Poke bowl met quinoa, tonijn en sojabonen

Poke bowl met quinoa, tonijn en sojabonen

door | sep 27, 2016 | Hoofdgerecht, Recepten, Vis | 1 reactie

Poke bowl met quinoa, tonijn en sojabonen

Nee, dit is geen ode aan de Pokémon rage en nee dit gerecht is niet vernoemd naar een Poké ball. Een Poke bowl – je spreekt het uit als poh-keh – is een Hawaiiaanse salade met rauwe vis en rijst, maar de ingrediënten doen eigenlijk meer Oosters aan. Het komt erop neer dat je je favoriete ingrediënten bij elkaar sprokkelt en serveert in een grote kom, oftewel bowl. Het is een lekkere manier van eten omdat je alles door elkaar husselt – met een lekker sausje – en ook nog eens een héle leuke door al die kommetjes op tafel. Een echte diehard eet haar poke met stokjes maar een vork mag natuurlijk ook. Het voordeel van eten met stokjes is dat je langzamer eet en dat is beter voor je spijsvertering.

De poke wordt meestal gemaakt met rauwe tonijn maar zalm kan natuurlijk ook, net waar je zin in hebt. De enige regel is, put it in a bowl :D

 

Dit heb je nodig voor twee poke bowls

  • 300 gr tonijn steak
  • 150 gr quinoa
  • 100 gr zeekraal
  • 175 gr sojabonen
  • 2 el soja
  • 2 el sesamolie + een scheutje extra om in te bakken
  • 1 el sesamzaadjes + extra als topping
  • 1 avocado – in plakjes
  • 1 lente ui – in ringetjes

 

Poke bowl met quinoa, tonijn en sojabonen

 

 

Zo maak je het

Kook de quinoa gaar. Snijd ondertussen de tonijn in kleine blokjes en meng in een kom met de soja, sesamolie en sesamzaadjes.

Verhit een scheutje sesamolie in een koekenpan en bak hierin de sojabonen en zeekraal zo’n twee minuten aan. Voeg geen zout toe, de zeekraal is al zoutig van zichzelf.

Schep de quinoa in twee kommen. Verdeel vervolgens de zeekraal en de sojabonen erover. Sluit af met de tonijn, avocado, lente ui en nog wat sesamzaadjes.

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Je weet het: ik maak gráág indruk op mijn gasten. Hoe goed ik ze ook ken (en hoe goed ze mij ook kennen, vooral) - ik ben graag de veroorzaker van openvallende monden tijdens een diner. Eén gerecht waarmee ik altijd punten scoor, is biet in zoutkorst. In theorie is...

Lees meer
Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Ik ben gek op borrelen. Toch laat ik het favoriete borrelhapje van de gemiddelde Nederlander meestal achterwege: bittergarnituur is niet aan mij besteed. En niet omdat ik het niet lekker vind (hallo, wie houdt er niet van zo'n gloeiendhete bitterbal of...

Lees meer
Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zeg je 'ultieme luxe', dan zeg je 'zalm sashimi'. (Of kaviaar, oesters, champagne, oké oké...) Ik vind zalm sashimi zo fantastisch lekker. Zoals ik al zei: het is heel chique en luxueus, maar niet onbereikbaar. Des te leuker! Met een goede zalmfilet en een paar hele...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

  1. Tedje

    OMG, zo lekker! Krijg er helemaal honger van, haha!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.