...

Pittige zoete aardappel dip

Pittige zoete aardappel dip

Pittige zoete aardappel dip

Dag twee van de ‘ode aan de zoete aardappel’ week! Het recept voor burgers van zoete aardappel met lente ui en avocado  van gister liep als een trein dus ik kan wel aannemen dat jullie net zo gek als ik zijn op deze sweet bastard. Zoals ik al zei kun je echt van álles met dit ingrediënt – lang leven Pinterest voor alle inspiratie – en zo ook het maken van een lekkere dip. Of spread want ik smeerde dit goddelijke goedje op een cracker met kiemen en feta bij de lunch. ZO LEKKER. Potverdorie. Daarnaast is deze pittige zoete aardappel dip ook perfect voor bij de borrel. Dip er groente sticks als paprika, wortel of komkommer in of serveer er toastjes bij.

De volgende tip is misschien niet heeeel erg Beaufood, maar ik ben al trots als je de moeite neemt om zelf een gezonde dip te maken in plaats van dat vieze kant en klare bakje uit de winkel ;) Deze zoete aardappel dip matcht namelijk te goed met.. Tortilla chips! Probeer wel de meest gezonde vorm te kopen met enkel en alleen maismeel, olie en zout. Dorito’s tellen niet mee.. Ben je trouwens niet zo gek op pittig eten? Laat de chili poeder dan weg of halveer de hoeveelheid.

 

 

Dit heb je nodig

  • 450 gr zoete aardappel
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el tahini – sesampasta
  • sap van 1/2 limoen
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl ahornsiroop – honing kan ook
  • 1,5 tl komijnpoeder
  • 1,5 tl chilli poeder
  • 1/2 tl kaneel
  • snuf zout

 

Pittige zoete aardappel dip

 

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200 graden en pof de zoete aardappelen. Halveer de grotere aardappels, dan zijn ze sneller gaar. Pof de aardappels in ongeveer 45 minuten zacht.

Laat de aardappelen afkoelen en verwijder het velletje. Pureer vervolgens alle ingrediënten tot puree. Proef even en voeg naar smaak nog wat limoensap (deed ik wel, i love lemon!), zout of sesampasta.

Schep de dip in een schone glazen pot en bewaar in de koelkast. Hij is extra lekker na een paar uur in de koelkast te hebben gestaan.

 

 

Psst.. Heb je deze dip gemaakt? Ik ben súper benieuwd wat je ervan vond! Laat je het met weten of Instagram of Facebook? Vind ik leeeuk :)

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer
Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus. Heerlijk als side dish bij sushi, als luxe borrelhap óf gewoon lekker als gezonde avondmaaltijd met een portie rijst en gestoomde broccoli erbij! Tataki is een bereidingswijze waarbij je tonijn (of een ander soort vis of vlees) kort...

Lees meer
Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Ik heb weer een barbecue topper hoor lieve mensen! Ik ben enorm fan van makkelijk te bereiden barbecue gerechten die er tóch lekker culinair uitzien. Vaak is het een kwestie van het gerecht een beetje gezellig opmaken en het combineren van een paar eenvoudige...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Wendy

    Hoelang is de spread houdbaar?

    Antwoord
    • Bo

      Hoi Wendy, je kunt hem vier tot vijf dagen bewaren in de koelkast. Ik bewaar eigen gemaakte spreads en dips altijd in lege glazen potjes waar bijvoorbeeld appelmoes in heeft gezeten. Etiketje erop en tada :D

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *