...

Pizzaboten van courgette en geitenkaas

Pizzaboten van courgette en geitenkaas

door | nov 10, 2014 | Hoofdgerecht, Recepten, Vlees | 2 reacties

Pizzaaa! Maar dan net even anders. Grappig, ik maak eigenlijk nooit tweemaal een recept van mijn eigen website omdat ik altijd nieuwe dingen wil proberen, maar dit is echt een uitzondering. Deze pizzaboten van courgette en geitenkaas zijn voedzaam, super lekker en snel klaar. Ik schotel ze regelmatig voor bij etentjes omdat je er heel veel tegelijk in de oven kunt doen en ze vrijwel altijd in de smaak vallen!

 

Nodig voor 2 personen

  • 300 gram gehakt
  • 2 courgettes
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes verse rozemarijn – 1 el gedroogde rozemarijn uit een potje kan ook
  • 140 gr tomatenpuree
  • 125 gram zachte geitenkaas
  • Optioneel: een salade van veldsla, olijfolie, kneepjes citroen en wat cherry tomaten

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Was de courgettes schoon en halveer ze. Schraap alle helften een beetje leeg met een lepel en snijd een klein reepje van de onderkant af zodat ze beter blijven liggen.

Rul in een koekenpan het gehakt gaar. Snipper de sjalot en knoflook en ris de blaadjes van de rozemarijn indien je verse takjes hebt. Bak dit nog 2 minuutjes mee met het gehakt.

Verdeel de tomatenpuree over de courgettes, schep hierover weer het gehaktmengsel en sluit af met de geitenkaas.

Leg de courgettes op een met bakpapier bekleedde ovenplaat en zet weg in de oven voor 25 minuten.

Serveer de pizza boten met een frisse salade en een kneepje citroen.

 

Eet smakelijk!

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Ria walbroek

    Ik ga dit recept zeker eens maken. Helemaal onze smaak. En gelukkig niet al te ingewikkeld.

    Antwoord
    • Bo

      Leuk om te horen Ria, eet smakelijk :D

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *