Pizza di salami met kaas en basilicum

Confession!  Ik kan geen pizza’s bakken. Ik denk dat dit zonder te overdrijven een van de weinige gerechten is waar ik niets van bak (haha). Ik heb het dan natuurlijk wel over de pizza’s die je zelf maakt, niet diegene die je kant en klaar koopt en in de oven gooit. De bodem is geen probleem, maar het beleggen daarvan pakt altijd iets minder uit. Als ik en mijn lover Mike pizza’s maken is zijn helft (we beleggen allebei een helft), ALTIJD lekkerder. Verdorie. Dit recept is dus van ons beiden, de bodem van moi en de topping van hem.

En surprise! Van deze pizza kun je guilt free genieten doordat je heel simpel (binnen twee minuten) zelf een bodem maakt havermout. En hij is niet mooi rond maar vierkant, want we hadden honger en wilde elke hoekje van de ovenplaat benutten ;) 


   Gezonde pizza di salami met kaas en basilium

Nodig voor de bodem

  • 150 gram havermout
  • 160 gram magere kwark
  • 3 eieren
  • Optioneel: Italiaanse kruiden

Topping

  • 2 el tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui
  • 4 of 5 grote kastanje champignons
  • 100 gram salami
  • 1 handje geraspte kaas
  • Verse basilicum 
  • Optioneel: een handje rucola


  


Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak eerst de bodem door de ingrediënten met elkaar te blenden tot een beslag. Dit kun je in je blender doen of met een staafmixer. Je kunt er Italiaanse kruiden door mengen voor een extra lekker bodem.

Leg een stuk bakpapier op de bakplaat en schenk het beslag erop. Strijk met een lepel plat tot je een mooie bodem hebt. Vierkant, rond, hartjesvorm, het is jouw feestje. Zet de plaat in de oven voor ongeveer 20 minuten. Hoe langer in de oven, hoe knapperiger hij zal worden.

Snijd ondertussen de ui in ringen, de knoflook fijn en de champignons in plakjes.

Haal de bodem uit de oven en bestrijk hem met de tomatenpuree. Hij hoeft niet eerst af te koelen want hij gaat nog even de oven in. Beleg de bodem met ui, knoflook, champignons en kaas. Zet nog 10 minuten in de oven.

Is je pizza klaar? Top hem dan af met verse blaadjes basilicum of een handje rucola. 


Ook leuk: mini pizza’s voor bij de borrel. De structuur van het bodembeslag leent zich uitstekend voor het maken van kleine rondjes. En er zijn nog veel meer lekkere combinaties. Wat dacht je van Serrano ham met geitenkaas en vijgen, blauwschimmelkaas met plakjes perzik, vier soorten kaas, tonijn met zwarte olijven en rode ui, mozzarella met tomaat en pesto etc!

6 Comments
  1. Dat ziet er weer super lekker uit! :) Zou de kwark van de bodem eventueel vervangen kunnen worden door iets anders? Kan niet tegen koemelkproducten..

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!