...

Pizzaboten van courgette en geitenkaas

Pizzaboten van courgette en geitenkaas

door | nov 10, 2014 | Hoofdgerecht, Recepten, Vlees | 2 reacties

Pizzaaa! Maar dan net even anders. Grappig, ik maak eigenlijk nooit tweemaal een recept van mijn eigen website omdat ik altijd nieuwe dingen wil proberen, maar dit is echt een uitzondering. Deze pizzaboten van courgette en geitenkaas zijn voedzaam, super lekker en snel klaar. Ik schotel ze regelmatig voor bij etentjes omdat je er heel veel tegelijk in de oven kunt doen en ze vrijwel altijd in de smaak vallen!

 

Nodig voor 2 personen

  • 300 gram gehakt
  • 2 courgettes
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes verse rozemarijn – 1 el gedroogde rozemarijn uit een potje kan ook
  • 140 gr tomatenpuree
  • 125 gram zachte geitenkaas
  • Optioneel: een salade van veldsla, olijfolie, kneepjes citroen en wat cherry tomaten

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Was de courgettes schoon en halveer ze. Schraap alle helften een beetje leeg met een lepel en snijd een klein reepje van de onderkant af zodat ze beter blijven liggen.

Rul in een koekenpan het gehakt gaar. Snipper de sjalot en knoflook en ris de blaadjes van de rozemarijn indien je verse takjes hebt. Bak dit nog 2 minuutjes mee met het gehakt.

Verdeel de tomatenpuree over de courgettes, schep hierover weer het gehaktmengsel en sluit af met de geitenkaas.

Leg de courgettes op een met bakpapier bekleedde ovenplaat en zet weg in de oven voor 25 minuten.

Serveer de pizza boten met een frisse salade en een kneepje citroen.

 

Eet smakelijk!

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue. Ik vind dit altijd zó'n prachtig gerecht voor op de barbecue, zo'n super grote verse zalmfilet op de huid. Door de zalm op de huid te bakken blijft hij zo lekker sappig. Ik maakte er een frisse marinade bij gemaakt van...

Lees meer
Aziatische miso garnalen van de barbecue

Aziatische miso garnalen van de barbecue

Als je bij een van mijn barbecue avondjes belandt, dan zal dit gerecht sowieso op je bord belanden: Aziatische miso garnalen van de barbecue! Zó lekker. Echt een van mijn lievelings barbecue recepten. Gemaakt met een eenvoudige, maar super smaakvolle marinade gemaakt...

Lees meer
Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Vandaag heb ik een súper lekker en makkelijk recept voor je voor bij je eerstvolgende borrel: Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg! Vorige week hadden we een basisschool speeltuinborrel met alle ouders van Louen (4) zijn klas. En ik zou mezelf natuurlijk niet zijn...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Ria walbroek

    Ik ga dit recept zeker eens maken. Helemaal onze smaak. En gelukkig niet al te ingewikkeld.

    Antwoord
    • Bo

      Leuk om te horen Ria, eet smakelijk :D

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *