Pittige wraps met chipolataworstjes, artisjok en linzen. Bij de zomer horen festivals en bij festivals horen.. niet zulke gezonde hapjes. Ik ben een echte foodlover en ik word echt niet alleen blij van gezond eten, maar óók van heerlijk vette happen, te grote cupcakes en enorme ijsjes. Toch vind ik het altijd leuk om op festivals eerst even te spieken naar de eettentjes en dan vooral naar de gezondere eetgelegenheden. Wat kleden ze alles leuk aan tegenwoordig! Ze maken er echt kleine rondrijdende restaurantjes van. Laatst op Soenda festival stond er een klein biologisch busje waar ze healthy wraps verkochten. En laat ik nou gék zijn op wraps. De vulling was super apart en op de combinatie zou ik nooit zijn gekomen. Maar het inspireerde me en het was verbazingwekkend lekker (en vullend!) dus bij deze presenteer ik je mijn festivalwrap die geïnspireerd is op de wrap die ik at op Soenda Festival!
Dit heb je nodig voor deze pittige wraps met chipolataworstjes, artisjok en linzen / 2 personen
- 4 chipolata worstjes
- 4 stuks artisjokharten uit blik of uit een pot
- 200 gr gekookte linzen
- 2 handen rucola
- 2 wraps
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 el sambal
- Optioneel: 2 cocktailprikkers om ze vast te zetten of twee stukken folie voor als je ze meeneemt
Zo maak je het
Verhit in een koekenpan het kokosvet en bak hierin de worstjes rondom gaar.
Verwarm ondertussen in een ander pannetje de linzen in eigen vocht zonder ze te laten koken. Giet het vocht af en meng de paprikapoeder door de linzen. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg in de laatste minuut de sambal toe aan de worstjes, schep ze goed om en bak kort mee.
Snijd de artisjokharten in stukken. Beleg de wraps met de linzen, artisjok, rucola en de worstjes.
Rol de wraps op en zet ze vast met de cocktailprikkers. Eet smakelijk!
Een festival gaat bij mij vaak gepaard met (kleding)haast dus je kunt deze wrap natuurlijk ook inpakken in folie een meenemen voor onderweg. Ook als je niet naar eens festival gaat natuurlijk ;)
0 reacties