Poke bowl met quinoa, tonijn en sojabonen

Poke bowl met quinoa, tonijn en sojabonen

Nee, dit is geen ode aan de Pokémon rage en nee dit gerecht is niet vernoemd naar een Poké ball. Een Poke bowl – je spreekt het uit als poh-keh – is een Hawaiiaanse salade met rauwe vis en rijst, maar de ingrediënten doen eigenlijk meer Oosters aan. Het komt erop neer dat je je favoriete ingrediënten bij elkaar sprokkelt en serveert in een grote kom, oftewel bowl. Het is een lekkere manier van eten omdat je alles door elkaar husselt – met een lekker sausje – en ook nog eens een héle leuke door al die kommetjes op tafel. Een echte diehard eet haar poke met stokjes maar een vork mag natuurlijk ook. Het voordeel van eten met stokjes is dat je langzamer eet en dat is beter voor je spijsvertering.

De poke wordt meestal gemaakt met rauwe tonijn maar zalm kan natuurlijk ook, net waar je zin in hebt. De enige regel is, put it in a bowl :D

 

Dit heb je nodig voor twee poke bowls

  • 300 gr tonijn steak
  • 150 gr quinoa
  • 100 gr zeekraal
  • 175 gr sojabonen
  • 2 el soja
  • 2 el sesamolie + een scheutje extra om in te bakken
  • 1 el sesamzaadjes + extra als topping
  • 1 avocado – in plakjes
  • 1 lente ui – in ringetjes

 

Poke bowl met quinoa, tonijn en sojabonen

 

 

Zo maak je het

Kook de quinoa gaar. Snijd ondertussen de tonijn in kleine blokjes en meng in een kom met de soja, sesamolie en sesamzaadjes.

Verhit een scheutje sesamolie in een koekenpan en bak hierin de sojabonen en zeekraal zo’n twee minuten aan. Voeg geen zout toe, de zeekraal is al zoutig van zichzelf.

Schep de quinoa in twee kommen. Verdeel vervolgens de zeekraal en de sojabonen erover. Sluit af met de tonijn, avocado, lente ui en nog wat sesamzaadjes.

 

 

 

 

 

3 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.