De credits voor dit recept voor pittige avocado spread gaan niet naar mij, maar naar mijn lieve vriendinnetje P. Ze maakte dit voor mij toen ik kwam eten. Ik vind het geniaal op hoeveel manieren je een avocado kunt eten. Gewoon zo uit zijn schilletje, door een salade, in een smoothie, door je noedels, geroosterd uit de oven, in een chocolade mousse of zelfs door een cake. En je kunt er dus ook een té lekkere spread van maken voor op brood. Voedzaam, smaakvol en binnen twee minuten op tafel.
Ik smeerde deze pittige avocado spread op homemade broodjes van havermout. Als je lichaam gewoon lekker gaat op gluten kun je ook twee normale sneetjes brood nemen, maar meer gezond zijn deze havermoutbroodjes. Met maar drie ingrediënten zijn ze zo gemaakt en weet je zeker dat je geen ongewenste rommel eet. En daarnaast vind ik vers afgebakken broodjes gewoon veeel lekkerder! Het recept van de havermout broodjes vind je hier.
Dit heb je nodig voor een persoon
- 1 grote avocado – of twee kleine
- 1 lente ui
- sap van 1/4 citroen
- versgemalen zwarte peper
- 2 havermoutbroodjes – of twee sneden gewoon brood
Zo maak je het
Pel de avocado uit de schil en verwijder de pit. Prak met een vork fijn.
Knijp het citroensap uit, snijd de lente ui in kleine ringetjes en schep door de avocado. Prak alles met een vork door elkaar.
Smeer de avocado spread op een broodje en sluit af met een flinke snuf versgemalen zwarte peper.
Eet smakelijk!
Als extraatje kun je wat zaden en pitten over de havermout broodjes strooien voordat ze de oven in gaan
Oh sorry, niet goed gelezen!! Heb al gevonden hoe je de havermoutbroodjes maakt!!
Jep, je geeft zelf al antwoord hihi. Ik hoop dat alles je lekker gesmaakt heeft :D Liefs, Bo
Ziet er lekker uit!! Maar hoe maak je de havermoutbroodjes?