Pompoensoep met geitenkaas en pompoenpitolie

Pompoensoep met geitenkaas en pompoenpitolie, Gezonde soepen, Gezonde en lekkere soepen, Soep met pompoenpitolie, Lekkere soeprecepten pompoen, Beaufood soepen, Beaufood recepten

Een tijdje terug proefde ik tijdens een culinaire hike in Oostenrijk (zó leuk, echt een aanrader!) voor het eerst pompoenpitolie. De mevrouw van de berghut waar we aten serveerde deze olie over huisgemaakte geitenkaas. Zoooo lekker. Het is een super smaakvolle olie gemaakt van, je raadt het al, pompoenpitten en het heeft een mooie diepgroene kleur. Prachtig in gerechten. Niet op je kleding dus kijk uit, want je krijgt het er bijna niet uit. Ik spreek uit ervaring ;) Ik druppelde de olie in mijn pompoensoep waarna ik hem garneerde met geitenkaas en lente ui. Ik zeg, duik lekker meteen de keuken in want deze soep is belachelijk lekker. Oh, en gooi de pompoenpitten zeker niet weg want je kunt ze roosteren en eten als snack met wat zeezout erover. Ik strooide er ook een paar in de soep, maar dit is geen aanrader omdat ze dan van knapperig naar taai gaan ;)

 

Dit heb je nodig voor deze pompoensoep met geitenkaas en pompoenpitolie / vier kommen

  • 500 gr flespompoen
  • 1 l groentebouillon
  • 1 ui – gesnipperd
  • 1 teentje knoflook – geperst
  • rasp van 1/2 citroen
  • 1 lente ui – in ringetjes
  • 4 el zachte geitenkaas
  • scheutje pompoenpitolie

 

Pompoensoep met geitenkaas en pompoenpitolie, Gezonde soepen, Gezonde en lekkere soepen, Soep met pompoenpitolie, Lekkere soeprecepten pompoen, Beaufood soepen, Beaufood recepten

Pompoensoep met geitenkaas en pompoenpitolie, Gezonde soepen, Gezonde en lekkere soepen, Soep met pompoenpitolie, Lekkere soeprecepten pompoen, Beaufood soepen, Beaufood recepten

 

Zo maak je het

Halveer de pompoen en verwijder de pitten. Spoel de pitjes schoon en bewaar ze in een schaaltje. Snijd de pompoen in kleine stukken.

Verhit een scheutje olie in een hoge pan en fruit hierin de ui en pompoen even aan. Voeg na een paar minuten de geraspte citroenschil en de knoflook toe. Bak nog even mee en schenk daarna de bouillon in de pan. Zet de deksel op de pan en kook in ongeveer vijftien minuten de pompoen zacht.

Rooster ondertussen in een droge koekenpan de pompoenpitten knapperig en strooi er als laatst wat zeezout over. Laat ze afkoelen en bewaar ze in een luchtdicht bakje als snack of voor over een salade.

Pureer met een staafmixer het hele geheel tot soep. Als je de soep te dik vindt schenk je er gewoon een scheutje water bij. Proef de soep even en voeg naar smaak een snuf zout of peper toe.

Verdeel de soep over de kommen en garneer af met één eetlepel geitenkaas per kom,  lente ui en een scheutje pompoenpitolie.

Eet smakelijk!

Deze pagina afdrukken? Klik dan hier.
Bo

Bo / 28 / Wonend in het gezellige Utrecht / Liefde voor gezond eten, lekker koken en wijn / You don't have to cook fancy or complicated masterpieces, just good food from fresh ingredients.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoont