Pompoen met burrata en pesto

Pompoen met burrata en pesto

door | jun 3, 2020 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 0 Reacties

Pompoen met burrata en pesto

Leonie (van Gewoon wat een studentje ’s avonds eet) heeft niet stilgezeten in deze corona-crisis. Opgesloten zitten met dit fantastische weer is voor niemand leuk, maar geef die meid een dakterras, een barbecue en een camera en ze knalt samen met haar lover Jan in zes weken tijd een héérlijk e-book in elkaar vol met fantastische barbecue gerechten. Super tof! In Gruwelijk Grillen vind je uitgebreide gerechten voor de echte barbecue fanaten, maar ook simpele gerechten voor als je zin hebt in iets lekkers, maar niet te moeilijk wilt doen. De helft van de recepten is vega en de andere helft bestaat uit vlees en vis. Kortom: dit e-book wil je hebben met dit lekkere weer! Je koopt Gruwelijk Grillen voor maar €6,95 op haar blog, Etsy of Bol.com.

Pompoen met burrata en pesto

Hieronder vind je een van de recepten uit Gruwelijk Grillen. Geroosterde pompoen met burrata en groene. Echt een top combi en perfect als side dish!

Dit heb je nodig voor deze pompoen met burrata en pesto / 4 personen

  • 2 Hokkaido pompoenen
  • 1 bol burrata
  • 1 el pijnboompitten
  • beetje cayennepeper
  • olijfolie

Voor de pestodressing

  • 30 gr verse basilicum
  • 50 ml olijfolie
  • 1 el pijnboompitten
  • snuf zout
  • peper

Tools: een hitteschild en gietijzeren rooster. Ook handig: een hakmolen en houtskool voor lang bbq’en.

Zo maak je het

Steek de barbecue aan en breng hem naar een temperatuur van 200C. Leg het hitteschild en het gietijzeren rooster alvast in de barbecue, zodat die lekker heet kan worden.

Snijd de pompoen (met schil) in 8 stukken en verwijder de pitten aan de binnenkant. Besprenkel de pompoenparten met olijfolie en strooi er lekker wat cayennepeper over. Cayennepeper is heel pittig, dus gebruik zo veel als je zelf aankan.

Leg de pompoenparten op het gietijzeren rooster en barbecue ze in een minuut of 30 gaar. Keer ze halverwege even om, zodat er aan beide kanten grillstreepjes ontstaan.

Maak in de tussentijd de pestodressing door de basilicum en pijnboompitten fijn te hakken en dit te mengen met olijfolie en citroensap. Gebruik hier eventueel een hakmolen voor.

Serveer de gegrilde pompoenparten op een schaal en verdeel er lekker wat burrata en pestodressing overheen. Top af met peper en zout en opscheppen maar!

Pompoen met burrata en pesto

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Crostini van de barbecue met burrata en biefstuk

Crostini van de barbecue met burrata en biefstuk

Barbecueliefhebbers, eat your heart out! Dit is weer een párel van een barbecuerecept. Bij een barbecue denk je vast al snel aan grote stukken vlees, kipsateetjes, gepofte aardappelen en andere grote gerechten. Maar je kan natuurlijk ook prima borrelhapjes klaarmaken...

Lees meer
Poké bowl met sticky spicy tofu

Poké bowl met sticky spicy tofu

Het zal een jaar of 5, 6 geleden zijn dat poké bowls ineens raaaazend populair werden in Nederland. Daarvoor had ik geen idee wat dat was. Hoeveel ik er sindsdien heb gegeten? VEEL. Heel veel. Soms bestel ik ze, maar nog liever stel ik er zelf eentje samen, zoals deze...

Lees meer
Ananas van de barbecue met dulce de leche

Ananas van de barbecue met dulce de leche

You love it or you hate it: warm fruit. Zeker als het over ananas gaat, zijn er twee kampen. Dus we kunnen nu dus twee dingen doen: we kunnen een eindeloze discussie voeren met argumenten vóór en tegen heen en weer, óf ik ga gewoon dit fan-tas-tische dessert met je...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.