Pizzaaa! Maar dan net even anders. Grappig, ik maak eigenlijk nooit tweemaal een recept van mijn eigen website omdat ik altijd nieuwe dingen wil proberen, maar dit is echt een uitzondering. Deze pizzaboten van courgette en geitenkaas zijn voedzaam, super lekker en snel klaar. Ik schotel ze regelmatig voor bij etentjes omdat je er heel veel tegelijk in de oven kunt doen en ze vrijwel altijd in de smaak vallen!
Nodig voor 2 personen
- 300 gram gehakt
- 2 courgettes
- 2 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 2 takjes verse rozemarijn – 1 el gedroogde rozemarijn uit een potje kan ook
- 140 gr tomatenpuree
- 125 gram zachte geitenkaas
- Optioneel: een salade van veldsla, olijfolie, kneepjes citroen en wat cherry tomaten
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Was de courgettes schoon en halveer ze. Schraap alle helften een beetje leeg met een lepel en snijd een klein reepje van de onderkant af zodat ze beter blijven liggen.
Rul in een koekenpan het gehakt gaar. Snipper de sjalot en knoflook en ris de blaadjes van de rozemarijn indien je verse takjes hebt. Bak dit nog 2 minuutjes mee met het gehakt.
Verdeel de tomatenpuree over de courgettes, schep hierover weer het gehaktmengsel en sluit af met de geitenkaas.
Leg de courgettes op een met bakpapier bekleedde ovenplaat en zet weg in de oven voor 25 minuten.
Serveer de pizza boten met een frisse salade en een kneepje citroen.
Eet smakelijk!
Ik ga dit recept zeker eens maken. Helemaal onze smaak. En gelukkig niet al te ingewikkeld.
Leuk om te horen Ria, eet smakelijk :D