Pompoen sinaasappel smoothie

Pompoen sinaasappel smoothie

Hallo daar ben ik weer! Hoe netjes ik al mijn recepten en blogs had klaargezet voor wanneer ik op vakantie was, zo chaotisch was het toen ik weer thuis kwam. Niet alleen op mijn blog maar ook in het dagelijks leven (verhuizen doe je blijkbaar niet binnen een week) en daardoor is mijn healthy lifestyle ver te zoeken. Of nou ja, ik eet wel gezond maar wel veel te weinig groenten en fruit. De salades en havermoutbroodjes hebben plaats gemaakt voor snelle crackers met geitenkaas en hoe lekker en makkelijk dat ook is, erg voedzaam is het niet.

De beste manier om op een snelle manier een dosis vitaminen binnen te krijgen blijft voor mij toch een smoothie. Eentje met minimaal 100 gram groenten erin. ‘S middags eet ik een kleine paprika waardoor ik voor het avondeten al 200 gram vitamines in mijn lichaam heb. BAM! Ik merk dat ik mijn energie en happiness echt uit eten haal. Gister maakte ik een smoothie met pompoen, sinaasappel en banaan en hieronder vinden jullie het recept. Je kunt een flespompoen kopen en die zelf in stukjes snijden maar voor de buzzy bees onder ons: jullie kunnen ook gewoon een pakje pompoen blokjes uit de diepvries kopen. Net zo gezond, maar dan een stuk sneller!

 

Dit heb je nodig voor deze pompoen sinaasappel smoothie / 1 persoon

  • 100 gr rauwe flespompoen in blokjes – ik nam voorgesneden blokjes uit het vriesvak
  • 1 sinaasappel
  • 1/2 banaan
  • scheutje water
  • 1 tl ahorn siroop
  • optioneel: 1 tl chia zaadjes

 

Pompoen sinaasappel smoothie

Zo maak je het

Als je denkt dat je blender geen bevroren producten aan kan laat de pompoenblokjes dan even ontdooien. Stop alles in de blender en mix in een minuut tot een gladde smoothie. Voeg een scheutje water toe als hij te dik is.

Drink de smoothie meteen op of neem hem mee voor onderweg.

Tip: ik neem mijn smoothies altijd mee in een lege glazen smoothie fles van de Appie. Ze zijn makkelijk mee te nemen, schoon te spoelen en je hebt precies een halve liter. Oh, en gooi de pitjes niet weg wanneer je een hele pompoen gebruikt. Spoel de pitjes even af, rooster ze een paar minuten in een koekenpan zonder olie en je hebt een gezonde topping voor op kwark, in een salade of voor op je soep

Print Friendly, PDF & Email
1 Comment

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.