Poké bowl met zalm en avocado

Poké bowl met zalm en avocado, Poké bowl recepten, Rijstbowl recepten, Focus on Foodies recepten, Rijst zalm en avocado, Gezond en glutenvrij avondeten

Hoi lieve lezer! Op dit moment lig ik met mijn billen op de stranden van Bali. Hoogstwaarschijnlijk met een kokosnoot in mijn hand én mijn camera want ik ga alle heerlijke foodspots en toffe restaurantjes die ik tegenkom voor jullie vastleggen. Ben je van plan om binnenkort naar Bali te gaan? Houd Beaufood dan zeker in de gaten!

Hieronder vind je een recept van een van mijn lieve collega foodies Lianne van Focus on Foodies. Ik laat jullie natuurlijk niet zonder lekkere en gezonde recepten zitter terwijl ik op vakantie ben. Lianne is net als ik gek op lekker en en heeft een glutenvrije foodblog. Daarop staat onder andere deze geweldige poké bowl met zalm en avocado en ik mag het recept vandaag met jullie delen :D

 

Dit heb je nodig voor deze poké bowl met zalm en avocado / 2 personen

 • 250 gr rijst
 • 300 gr zalmfilet
 • 8 radijsjes
 • een halve komkommer
 • 1 wortel
 • 1 avocado
 • 2 nori vellen
 • 3 lente uitjes
 • 2 el mayonaise
 • 1 el wasabi
 • scheutje water
 • tamari of sojasaus

 

Poké bowl met zalm en avocado, Poké bowl recepten, Rijstbowl recepten, Focus on Foodies recepten, Rijst zalm en avocado, Gezond en glutenvrij avondeten

Poké bowl met zalm en avocado, Poké bowl recepten, Rijstbowl recepten, Focus on Foodies recepten, Rijst zalm en avocado, Gezond en glutenvrij avondeten

 

Zo maak je het

Bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.

Snijd ondertussen de radijsjes en lente ui in schijfjes. De komkommer mag in blokjes of julienne, net als de wortel. Ontpit de avocado en snijd in blokjes. Snijd ook de zalm in blokjes.

Maak een sausje van de mayonaise en wasabi en voeg een scheutje water toe om het geheel wat dunner te maken.

Knip de nori vellen in kleine stukjes.

Als de rijst klaar is, schep je dat in een bakje. Doe er wat tamari overheen. Verdeel dan de radijsjes, komkommer, avocado, wortel en zalm over de rijst en als laatste de lente uitjes. Maak af met wasabimayonaise en nori.

Smakelijk!

 


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd naar wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood
Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.