Pompoenmuffins met honing en kaneel

Pompoenmuffins met honing en kaneel

door | okt 18, 2015 | Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 7 reacties

Na de courgetti met gebakken pompoen, Thaise pompoensoep en een gevulde pompoen met quinoa en geitenkaas kunnen muffins met pompoen, honing en kaneel natuurlijk niet achterblijven in de pompoenparade! En ze zijn belachelijk lekker voor zo’n gezonde snack, al zeg ik het zelf. Op dit moment ben ik in Berlijn en hoewel het hier stikt van de lekkere eettentjes heb ik vrijwel altijd een gezonde snack bij me. En dit keer zijn het twee pompoenmuffins, yay! Ze zijn healthy, zonder geraffineerde suikers en stiekem kun je ze ook best een beetje als ontbijt eten.. Wat ik ook doe op dit moment hihi. Maar bij een kop thee met een lik volle kwark zijn ze ook zeker aan te raden.

Een ontbijttip voor als je (vanwege werk bijvoorbeeld) overnacht in een hotel of als je gewoon een lekker en gezond hotelontbijtje wilt in je hotelkamer. Neem het volgende mee van huis: een pak havermout, een zelf gevuld potje met smaakmakers als kaneel, kokossnippers, cacaonibs, macapoeder, bijenpollen, gojibessen etc. Zoek een grote mok, schep er wat havermout en smaakmakers in en giet daar heet water bij (bijna alle hotelkamers hebben een waterkoker) en je hebt binnen een hand omdraai een healthy hotelontbijt. Of prak er een banaan doorheen. Een appel of peer zou helemaal lekker zijn, maar dan moet je ergens een mesje kunnen vinden ;) Daarnaast neem ik vaak een bakje notenpasta mee en wat crackers en (zijn ze weer) bananen! Ik HOU van crackers met notenpasta en banaan. Klein tasje extra en groot profijt voor als je ontbijt in bed wil. En alles kun je buiten de koelkast bewaren, wat ook wel fijn is. En als snack neem je natuurlijk deze pompoenmuffins mee ;)

 

Dit heb je nodig voor deze pompoenmuffins met honing en kaneel / 8 stuks

  • 350 gr pompoen – ik nam een flespompoen
  • 150 gr havermeel – hiervoor vermaal je havermout tot meel in je blender
  • 2 eieren
  • 1 el kaneel – of 2
  • 4 el honing
  • snuf zout
  • 1 el kokosvet
  • 2 tl bakpoeder

 

Zo maak je ze

Verwarm je oven voor op 180 graden.

Was de pompoen, snij hem in kleine stukken en kook de pompoen in een pan water tot hij zacht is. Dit duurt zo’n 15 minuten. Prak de pompoen daarna tot puree en laat even afkoelen.

Mix vervolgens de pompoen samen met de andere ingrediënten tot beslag met een garde of mixer. Proef even en voeg naar smaak nog wat kaneel of honing toe.

Vet een muffinvorm in met wat kokosvet (of gebruik vormpjes) en vul 8 holtes met beslag. Zet de vorm voor een half uurtje in het midden van de oven. Zijn ze na een half uur nog erg zacht? Laat ze dan nog tien minuten langer staan. De muffins mogen best een beetje zacht zijn, want ze harden nog wat uit als ze afkoelen.

Ook lekker: een handje noten naar keuze grof snijden en die door het beslag heen mixen voor een extra bite. Ben je een echte zoetekauw? Snij dan een paar dadels in stukjes en voeg die ook aan je beslag toe

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Crostini van de barbecue met burrata en biefstuk

Crostini van de barbecue met burrata en biefstuk

Barbecueliefhebbers, eat your heart out! Dit is weer een párel van een barbecuerecept. Bij een barbecue denk je vast al snel aan grote stukken vlees, kipsateetjes, gepofte aardappelen en andere grote gerechten. Maar je kan natuurlijk ook prima borrelhapjes klaarmaken...

Lees meer
Poké bowl met sticky spicy tofu

Poké bowl met sticky spicy tofu

Het zal een jaar of 5, 6 geleden zijn dat poké bowls ineens raaaazend populair werden in Nederland. Daarvoor had ik geen idee wat dat was. Hoeveel ik er sindsdien heb gegeten? VEEL. Heel veel. Soms bestel ik ze, maar nog liever stel ik er zelf eentje samen, zoals deze...

Lees meer
Ananas van de barbecue met dulce de leche

Ananas van de barbecue met dulce de leche

You love it or you hate it: warm fruit. Zeker als het over ananas gaat, zijn er twee kampen. Dus we kunnen nu dus twee dingen doen: we kunnen een eindeloze discussie voeren met argumenten vóór en tegen heen en weer, óf ik ga gewoon dit fan-tas-tische dessert met je...

Lees meer

7 Comments

7 Reacties

  1. Patricia

    Als ik gewone patentbloen wil gebruiken, is dat dan dezelfde hoeveelheid als het havermoutmeel?
    Lijkt me een heerlijk recept

    Gr. Patricia

    Antwoord
    • Bo

      Ik vind dit moeilijk om te voorspellen aangezien patentbloem heel anders is als havermeel. Ik heb het nog niet geprobeerd, dus ik hoor graag hoe het bij jou uitpakt :D

      Antwoord
  2. Jet

    Is het echt 2 eetl. bakpoeder? Of 2 tl?

    Antwoord
    • Bo

      Twee theelepels Jet. Liefs en geniet ervan!

      Antwoord
    • Fredriek

      Als cake gebakken met maple syrup ipv honing, koekkruiden ipv kaneel en kopje schuddebuikjes toegevoegd. Smaakt heerlijk.

      Antwoord
  3. Helene

    Die ga ik proberen! Moet die eetlepel kokosvet in het beslag of is die alleen om de muffinvorm in te vetten?

    Antwoord
    • Bo

      In het beslag Helene! Geniet ervan :) Liefs, Bo

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.