Pizzaboten van courgette en geitenkaas

Pizzaboten van courgette en geitenkaas

door | nov 10, 2014 | Hoofdgerecht, Recepten, Vlees | 2 reacties

Pizzaaa! Maar dan net even anders. Grappig, ik maak eigenlijk nooit tweemaal een recept van mijn eigen website omdat ik altijd nieuwe dingen wil proberen, maar dit is echt een uitzondering. Deze pizzaboten van courgette en geitenkaas zijn voedzaam, super lekker en snel klaar. Ik schotel ze regelmatig voor bij etentjes omdat je er heel veel tegelijk in de oven kunt doen en ze vrijwel altijd in de smaak vallen!

 

Nodig voor 2 personen

  • 300 gram gehakt
  • 2 courgettes
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes verse rozemarijn – 1 el gedroogde rozemarijn uit een potje kan ook
  • 140 gr tomatenpuree
  • 125 gram zachte geitenkaas
  • Optioneel: een salade van veldsla, olijfolie, kneepjes citroen en wat cherry tomaten

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Was de courgettes schoon en halveer ze. Schraap alle helften een beetje leeg met een lepel en snijd een klein reepje van de onderkant af zodat ze beter blijven liggen.

Rul in een koekenpan het gehakt gaar. Snipper de sjalot en knoflook en ris de blaadjes van de rozemarijn indien je verse takjes hebt. Bak dit nog 2 minuutjes mee met het gehakt.

Verdeel de tomatenpuree over de courgettes, schep hierover weer het gehaktmengsel en sluit af met de geitenkaas.

Leg de courgettes op een met bakpapier bekleedde ovenplaat en zet weg in de oven voor 25 minuten.

Serveer de pizza boten met een frisse salade en een kneepje citroen.

 

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Crostini van de barbecue met burrata en biefstuk

Crostini van de barbecue met burrata en biefstuk

Barbecueliefhebbers, eat your heart out! Dit is weer een párel van een barbecuerecept. Bij een barbecue denk je vast al snel aan grote stukken vlees, kipsateetjes, gepofte aardappelen en andere grote gerechten. Maar je kan natuurlijk ook prima borrelhapjes klaarmaken...

Lees meer
Poké bowl met sticky spicy tofu

Poké bowl met sticky spicy tofu

Het zal een jaar of 5, 6 geleden zijn dat poké bowls ineens raaaazend populair werden in Nederland. Daarvoor had ik geen idee wat dat was. Hoeveel ik er sindsdien heb gegeten? VEEL. Heel veel. Soms bestel ik ze, maar nog liever stel ik er zelf eentje samen, zoals deze...

Lees meer
Ananas van de barbecue met dulce de leche

Ananas van de barbecue met dulce de leche

You love it or you hate it: warm fruit. Zeker als het over ananas gaat, zijn er twee kampen. Dus we kunnen nu dus twee dingen doen: we kunnen een eindeloze discussie voeren met argumenten vóór en tegen heen en weer, óf ik ga gewoon dit fan-tas-tische dessert met je...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Ria walbroek

    Ik ga dit recept zeker eens maken. Helemaal onze smaak. En gelukkig niet al te ingewikkeld.

    Antwoord
    • Bo

      Leuk om te horen Ria, eet smakelijk :D

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.