...

Poké bowl met zalm, gegrilde groenten en unagi saus

Poké bowl met zalm, gegrilde groenten en unagi saus

door | apr 23, 2019 | Hoofdgerecht, Lunch, Recepten, Vis | 0 Reacties

Poké bowl met zalm, gegrilde groenten en unagi saus, Gezond avondeten, Poké bowls groenten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Voedzaam avondeten, Makkelijk avondeten

Lang leve voor de klok waardoor ik dankzij de zomertijd nu vaak nog nét genoeg licht heb om mijn avondeten te fotograferen. Zo maakte ik gisteravond deze poké bowl met restjes uit de koelkast. Ik grilde een halve courgette en aubergine in de oven, snorde wat gerookte zalm op en vond nog een avocado in de fruitschaal. Ik maakte de bowl af met unagi saus, nam een hap en dacht oké WAUW. Te lekker dit. Normaliter lukt het nooit om mijn avondeten mooi op de foto te zetten, maar nu dus wel! Ik stelde mijn honger dus nog even uit om mijn camera erbij te pakken (was erg lastig) en hieronder vind je het resultaat plus recept.

PS. Unagi is Japans voor paling en unagi saus is eigenlijk bedoelt als saus voor bij, je voelt hem al aankomen: paling. Het is een soort stroperige sojasaus en ik vind hem zo goddelijk dat ik hem niet alleen bij paling eet, maar ook bij poké bowls, sushi, tataki of bij zalmfilet. Unagi saus koop je bij de grotere supermarkten en bij Aziatische winkels!

Poké bowl met zalm, gegrilde groenten en unagi saus, Gezond avondeten, Poké bowls groenten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Voedzaam avondeten, Makkelijk avondeten

Nope geen sponsored post, wel gewoon heel erg fan ;)

Dit heb je nodig voor deze poké bowl met zalm, gegrilde groenten en unagi saus / 1 persoon

  • 100 gr sushi rijst – quinoa kan ook
  • 100 gr gerookte zalm
  • 1 kleine avocado
  • 1/2 bakje tuinkers
  • 1 lente ui
  • 1/2 courgette
  • 1/2 aubergine
  • unagi saus naar smaak
  • optioneel: wasabi sesamzaadjes en sushi azijn

 

Poké bowl met zalm, gegrilde groenten en unagi saus, Gezond avondeten, Poké bowls groenten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Voedzaam avondeten, Makkelijk avondeten

Zo maak je het

Verwarm de oven op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier of zilverfolie.

Bereid de sushi rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Meestal kook je de rijst in twee keer zoveel water in 10 minuten gaar en laat je het nog 15 minuten stomen met de deksel op de pan.

Snijd de courgette en aubergine in kleine blokjes. Verzamel de groenten in een grote kom en hussel alles door elkaar met een snuf peper & zout en olijfolie. Verdeel de groenten over de bakplaat en rooster ze 20 tot 25 minuten in het midden van de oven.

Snijd ondertussen de gerookte zalm klein, de avocado in blokjes en de lente ui in ringetjes.

Is de sushi rijst klaar? Breng het op smaak met sushi azijn. Een klein scheutje appelazijn kan ook. Schep de rijst in een grote kom en verdeel de rest van de ingrediënten erover. Maak af met wasabi sesamzaadjes en drizzle er als laatst unagi saus over.

Eet smakelijk :D

Poké bowl met zalm, gegrilde groenten en unagi saus, Gezond avondeten, Poké bowls groenten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Voedzaam avondeten, Makkelijk avondeten

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *