Als foodblogger ontvang ik regelmatig pakketjes met nieuwe producten om uit te proberen. Leuk! Zo stond er bijvoorbeeld deze week een bezorger op de stoep met nieuwe plantaardige melkproducten van Becel. Soja en amandel. Helaas niet suikervrij maar ja, daardoor wel erg lekker ;) Ik besloot er een lekkere plantaardige haversmoothie mee te maken. Normaal voeg ik daar ahornsiroop, agave of honing aan toe (net waar ik in huis heb), maar aangezien er al wat suiker in de amandelmelk zit liet ik dit achterwege. Deze smoothie is perfect als licht ontbijt of als tussendoortje. Ik voeg ‘s ochtends graag wat havermout toe aan mijn smoothies zodat ik er wat langer vol van zit. Om hem extra voedzaam te maken deed ik er een flinke hand verse spinazie in en maakte ik hem af met wat chiazaadjes en een snuf kaneel. Het resultaat is een romige, frisse en gezonde smoothie die perfect is voor een gezonde start van je dag.
Geniet ervan!
Dit heb je nodig voor deze plantaardige haversmoothie / 1 persoon
- 350 ml amandelmelk – sojamelk of havermelk kan ook
- hand verse spinazie
- 1 kleine banaan
- 1 kiwi
- 3 el havermout
- 1 tl chiazaad
- snuf kaneelpoeder
Zo maak je het
Blend alle ingrediënten, behalve het chiazaad en kaneelpoeder, in een blender of met een staafmixer tot een romige smoothie.
Schenk de smoothie in een glas en maak af met chiazaad en kaneel.
That’s it!
Drink je de smoothie liever onderweg of in de auto? Schenk de smoothie dan in een glazen flesje. Ik kocht ooit een aantal kleine flesjes bij de blokker met zo’n beugeldop en die zijn perfect voor dit soort smoothies. Je kunt deze haversmoothie ook de avond van te voren maken
Mijn nieuwe favoriete smoothie!
Hallo,
is de eerste keer dt ik dit klaar maak,heel fris en verrassend.
Dank u voor het recept.
Groetjes en een fijne Moederdag 👍🌻