...

Pittige wraps met chipolataworstjes, artisjok en linzen

Pittige wraps met chipolataworstjes, artisjok en linzen

door | nov 10, 2014 | Hoofdgerecht, Recepten, Vlees | 0 Reacties

Pittige wraps met chipolataworstjes, artisjok en linzen. Bij de zomer horen festivals en bij festivals horen.. niet zulke gezonde hapjes. Ik ben een echte foodlover en ik word echt niet alleen blij van gezond eten, maar óók van heerlijk vette happen, te grote cupcakes en enorme ijsjes. Toch vind ik het altijd leuk om op festivals eerst even te spieken naar de eettentjes en dan vooral naar de gezondere eetgelegenheden. Wat kleden ze alles leuk aan tegenwoordig! Ze maken er echt kleine rondrijdende restaurantjes van. Laatst op Soenda festival stond er een klein biologisch busje waar ze healthy wraps verkochten. En laat ik nou gék zijn op wraps. De vulling was super apart en op de combinatie zou ik nooit zijn gekomen. Maar het inspireerde me en het was verbazingwekkend lekker (en vullend!) dus bij deze presenteer ik je mijn festivalwrap die geïnspireerd is op de wrap die ik at op Soenda Festival!

Dit heb je nodig voor deze pittige wraps met chipolataworstjes, artisjok en linzen / 2 personen

  • 4 chipolata worstjes
  • 4 stuks artisjokharten uit blik of uit een pot 
  • 200 gr gekookte linzen 
  • 2 handen rucola
  • 2 wraps
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 el sambal
  • Optioneel: 2 cocktailprikkers om ze vast te zetten of twee stukken folie voor als je ze meeneemt

 

Zo maak je het

Verhit in een koekenpan het kokosvet en bak hierin de worstjes rondom gaar. 

Verwarm ondertussen in een ander pannetje de linzen in eigen vocht zonder ze te laten koken. Giet het vocht af en meng de paprikapoeder door de linzen. Breng op smaak met peper en zout.

Voeg in de laatste minuut de sambal toe aan de worstjes, schep ze goed om en bak kort mee. 

Snijd de artisjokharten in stukken. Beleg de wraps met de linzen, artisjok, rucola en de worstjes.

Rol de wraps op en zet ze vast met de cocktailprikkers. Eet smakelijk!

Een festival gaat bij mij vaak gepaard met (kleding)haast dus je kunt deze wrap natuurlijk ook inpakken in folie een meenemen voor onderweg. Ook als je niet naar eens festival gaat natuurlijk ;)

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *