...

Poké bowl met gebakken zalm en zoete aardappel

Poké bowl met gebakken zalm en zoete aardappel

door | aug 12, 2018 | Hoofdgerecht, Recepten, Vis | 2 reacties

Poké bowl met gebakken zalm en zoete aardappel, Gezond avondeten, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Koolhydraatarme recepten, Gezonde poke bowls, Gezonde foodblogs

Poké bowls zijn voor mij het ultieme comfort food. Ik maakte deze bowl met gebakken zalm en zoete aardappel laatst toen er een vriendinnetje kwam eten. Lekker op de bank met een filmpje erbij. Normaal gebruik ik rauwe zalm, maar ik had geen tijd om naar de Sligro (mijn favoriete place to be voor verse vis) te gaan en de vis uit de supermarkt eet ik liever niet rauw. Uiteindelijk vind ik gebakken zalm in deze bowl misschien wel nog lekkerder! De zoete aardappel rooster je in de oven en deze bowl is extra smaakvol met soja-mayo erbij. In het ingrediëntenlijstje hieronder vertel ik je ook meer over dé smaakmaker die ik altijd toevoeg aan quinoa!

 

Poké bowl met gebakken zalm en zoete aardappel, Gezond avondeten, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Koolhydraatarme recepten, Gezonde poke bowls, Gezonde foodblogs

Poké bowl met gebakken zalm en zoete aardappel, Gezond avondeten, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Koolhydraatarme recepten, Gezonde poke bowls, Gezonde foodblogs

Dit heb je nodig voor deze poké bowl met gebakken zalm en zoete aardappel / twee personen

 • 150 gr quinoa of twee builtjes van 75 gr – ik gebruik graag van die kant en klare builtjes die je met zakje en al in kokend water legt. Even laten uitlekken en klaar is kees!
 • 250 gr verse zalmfilet
 • 2 lente uien
 • 2 kleine zoete aardappels – zo’n 150 gr
 • 1 avocado
 • 75 gr mango – vers of diepvries
 • 1/2 komkommer
 • 2 el sesamzaadjes
 • optioneel: breng de quinoa op smaak met de dumplingsaus van Lee Kum Kee. Dit sausje is (volgens mij) alleen verkrijgbaar bij de toko, maar ik vind het zo lekker dat ik er graag voor om rijd. Het is een sojasaus-achtige dip met azijn en sesamolie!

Voor de soja-mayo

 • 3 el mayonaise
 • 1 el water
 • 1 el sojasaus

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met folie of bakpapier. Snijd de zoete aardappel in kleine blokjes. Breng de blokjes in een kom op smaak met een snuf peper, zout en olijfolie. Rooster de zoete aardappel 15 tot 20 minuten in het midden van de oven.

Kook de quinoa volgens de bereidingswijze.

Bak de zalmfilets in een koekenpan. Houd twee minuten per kant aan voor een licht rauwe binnenkant of 4 minuten per kant voor een volledige garing. Ik gaarde ze volledig voor een soort pulled zalm affect. Trek de zalm na het bakken met twee vorken los tot kleine stukjes.

Snijd de lente ui in ringetjes, en de komkommer, avocado en mango  in kleine blokjes. Ik gebruikte in dit recept gewoon mango blokjes uit de vriezer. Meng de ingrediënten voor de soja-mayo door elkaar.

Verdeel de quinoa over twee diepe borden. Breng de quinoa op smaak met de dumplingsaus. Indien je dit niet hebt gebruik je gewoon een scheutje sojasaus. Verdeel ook de overige ingrediënten erover en sluit af met sesamzaadjes en soja-mayo.

Genieten!

Poké bowl met gebakken zalm en zoete aardappel, Gezond avondeten, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Koolhydraatarme recepten, Gezonde poke bowls, Gezonde foodblogs

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

De allerlekkerste zelfgemaakte mayonaise

De allerlekkerste zelfgemaakte mayonaise

De allerlekkerste mayonaise maak je natuurlijk zelf! En met een eenvoudig trucje is dit ook nog eens zó gepiept. Zelfgemaakte mayonaise is niet alleen lekkerder, maar ook nog eens een stuk gezonder. De kant en klare mayonaise uit de supermarkt is namelijk gemaakt van...

Lees meer
Mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten!

Mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten!

Gezonde ontbijtrecepten. Love it! Al moet ik héél eerlijk bekennen dat sinds ik moeder ben ik het een iets grotere uitdaging vind om elke ochtend gezond te ontbijten.. (hallo ochtendrun). Maar omdat ik gewoon echt zóveel lekker ga op een voedzaam ontbijt dan op een...

Lees meer
Gezonde appeltaart pannenkoek

Gezonde appeltaart pannenkoek

Appeltaart pannenkoek met rozijnen en kaneel. Een van mijn (en zéker ook die van Louen) favoriete ontbijtrecepten van de laatste tijd. Eigenlijk is het meer een soort zoete omelet. Het beslag bestaat namelijk uit eieren met daarin een flinke eetlepel volkorenmeel....

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

 1. Marja

  Dit was een super lekker, creatief gerecht Bo! En ook nog vlot gemaakt. Ik volg je en ga zeker meer proberen. Succes! :-)

  Antwoord
  • Bo

   Leuk om te horen Marja, bedankt voor je lieve reactie!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *