...

Pompoen sinaasappel smoothie

Pompoen sinaasappel smoothie

door | jul 19, 2016 | Recepten, Smoothies & drankjes | 0 Reacties

Pompoen sinaasappel smoothie

Hallo daar ben ik weer! Hoe netjes ik al mijn recepten en blogs had klaargezet voor wanneer ik op vakantie was, zo chaotisch was het toen ik weer thuis kwam. Niet alleen op mijn blog maar ook in het dagelijks leven (verhuizen doe je blijkbaar niet binnen een week) en daardoor is mijn healthy lifestyle ver te zoeken. Of nou ja, ik eet wel gezond maar wel veel te weinig groenten en fruit. De salades en havermoutbroodjes hebben plaats gemaakt voor snelle crackers met geitenkaas en hoe lekker en makkelijk dat ook is, erg voedzaam is het niet.

De beste manier om op een snelle manier een dosis vitaminen binnen te krijgen blijft voor mij toch een smoothie. Eentje met minimaal 100 gram groenten erin. ‘S middags eet ik een kleine paprika waardoor ik voor het avondeten al 200 gram vitamines in mijn lichaam heb. BAM! Ik merk dat ik mijn energie en happiness echt uit eten haal. Gister maakte ik een smoothie met pompoen, sinaasappel en banaan en hieronder vinden jullie het recept. Je kunt een flespompoen kopen en die zelf in stukjes snijden maar voor de buzzy bees onder ons: jullie kunnen ook gewoon een pakje pompoen blokjes uit de diepvries kopen. Net zo gezond, maar dan een stuk sneller!

 

Dit heb je nodig voor deze pompoen sinaasappel smoothie / 1 persoon

  • 100 gr rauwe flespompoen in blokjes – ik nam voorgesneden blokjes uit het vriesvak
  • 1 sinaasappel
  • 1/2 banaan
  • scheutje water
  • 1 tl ahorn siroop
  • optioneel: 1 tl chia zaadjes

 

Pompoen sinaasappel smoothie

Zo maak je het

Als je denkt dat je blender geen bevroren producten aan kan laat de pompoenblokjes dan even ontdooien. Stop alles in de blender en mix in een minuut tot een gladde smoothie. Voeg een scheutje water toe als hij te dik is.

Drink de smoothie meteen op of neem hem mee voor onderweg.

Tip: ik neem mijn smoothies altijd mee in een lege glazen smoothie fles van de Appie. Ze zijn makkelijk mee te nemen, schoon te spoelen en je hebt precies een halve liter. Oh, en gooi de pitjes niet weg wanneer je een hele pompoen gebruikt. Spoel de pitjes even af, rooster ze een paar minuten in een koekenpan zonder olie en je hebt een gezonde topping voor op kwark, in een salade of voor op je soep

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

De allerlekkerste zelfgemaakte mayonaise

De allerlekkerste zelfgemaakte mayonaise

De allerlekkerste mayonaise maak je natuurlijk zelf! En met een eenvoudig trucje is dit ook nog eens zó gepiept. Zelfgemaakte mayonaise is niet alleen lekkerder, maar ook nog eens een stuk gezonder. De kant en klare mayonaise uit de supermarkt is namelijk gemaakt van...

Lees meer
Mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten!

Mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten!

Gezonde ontbijtrecepten. Love it! Al moet ik héél eerlijk bekennen dat sinds ik moeder ben ik het een iets grotere uitdaging vind om elke ochtend gezond te ontbijten.. (hallo ochtendrun). Maar omdat ik gewoon echt zóveel lekker ga op een voedzaam ontbijt dan op een...

Lees meer
Gezonde appeltaart pannenkoek

Gezonde appeltaart pannenkoek

Appeltaart pannenkoek met rozijnen en kaneel. Een van mijn (en zéker ook die van Louen) favoriete ontbijtrecepten van de laatste tijd. Eigenlijk is het meer een soort zoete omelet. Het beslag bestaat namelijk uit eieren met daarin een flinke eetlepel volkorenmeel....

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *