...

Poke bowl met quinoa, tonijn en sojabonen

Poke bowl met quinoa, tonijn en sojabonen

door | sep 27, 2016 | Hoofdgerecht, Recepten, Vis | 1 reactie

Poke bowl met quinoa, tonijn en sojabonen

Nee, dit is geen ode aan de Pokémon rage en nee dit gerecht is niet vernoemd naar een Poké ball. Een Poke bowl – je spreekt het uit als poh-keh – is een Hawaiiaanse salade met rauwe vis en rijst, maar de ingrediënten doen eigenlijk meer Oosters aan. Het komt erop neer dat je je favoriete ingrediënten bij elkaar sprokkelt en serveert in een grote kom, oftewel bowl. Het is een lekkere manier van eten omdat je alles door elkaar husselt – met een lekker sausje – en ook nog eens een héle leuke door al die kommetjes op tafel. Een echte diehard eet haar poke met stokjes maar een vork mag natuurlijk ook. Het voordeel van eten met stokjes is dat je langzamer eet en dat is beter voor je spijsvertering.

De poke wordt meestal gemaakt met rauwe tonijn maar zalm kan natuurlijk ook, net waar je zin in hebt. De enige regel is, put it in a bowl :D

 

Dit heb je nodig voor twee poke bowls

  • 300 gr tonijn steak
  • 150 gr quinoa
  • 100 gr zeekraal
  • 175 gr sojabonen
  • 2 el soja
  • 2 el sesamolie + een scheutje extra om in te bakken
  • 1 el sesamzaadjes + extra als topping
  • 1 avocado – in plakjes
  • 1 lente ui – in ringetjes

 

Poke bowl met quinoa, tonijn en sojabonen

 

 

Zo maak je het

Kook de quinoa gaar. Snijd ondertussen de tonijn in kleine blokjes en meng in een kom met de soja, sesamolie en sesamzaadjes.

Verhit een scheutje sesamolie in een koekenpan en bak hierin de sojabonen en zeekraal zo’n twee minuten aan. Voeg geen zout toe, de zeekraal is al zoutig van zichzelf.

Schep de quinoa in twee kommen. Verdeel vervolgens de zeekraal en de sojabonen erover. Sluit af met de tonijn, avocado, lente ui en nog wat sesamzaadjes.

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Thuis kook ik eigenlijk bijna alleen maar vegetarisch, zoals je ook wel ziet aan de recepten die hier online komen. Maar buiten de deur maak je me helemaal gelukkig met een goede steak tartaar. Zo'n mooie klassieke, met zure augurk en kappertjes, uitjes en een...

Lees meer
Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Oké oké, het duurt nog even maar we gaan toch echt héél langzaam richting de feestdagen. Culinair gezien by far mijn lievelingstijd van het jaar! Bij de feestelijke diners tijdens de donkere wintermaanden mag alles toch een stuk spectaculairder en luxueuzer. I love...

Lees meer
Boerenkoolsalade met spicy tahindressing

Boerenkoolsalade met spicy tahindressing

Ik ging weer eens uit lunchen en jullie weten wat dat betekent: ik had meteen weer inspiratie voor een vét lekker recept! Als ik buiten de deur, in een restaurant, iets bestel waar ik écht over te spreken ben, maak ik eigenlijk meteen mentale notities. Voor thuis,...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

  1. Tedje

    OMG, zo lekker! Krijg er helemaal honger van, haha!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *