...

Pompoen frieten met tijm en feta

Pompoen frieten met tijm en feta

door | okt 11, 2016 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega, Voor erbij | 0 Reacties

Pompoen frieten met tijm en feta

Niet alleen aan de kou is te voelen dat het herfst is, ook in de winkel is het duidelijk dat er een nieuw seizoen is aangebroken. De pompoenen vliegen je om de oren! En dat is fijn want ik ben er gek op. Ik denk dat ik na mijn zoete aardappel week van laatst ook maar eens een pompoen week ga inlassen. Er zijn zóveel lekkere recepten mee te maken. Pompoen is een veelzijdige groente die je door het zoete vruchtvlees kunt gebruiken voor cakes, koekjes, soepen en zelfs smoothies.

Of je maakt er gewoon lekker friet van natuurlijk. Ze worden niet súper knapperig maar zijn wel echt onwijs lekker, helemaal in combinatie met feta kaas en verse tijm. Ik ben benieuwd wie van jullie deze maand ook aan de slag gaat met pompoen recepten en wat je er dan zoal mee maakt? Mijn favoriet blijft (naast deze frieten) toch wel een lekkere warme pompoen soep. Ik maak vaak een extra grote pan zodat ik de volgende dag een portie over heb voor de lunch. Hier vind je het recept van een heerlijke pompoen curry soep en hieronder het recept van de pompoen friet.

 

 

Dit heb je nodig voor twee personen

  • 1 kilo pompoen
  • 6 takjes verse tijm
  • 75 gr feta kaas
  • scheutje olijfolie
  • snuf peper & zeezout

 

Pompoen frieten met tijm en feta

 

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 180 graden.

Verwijder de pitten en snijd de pompoen in frieten. Je hoeft de pompoen niet te schillen, alleen even schoon spoelen met water.

Bedek een ovenplaat met bakpapier en verdeel de pompoen erover. Besprenkel met een scheutje olijfolie, peper, zout en de tijm (enkel de blaadjes).

Zet de plaat voor 30 minuten in de oven.

Verkruimel voor het serveren de feta over de pompoen friet.

 

Eet de frieten in combinatie een gebakken visje en geblancheerde broccoli. Súper gezond, lekker en zo klaar. Oh, en gooi de pompoen pitten niet weg. Spoel ze schoon en rooster ze in een koekenpan zonder olie tot ze knapperig zijn. Lekker door een salade of als topping op yoghurt!

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Citroen gember shots! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben echt al wéken verkouden. Hoog tijd om mijn immuunsysteem een flinke boost te geven. Dit doe ik door gezond te eten (veel biologische groenten, fruit, peulvruchten, noten), tussen het werken door...

Lees meer
Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Ik heb vandaag een echte Beaufood klassieker voor je. Daarmee bedoel ik zo'n gerecht wat zéér regelmatig bij ons op tafel staat. Mijn favoriete vongole recept! Een pannetje vol heerlijke vongole met witte wijn en parmezaanse kaas. Als ik vongole tegenkom kan ik het...

Lees meer
Gegratineerde oesters uit de oven

Gegratineerde oesters uit de oven

Luxer en smaakvoller wordt het vandaag niet lieve mensen. Gegratineerde oesters uit de oven! Mijn favoriete borrelhap. Het zacht zilte van een mooie oester in combinatie met gesmolten kaas, verse peterselie en een frisse citroen is werkelijk hemels. Toch moet ik...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *