...

Pompoen frieten met tijm en feta

Pompoen frieten met tijm en feta

door | okt 11, 2016 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega, Voor erbij | 0 Reacties

Pompoen frieten met tijm en feta

Niet alleen aan de kou is te voelen dat het herfst is, ook in de winkel is het duidelijk dat er een nieuw seizoen is aangebroken. De pompoenen vliegen je om de oren! En dat is fijn want ik ben er gek op. Ik denk dat ik na mijn zoete aardappel week van laatst ook maar eens een pompoen week ga inlassen. Er zijn zóveel lekkere recepten mee te maken. Pompoen is een veelzijdige groente die je door het zoete vruchtvlees kunt gebruiken voor cakes, koekjes, soepen en zelfs smoothies.

Of je maakt er gewoon lekker friet van natuurlijk. Ze worden niet súper knapperig maar zijn wel echt onwijs lekker, helemaal in combinatie met feta kaas en verse tijm. Ik ben benieuwd wie van jullie deze maand ook aan de slag gaat met pompoen recepten en wat je er dan zoal mee maakt? Mijn favoriet blijft (naast deze frieten) toch wel een lekkere warme pompoen soep. Ik maak vaak een extra grote pan zodat ik de volgende dag een portie over heb voor de lunch. Hier vind je het recept van een heerlijke pompoen curry soep en hieronder het recept van de pompoen friet.

 

 

Dit heb je nodig voor twee personen

  • 1 kilo pompoen
  • 6 takjes verse tijm
  • 75 gr feta kaas
  • scheutje olijfolie
  • snuf peper & zeezout

 

Pompoen frieten met tijm en feta

 

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 180 graden.

Verwijder de pitten en snijd de pompoen in frieten. Je hoeft de pompoen niet te schillen, alleen even schoon spoelen met water.

Bedek een ovenplaat met bakpapier en verdeel de pompoen erover. Besprenkel met een scheutje olijfolie, peper, zout en de tijm (enkel de blaadjes).

Zet de plaat voor 30 minuten in de oven.

Verkruimel voor het serveren de feta over de pompoen friet.

 

Eet de frieten in combinatie een gebakken visje en geblancheerde broccoli. Súper gezond, lekker en zo klaar. Oh, en gooi de pompoen pitten niet weg. Spoel ze schoon en rooster ze in een koekenpan zonder olie tot ze knapperig zijn. Lekker door een salade of als topping op yoghurt!

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gezonde appeltaart pannenkoek

Gezonde appeltaart pannenkoek

Appeltaart pannenkoek met rozijnen en kaneel. Een van mijn (en zéker ook die van Louen) favoriete ontbijtrecepten van de laatste tijd. Eigenlijk is het meer een soort zoete omelet. Het beslag bestaat namelijk uit eieren met daarin een flinke eetlepel volkorenmeel....

Lees meer
Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm. Een super de luxe gezonde eiersalade met allerlei voedzame toppings. Oké, die gebakken uitjes erop zijn misschien niet súper voedzaam, maar ik ben nog steeds niet over mijn gebakken uitjes verslaving heen ;) Zo'n kruidig...

Lees meer
Gebakken kippendij in spinazie roomsaus

Gebakken kippendij in spinazie roomsaus

Ohhh we hebben er weer eentje hoor.. Gebakken kip in spinazie roomsaus! Een fantastisch lekker eenpansgerecht met kruidige kip in een romige saus van (heel veel) verse spinazie. Een perfect gerecht voor op een doordeweekse avond. Hij staat namelijk lekker snel op...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *