoenpitolie, Gezonde soepen, Gezonde en lekkere soepen, Soep met pompoenpitolie, Lekkere soeprecepten pompoen, Beaufood soepen, Beaufood recepten

 

Zo maak je het

Halveer de pompoen en verwijder de pitten. Spoel de pitjes schoon en bewaar ze in een schaaltje. Snijd de pompoen in kleine stukken.

Verhit een scheutje olie in een hoge pan en fruit hierin de ui en pompoen even aan. Voeg na een paar minuten de geraspte citroenschil en de knoflook toe. Bak nog even mee en schenk daarna de bouillon in de pan. Zet de deksel op de pan en kook in ongeveer vijftien minuten de pompoen zacht.

Rooster ondertussen in een droge koekenpan de pompoenpitten knapperig en strooi er als laatst wat zeezout over. Laat ze afkoelen en bewaar ze in een luchtdicht bakje als snack of voor over een salade.

Pureer met een staafmixer het hele geheel tot soep. Als je de soep te dik vindt schenk je er gewoon een scheutje water bij. Proef de soep even en voeg naar smaak een snuf zout of peper toe.

Verdeel de soep over de kommen en garneer af met één eetlepel geitenkaas per kom,  lente ui en een scheutje pompoenpitolie.

Eet smakelijk!

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!