Pompoen met burrata en pesto

Pompoen met burrata en pesto

Leonie (van Gewoon wat een studentje ’s avonds eet) heeft niet stilgezeten in deze corona-crisis. Opgesloten zitten met dit fantastische weer is voor niemand leuk, maar geef die meid een dakterras, een barbecue en een camera en ze knalt samen met haar lover Jan in zes weken tijd een héérlijk e-book in elkaar vol met fantastische barbecue gerechten. Super tof! In Gruwelijk Grillen vind je uitgebreide gerechten voor de echte barbecue fanaten, maar ook simpele gerechten voor als je zin hebt in iets lekkers, maar niet te moeilijk wilt doen. De helft van de recepten is vega en de andere helft bestaat uit vlees en vis. Kortom: dit e-book wil je hebben met dit lekkere weer! Je koopt Gruwelijk Grillen voor maar €6,95 op haar blog, Etsy of Bol.com.

Pompoen met burrata en pesto

Hieronder vind je een van de recepten uit Gruwelijk Grillen. Geroosterde pompoen met burrata en groene. Echt een top combi en perfect als side dish!

Dit heb je nodig voor deze pompoen met burrata en pesto / 4 personen

  • 2 Hokkaido pompoenen
  • 1 bol burrata
  • 1 el pijnboompitten
  • beetje cayennepeper
  • olijfolie

Voor de pestodressing

  • 30 gr verse basilicum
  • 50 ml olijfolie
  • 1 el pijnboompitten
  • snuf zout
  • peper

Tools: een hitteschild en gietijzeren rooster. Ook handig: een hakmolen en houtskool voor lang bbq’en.

Zo maak je het

Steek de barbecue aan en breng hem naar een temperatuur van 200C. Leg het hitteschild en het gietijzeren rooster alvast in de barbecue, zodat die lekker heet kan worden.

Snijd de pompoen (met schil) in 8 stukken en verwijder de pitten aan de binnenkant. Besprenkel de pompoenparten met olijfolie en strooi er lekker wat cayennepeper over. Cayennepeper is heel pittig, dus gebruik zo veel als je zelf aankan.

Leg de pompoenparten op het gietijzeren rooster en barbecue ze in een minuut of 30 gaar. Keer ze halverwege even om, zodat er aan beide kanten grillstreepjes ontstaan.

Maak in de tussentijd de pestodressing door de basilicum en pijnboompitten fijn te hakken en dit te mengen met olijfolie en citroensap. Gebruik hier eventueel een hakmolen voor.

Serveer de gegrilde pompoenparten op een schaal en verdeel er lekker wat burrata en pestodressing overheen. Top af met peper en zout en opscheppen maar!

Pompoen met burrata en pesto

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.