Pittige wraps met chipolataworstjes, artisjok en linzen

Bij de zomer horen festivals en bij festivals horen.. Niet zulke gezonde hapjes. Ik ben een echte foodlover en ik word echt niet alleen blij van gezond eten, maar ook van heerlijke vette happen, te grote cupcakes en enorme ijsjes. Toch vind ik het altijd leuk om op festivals eerst even te spieken naar de eettentjes en dan vooral naar de gezonde eetgelegenheden. Wat kleden ze alles leuk aan tegenwoordig! Ze maken er echt kleine rondrijdende restaurantjes van.

Laatst op Soenda festival stond er een klein biologisch busje waar ze healthy wraps verkochten. En laat ik nou net gek zijn op wraps :D De vulling was super apart en op de combinatie zou ik nooit zijn gekomen. Maar het inspireerde me en het was verbazingwekkend lekker (en vullend!) dus bij deze presenteer ik je mijn festivalwrap die geïnspireerd is op de wrap die ik at op Soenda.

Dit heb je nodig voor 2 pittige wraps met chipolataworstjes, artisjok en linzen

  • 4 chipolata worstjes
  • 4 stuks artisjokharten uit blik of uit een pot (Die kun je gewoon bij de supermarkt kopen)
  • 200 gram gekookte linzen (Ook gewoon verkrijgbaar bij een supermarkt)
  • 2 handen rucola
  • 2 wraps
  • 1 tl paprika
  • 1 el sambal
  • Zout naar smaak
  • 1 tl kokosvet om in te bakken
  • Optioneel: 2 cocktailprikkers om ze vast te zetten of twee stukken folie voor als je ze meeneemt

 

Zo maak je het

Verhit in een koekenpan het kokosvet en bak hierin de worstjes.

Verwarm ondertussen in een ander pannetje de linzen in eigen vocht zonder ze te laten koken. Giet het vocht af en meng de paprika door de linzen.

Voeg in de laatste minuut de sambal toe aan de worstjes, schep ze goed om en bak dit nog even mee.

Snijd de artisjokharten in stukken. Beleg de wraps met de linzen, artisjok, rucola en de worstjes en breng eventueel op smaak met wat zout.

Rol de wraps op en zet ze vast met de cocktailprikkers.

 

Een festival gaat bij mij vaak gepaard met (kleding)haast dus je kunt deze wrap natuurlijk ook inpakken in folie een meenemen voor onderweg. Ook als je niet naar eens festival gaat natuurlijk ; )

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!