Poké bowl met zalm, gegrilde groenten en unagi saus

Poké bowl met zalm, gegrilde groenten en unagi saus

door | apr 23, 2019 | Hoofdgerecht, Lunch, Recepten, Vis | 0 Reacties

Poké bowl met zalm, gegrilde groenten en unagi saus, Gezond avondeten, Poké bowls groenten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Voedzaam avondeten, Makkelijk avondeten

Lang leve voor de klok waardoor ik dankzij de zomertijd nu vaak nog nét genoeg licht heb om mijn avondeten te fotograferen. Zo maakte ik gisteravond deze poké bowl met restjes uit de koelkast. Ik grilde een halve courgette en aubergine in de oven, snorde wat gerookte zalm op en vond nog een avocado in de fruitschaal. Ik maakte de bowl af met unagi saus, nam een hap en dacht oké WAUW. Te lekker dit. Normaliter lukt het nooit om mijn avondeten mooi op de foto te zetten, maar nu dus wel! Ik stelde mijn honger dus nog even uit om mijn camera erbij te pakken (was erg lastig) en hieronder vind je het resultaat plus recept.

PS. Unagi is Japans voor paling en unagi saus is eigenlijk bedoelt als saus voor bij, je voelt hem al aankomen: paling. Het is een soort stroperige sojasaus en ik vind hem zo goddelijk dat ik hem niet alleen bij paling eet, maar ook bij poké bowls, sushi, tataki of bij zalmfilet. Unagi saus koop je bij de grotere supermarkten en bij Aziatische winkels!

Poké bowl met zalm, gegrilde groenten en unagi saus, Gezond avondeten, Poké bowls groenten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Voedzaam avondeten, Makkelijk avondeten

Nope geen sponsored post, wel gewoon heel erg fan ;)

Dit heb je nodig voor deze poké bowl met zalm, gegrilde groenten en unagi saus / 1 persoon

  • 100 gr sushi rijst – quinoa kan ook
  • 100 gr gerookte zalm
  • 1 kleine avocado
  • 1/2 bakje tuinkers
  • 1 lente ui
  • 1/2 courgette
  • 1/2 aubergine
  • unagi saus naar smaak
  • optioneel: wasabi sesamzaadjes en sushi azijn

 

Poké bowl met zalm, gegrilde groenten en unagi saus, Gezond avondeten, Poké bowls groenten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Voedzaam avondeten, Makkelijk avondeten

Zo maak je het

Verwarm de oven op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier of zilverfolie.

Bereid de sushi rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Meestal kook je de rijst in twee keer zoveel water in 10 minuten gaar en laat je het nog 15 minuten stomen met de deksel op de pan.

Snijd de courgette en aubergine in kleine blokjes. Verzamel de groenten in een grote kom en hussel alles door elkaar met een snuf peper & zout en olijfolie. Verdeel de groenten over de bakplaat en rooster ze 20 tot 25 minuten in het midden van de oven.

Snijd ondertussen de gerookte zalm klein, de avocado in blokjes en de lente ui in ringetjes.

Is de sushi rijst klaar? Breng het op smaak met sushi azijn. Een klein scheutje appelazijn kan ook. Schep de rijst in een grote kom en verdeel de rest van de ingrediënten erover. Maak af met wasabi sesamzaadjes en drizzle er als laatst unagi saus over.

Eet smakelijk :D

Poké bowl met zalm, gegrilde groenten en unagi saus, Gezond avondeten, Poké bowls groenten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Voedzaam avondeten, Makkelijk avondeten

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Je weet het: ik maak gráág indruk op mijn gasten. Hoe goed ik ze ook ken (en hoe goed ze mij ook kennen, vooral) - ik ben graag de veroorzaker van openvallende monden tijdens een diner. Eén gerecht waarmee ik altijd punten scoor, is biet in zoutkorst. In theorie is...

Lees meer
Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Ik ben gek op borrelen. Toch laat ik het favoriete borrelhapje van de gemiddelde Nederlander meestal achterwege: bittergarnituur is niet aan mij besteed. En niet omdat ik het niet lekker vind (hallo, wie houdt er niet van zo'n gloeiendhete bitterbal of...

Lees meer
Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zeg je 'ultieme luxe', dan zeg je 'zalm sashimi'. (Of kaviaar, oesters, champagne, oké oké...) Ik vind zalm sashimi zo fantastisch lekker. Zoals ik al zei: het is heel chique en luxueus, maar niet onbereikbaar. Des te leuker! Met een goede zalmfilet en een paar hele...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.