Pizza tonijn mozzarella met havermoutbodem

Pizza tonijn mozzarella met havermoutbodem, Gezonde pizza recepten, Glurenvrije pizza maken, Glutenvrije pizza bodem recept, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Zelf pizza bodem maken, Pizza havermout

Wát een uitvinding deze gezonde pizzabodem. Echt, ik eet meer pizza’s dan voorheen en dat komt doordat ik van deze bodem geen buikpijn krijg. Hij is namelijk glutenvrij  :D Kijk wel even goed dat je glutenvrije havermout gebruikt indien je echt coeliakie hebt. Zo niet, dan kun je gewoon alle soorten havermout gebruiken. Havermout zit ook nog eens bommetje vol vezels die zorgen voor een goede spijsvertering. Beleg deze gezonde bodem met tomatenpuree, tonijn, olijfjes, rucola en je hebt een gezonde maaltijd in een fastfood jasje!

 

Heb je mijn vorige pizza recepten al gezien?

 

Beaufood recepten, Gezonde pizza maken, Glutenvrije pizza recept, Gezonde pizza bodem, Pizzabodem havermout, Glutenvrije foodblogs, Gezonde pizza recepten

 

 

Dit heb je nodig voor één pizza tonijn mozzarella met havermoutbodem

voor de bodem

  • 150 gr havermout
  • 160 gr yoghurt
  • 3 eieren
  • 1 tl gedroogde oregano

voor erop

  • 1/2 rode ui – in ringetjes
  • stuk of 4 cherry tomaten
  • 100 gr tomatenpuree
  • 100 gr mozzarella
  • 75 gr tonijn – uit blik, op water
  • 2 el zwarte olijven – in schijfjes 
  • handje rucola
  • tip voor iedereen die van een beetje pit houdt: een paar drupjes tabasco

 

Pizza tonijn mozzarella met havermoutbodem, Gezonde pizza recepten, Glurenvrije pizza maken, Glutenvrije pizza bodem recept, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Zelf pizza bodem maken, Pizza havermout

Pizza tonijn mozzarella met havermoutbodem, Gezonde pizza recepten, Glurenvrije pizza maken, Glutenvrije pizza bodem recept, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Zelf pizza bodem maken, Pizza havermout

 

Zo maak je hem

Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Begin met de bodem. Klop de havermout, yoghurt en eieren door elkaar met een garde. Breng op smaak met een snuf zout en oregano. Schenk het beslag in het midden van de ovenplaat en smeer dit met een lepel uit tot een mooie ronde pizzavorm.

Schuif de bodem voor 20 tot 30 minuten in de oven of totdat de bodem knapperig en goudbruin is.

Haal de bodem uit de oven en besmeer hem met tomatenpuree. Halveer de cherry tomaatjes en snijd de mozzarella in plakjes. Beleg de bodem met de ingrediënten (behalve de rucola) en schuif de bodem nog voor een minuut of 8 in de oven.

Maak de pizza af met rucola, snijd hem in punten en eet smakelijk!

 

Is deze pizza voor één of twee personen? Ligt er een beetje aan. Met normale trek heb ik aan een halve pizza meestal wel genoeg (havermout vult!) maar als je er met twee personen van eet kun je er altijd een lekkere salade of zoete aardappeltjes uit de oven bij maken

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

26 Comments
  1. Hoi Bo
    Heb de pizza gemaakt het nadeel dat hij zo lekker is dat ik hem voor de hele familie heeft gebakken maar dat is eenmalig, nu mogen ze het zelf doen. Het leuke is dat ze me een topkok vinden maar ik wijs ze maar jullie toe, wat een leuke recepten,
    Dank, dank … groet Dick

  2. Klinkt goed dit, ga ik echt proberen. De yoghurt had ik niet zo verwacht. Verdampt dat vocht genoeg om het knapperig te maken of zit dat er juist in om het wat zachter te maken? Zou het zonder kunnen? Dank voor je recept. :)

    1. Met alleen eieren en havermout krijg je helaas geen lekkere bodem dus ik zou de yoghurt niet weglaten :D Hoe langer je de bodem in de oven laat, hoe knapperiger hij zal worden. Eet smakelijk!

  3. Heerlijke pizza! 1 pizzabodem in de diepvries gedaan, was best veel. Maar hoeveel koolhydraten bevat 1pizza?
    Jammer dat dit niet vaak wordt vermeld bij de recepten.

    1. Hoi Meike! Ik tel helaas geen calorieën of koolhydraten, omdat ik van mening ben dat je dat dat niet nodig is wanneer je goede en voedzame ingrediënten gebruikt :) Liefs, Bo

    1. Hoi Veerle! Als je havermout gebruikt hoef je het niet eerst fijn te malen, maar wel wanneer je havervlokken gebruikt. Deze zijn net iets grover. Liefs, Bo

  4. Ha Bo,
    Het lijkt me erg lekker en wil het graag proberen. Heb alleen de vraag voor hoeveel personen dit recept is? Wij zijn hier met 2 volwassenen en 2 kindjes (díe pizza erg lekker vinden?)

    Groetjes Petra

    1. Hoi Petra! Ik vind dit altijd een beetje lastig omdat er soms mensen zijn die gemakkelijk een hele pizza in hun eentje op kunnen, terwijl ik vaak genoeg heb aan een halve (wanneer je van havermout zijn gemaakt). Ik zeg drie pizza’s in jullie geval? Liefs, Bo (Oh, en laat het me even weten of het genoeg was he ;) )

      1. Ha Bo,

        Inmiddels hebben we de pizza gemaakt en gegeten. Hij is erg lekker! Bedankt voor dit heerlijke recept. En je kan er zo mee variëren…

        Deze gaan we nog vaker maken!
        Liefs Petra

  5. Hoi Beau,
    Ik heb de pizza vanavond gemaakt en hij was echt lekker!
    Heb er wel wat groene pesto bovenop gedaan.
    Kan het alleen niet helemaal op, kan het in de vriezer?

    1. Hoi Conny, je kunt hem in theorie invriezen maar dan is hij wel echt een stúk minder lekker. Ik zou hem dus gewoon lekker opeten of volgende keer het recept halveren :) Liefs, Bo

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.