Pompoen uit de oven met notengehakt

Ik heb wederom een vegetarisch recept voor jullie in de aanbieding voor op de kersttafel! De vleesgerechten vliegen je om de oren en aangezien groenten een steeds grotere rol gaan spelen op de kersttafel, leek het mij leuk om te experimenten met vegetarische gerechten. Dit gerecht bedacht ik vorige week en het resultaat verbaasde mij eigenlijk een beetje. Positief! Ook dit recept is weer zo super makkelijk te maken, zonder lange ingrediëntenlijst (integendeel) en toch ontzettend smaakvol.

Toen ik vorige week met Mike aan het brainstormen was over kerstgerechten kwam hij ineens met notengehakt. Een vegetarisch alternatief voor gehakt dus. Ik ging op zoek naar ideeën vond een recept met oud brood en noten. Nu word ik niet heel enthousiast van oud brood, dus besloot ik vers brood te gebruiken. Knapperig getoast uit de oven. Resultaat: getoast bruin brood en geroosterde pecannoten blijken een fantastische smaakcombi te zijn! Voeg daar een gesnipperd uitje en wat knoflook aan toe en je hebt binnen een paar minuten een waanzinnig lekker vegetarisch gehakt waar je bijvoorbeeld een pompoen mee kunt vullen. Hallo super lekker en mooi kerstrecept! Ik ben benieuwd wat je ervan vind dus als je deze gevulde pompoen gemaakt hebt, laat het mij dan vooral weten.

Eet smakelijk!

 

Pompoen uit de oven met notengehakt, Vegetarische hoofdgerechten kerst, Gezonde en lekkere recepten, Gezonde kerstinspiratie, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije kerstrecepten

Pompoen uit de oven met notengehakt, Vegetarische hoofdgerechten kerst, Gezonde en lekkere recepten, Gezonde kerstinspiratie, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije kerstrecepten

Pompoen uit de oven met notengehakt, Vegetarische hoofdgerechten kerst, Gezonde en lekkere recepten, Gezonde kerstinspiratie, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije kerstrecepten

 

Dit heb je nodig voor deze pompoen uit de oven met notengehakt / 2 tot 3 personen

  • 1 flespompoen
  • 150 gr pecannoten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 75 gr blauwe kaas
  • 3 bruine boterhammen
  • paar takjes tijm

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200 graden. Was de flespompoen, leg hem in zijn geheel in een ovenschaal en zet de schaal voor 50 tot 60 minuten in de oven. De pompoen is klaar als je er makkelijk een satéprikker in kan prikken.

Ga verder met het notengehakt. Leg de boterhammen in de oven bij de pompoen tot ze flink getoast en knapperig zijn. Stop de noten in je keukenmachine en maal ze grof. Doe de geroosterde boterhammen erbij en maal alles tot een kruimelig geheel.

Verhit een scheutje (kokos)olie in een koekenpan. Snipper de ui en pers de knoflook. Fruit dit een paar minuutjes aan en schep het notenmengsel erdoor. Zet het vuur hoog en bak alles al omscheppend zo’n 3 tot 4 minuutjes. Breng op smaak met een zout en versgemalen zwarte peper.

Is de pompoen zacht? Haal hem dan uit de oven en snijd de bodem eraf. De bodem is het gedeelte waar de pitjes zitten. Schraap de pitten en het vruchtvlees met een lepel uit de pompoen (voorzichtig, de schil moet heel blijven want je gaat hem zo vullen) en vul de pompoen vervolgens met het notengehakt. Duw het notengehakt met de bolle kant van de lepel stevig in de pompoen en bind hem weer dicht met een stuk keukentouw.

Leg de pompoen weer in de ovenschaal, zet de oventemperatuur terug naar 180 graden en zet de schaal voor 10 minuten in de oven.

Voor het opdienen verwijder je het keukentouw. Snijd de pompoen in dikke plakken en serveer met verkruimelde blauwe kaas en een paar takjes verse tijm.

Pompoen uit de oven met notengehakt, Vegetarische hoofdgerechten kerst, Gezonde en lekkere recepten, Gezonde kerstinspiratie, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije kerstrecepten

 

Tip: geen fan van blauwe kaas? Neem dan geitenkaas, feta of grof geschaafde parmezaanse kaas

Deze pagina afdrukken? Klik dan hier.
Bo

Bo / 28 / Wonend in het gezellige Utrecht / Liefde voor gezond eten, lekker koken en wijn / You don't have to cook fancy or complicated masterpieces, just good food from fresh ingredients.

2 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond