Heb je nog pompoen over van mijn gnocchi met geroosterde pompoen, ricotta en kruiden-olie van vorige week? Hier kun je heeeele lekkere pompoen wraps van maken! Heerlijk als lunch gevuld met gegrilde courgette, honing en Hüttenkäse. Ik hoor nog te vaak dat mensen geen tijd hebben om iets anders te maken als lunch dan een boterham met kaas. “Ik eet vanavond wel weer groenten”. Maar eerlijk, hoe lekker is het om jezelf tussen de middag te trakteren op deze goed gevulde en gezonde wrap? En zoveel tijd neemt het niet eens in beslag. Je kunt de wraps namelijk prima een paar dagen in de koelkast bewaren zodat je maar één keer een half uurtje kwijt bent aan het bakken ervan. ‘S ochtends beleg je hem, rolt hem op en je bent binnen drie minuten klaar. Voilà :D
Dit heb je nodig voor deze pompoen wraps met gegrilde courgette en Hüttenkäse / 2 personen
- 240 gr gekookte oranje bio pompoen
- 200 gr kikkererwtenmeel – of ander soort glutenvrij meel
- 100 ml (havermelk)
- 2 eieren
- 1 tl bakpoeder
Voor erop
- 1 courgette
- 2 – 3 el Hüttenkäse
- 2 tl honing
- flinke hand veldsla
- klein handje amandelen
Zo maak je het
Breng voor de gekookte pompoen een pan met ruim water aan de kook. Snijd de pompoen (inclusief schil) in stukken en kook ze in 10 minuten zacht.
Pureer 240 gram gekookte pompoen samen met kikkererwtenmeel, (haver)melk, eieren, bakpoeder en een snuf zout tot een egaal beslag.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan, schenk 1/4 van het beslag in de pan en strijk met de bolle kant van een lepel uit tot een dunne ronde wrap. Bak de wraps op laag vuur aan beide kanten gaar. Ga door tot je vier wraps hebt en dek de wraps die al klaar zijn af met zilverfolie. Hierdoor worden ze flexibeler en kun je ze makkelijk oprollen.
Halveer de courgette en snijd hem in dunne repen. Verhit een scheutje olie in een (gril)pan en grill de repen zo’n 2 minuten per kant of tot je mooie grilstrepen ziet.
Beleg de wraps met gegrilde courgette, Hüttenkäse, honing, veldsla en walnoten.
0 reacties