Pompoensoep met geitenkaas en pompoenpitolie

Pompoensoep met geitenkaas en pompoenpitolie

door | okt 17, 2017 | Hoofdgerecht, Lunch, Recepten | 0 Reacties

Pompoensoep met geitenkaas en pompoenpitolie, Gezonde soepen, Gezonde en lekkere soepen, Soep met pompoenpitolie, Lekkere soeprecepten pompoen, Beaufood soepen, Beaufood recepten

Een tijdje terug proefde ik tijdens een culinaire hike in Oostenrijk (zó leuk, echt een aanrader!) voor het eerst pompoenpitolie. De mevrouw van de berghut waar we aten serveerde deze olie over huisgemaakte geitenkaas. Zoooo lekker. Het is een super smaakvolle olie gemaakt van, je raadt het al, pompoenpitten en het heeft een mooie diepgroene kleur. Prachtig in gerechten. Niet op je kleding dus kijk uit, want je krijgt het er bijna niet uit. Ik spreek uit ervaring ;) Ik druppelde de olie in mijn pompoensoep waarna ik hem garneerde met geitenkaas en lente ui. Ik zeg, duik lekker meteen de keuken in want deze soep is belachelijk lekker. Oh, en gooi de pompoenpitten zeker niet weg want je kunt ze roosteren en eten als snack met wat zeezout erover. Ik strooide er ook een paar in de soep, maar dit is geen aanrader omdat ze dan van knapperig naar taai gaan ;)

 

Dit heb je nodig voor deze pompoensoep met geitenkaas en pompoenpitolie / vier kommen

  • 500 gr flespompoen
  • 1 l groentebouillon
  • 1 ui – gesnipperd
  • 1 teentje knoflook – geperst
  • rasp van 1/2 citroen
  • 1 lente ui – in ringetjes
  • 4 el zachte geitenkaas
  • scheutje pompoenpitolie

 

Pompoensoep met geitenkaas en pompoenpitolie, Gezonde soepen, Gezonde en lekkere soepen, Soep met pompoenpitolie, Lekkere soeprecepten pompoen, Beaufood soepen, Beaufood recepten

Pompoensoep met geitenkaas en pompoenpitolie, Gezonde soepen, Gezonde en lekkere soepen, Soep met pompoenpitolie, Lekkere soeprecepten pompoen, Beaufood soepen, Beaufood recepten

 

Zo maak je het

Halveer de pompoen en verwijder de pitten. Spoel de pitjes schoon en bewaar ze in een schaaltje. Snijd de pompoen in kleine stukken.

Verhit een scheutje olie in een hoge pan en fruit hierin de ui en pompoen even aan. Voeg na een paar minuten de geraspte citroenschil en de knoflook toe. Bak nog even mee en schenk daarna de bouillon in de pan. Zet de deksel op de pan en kook in ongeveer vijftien minuten de pompoen zacht.

Rooster ondertussen in een droge koekenpan de pompoenpitten knapperig en strooi er als laatst wat zeezout over. Laat ze afkoelen en bewaar ze in een luchtdicht bakje als snack of voor over een salade.

Pureer met een staafmixer het hele geheel tot soep. Als je de soep te dik vindt schenk je er gewoon een scheutje water bij. Proef de soep even en voeg naar smaak een snuf zout of peper toe.

Verdeel de soep over de kommen en garneer af met één eetlepel geitenkaas per kom,  lente ui en een scheutje pompoenpitolie.

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer
Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.