Pizza tonijn mozzarella met havermoutbodem

Pizza tonijn mozzarella met havermoutbodem, Gezonde pizza recepten, Glurenvrije pizza maken, Glutenvrije pizza bodem recept, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Zelf pizza bodem maken, Pizza havermout

Pizza ongezond? Nee hoor! Niet als je hem zelf maakt met de juiste ingrediënten. Deze pizza heeft namelijk een voedzame bodem gemaakt van havermout, yoghurt en ei. Het beslag voor de bodem heb je binnen twee minuten gemaakt, waarna je hem knapperig en goudbruin bakt in de oven. Vervolgens beleg je de pizza met je favoriete ingrediënten. Ik ging deze keer voor tonijn, mozzarella, tomaatjes, olijven en rucola. Houd je van een beetje pit? Druppel er dan vooral wat tabasco overheen voor het serveren.

Eeeet smakelijk :D

Heb je deze pizza recepten al gezien?

pizza met geitenkaas, pompoen en balsamico (favoriet!))

salami, oude kaas en basilicum 

gerookte kip en courgette 

en een zoete variant met chocolade en bosbessen! Leuk als ontbijt op bed.

Beaufood recepten, Gezonde pizza maken, Glutenvrije pizza recept, Gezonde pizza bodem, Pizzabodem havermout, Glutenvrije foodblogs, Gezonde pizza recepten

Dit heb je nodig voor één pizza tonijn mozzarella met havermoutbodem

voor de bodem

  • 150 gr havermout
  • 160 gr yoghurt
  • 3 eieren
  • 1 tl gedroogde oregano

voor erop

  • 1/2 rode ui – in ringetjes
  • stuk of 4 cherry tomaten
  • 100 gr tomatenpuree
  • 100 gr mozzarella
  • 75 gr tonijn – uit blik, op water
  • 2 el zwarte olijven – in schijfjes 
  • handje rucola
  • voor een beetje pit: een paar drupjes tabasco

 

Pizza tonijn mozzarella met havermoutbodem, Gezonde pizza recepten, Glurenvrije pizza maken, Glutenvrije pizza bodem recept, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Zelf pizza bodem maken, Pizza havermout

Zo maak je hem

Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Begin met de bodem. Klop de havermout, yoghurt en eieren door elkaar met een garde. Breng op smaak met een snuf zout en oregano. Schenk het beslag in het midden van de ovenplaat en smeer dit met een lepel uit tot een mooie ronde pizzavorm.

Schuif de bodem voor 20 tot 30 minuten in de oven of totdat de bodem knapperig en goudbruin is.

Haal de bodem uit de oven en besmeer hem met tomatenpuree. Halveer de cherry tomaatjes en snijd de mozzarella in plakjes. Beleg de bodem met de ingrediënten (behalve de rucola) en schuif de bodem nog voor een minuut of 8 in de oven.

Maak de pizza af met rucola, snijd hem in punten en eet smakelijk!

Pizza tonijn mozzarella met havermoutbodem, Gezonde pizza recepten, Glurenvrije pizza maken, Glutenvrije pizza bodem recept, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Zelf pizza bodem maken, Pizza havermout

Of deze pizza voor één of voor twee personen is? Dat ligt er een beetje aan. Met normale trek heb ik aan een halve pizza meestal wel genoeg (havermout vult!), maaaar mocht je nou enorme trek hebben, dan bak je er gewoon lekker twee. Of serveer en bijvoorbeeld een goed gevulde groene salade bij.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Print Friendly, PDF & Email
34 Comments
  1. Hoi Bo
    Heb de pizza gemaakt het nadeel dat hij zo lekker is dat ik hem voor de hele familie heeft gebakken maar dat is eenmalig, nu mogen ze het zelf doen. Het leuke is dat ze me een topkok vinden maar ik wijs ze maar jullie toe, wat een leuke recepten,
    Dank, dank … groet Dick

      1. Hallo Bo, deze pizza is favoriet bij mijn man en mij. Elk weekend eten we pizza! Lekker met paprika, champignons ,ui en salami en ananas. Wij smullen!
        Dank voor dit lekkere recept!

  2. Klinkt goed dit, ga ik echt proberen. De yoghurt had ik niet zo verwacht. Verdampt dat vocht genoeg om het knapperig te maken of zit dat er juist in om het wat zachter te maken? Zou het zonder kunnen? Dank voor je recept. :)

    1. Met alleen eieren en havermout krijg je helaas geen lekkere bodem dus ik zou de yoghurt niet weglaten :D Hoe langer je de bodem in de oven laat, hoe knapperiger hij zal worden. Eet smakelijk!

  3. Heerlijke pizza! 1 pizzabodem in de diepvries gedaan, was best veel. Maar hoeveel koolhydraten bevat 1pizza?
    Jammer dat dit niet vaak wordt vermeld bij de recepten.

    1. Hoi Meike! Ik tel helaas geen calorieën of koolhydraten, omdat ik van mening ben dat je dat dat niet nodig is wanneer je goede en voedzame ingrediënten gebruikt :) Liefs, Bo

    1. Hoi Bo,

      Vandaag voor het eerst de pizza met havermoutbodem gemaakt en heb er van genoten! Vroeg me alleen wel af, hoe krijg ik de bodem iets minder zoet en meer hartig?
      Ik heb havermoutvlokken gebruikt van de Albert heyn; wellicht dat hier veel suikers in zitten.. welke (havermeel) gebruik jij?

      Verder een topvervanger voor tarwebodems!
      Dank voor het delen.
      Gr
      Fatiha

      1. Ik gebruik zelf ook gewoon de havermout van de AH, hier zitten geen toegevoegde suikers in :) Om de bodem hartig te krijgen kun je bijvoorbeeld gedroogde kruiden als tijm of rozemarijn toevoegen. Erg lekker!

    1. Hoi Veerle! Als je havermout gebruikt hoef je het niet eerst fijn te malen, maar wel wanneer je havervlokken gebruikt. Deze zijn net iets grover. Liefs, Bo

  4. Ha Bo,
    Het lijkt me erg lekker en wil het graag proberen. Heb alleen de vraag voor hoeveel personen dit recept is? Wij zijn hier met 2 volwassenen en 2 kindjes (díe pizza erg lekker vinden?)

    Groetjes Petra

    1. Hoi Petra! Ik vind dit altijd een beetje lastig omdat er soms mensen zijn die gemakkelijk een hele pizza in hun eentje op kunnen, terwijl ik vaak genoeg heb aan een halve (wanneer je van havermout zijn gemaakt). Ik zeg drie pizza’s in jullie geval? Liefs, Bo (Oh, en laat het me even weten of het genoeg was he ;) )

      1. Ha Bo,

        Inmiddels hebben we de pizza gemaakt en gegeten. Hij is erg lekker! Bedankt voor dit heerlijke recept. En je kan er zo mee variëren…

        Deze gaan we nog vaker maken!
        Liefs Petra

  5. Hoi Beau,
    Ik heb de pizza vanavond gemaakt en hij was echt lekker!
    Heb er wel wat groene pesto bovenop gedaan.
    Kan het alleen niet helemaal op, kan het in de vriezer?

    1. Hoi Conny, je kunt hem in theorie invriezen maar dan is hij wel echt een stúk minder lekker. Ik zou hem dus gewoon lekker opeten of volgende keer het recept halveren :) Liefs, Bo

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.