...

Pittige avocado spread (op een broodje van havermout)

Pittige avocado spread (op een broodje van havermout)

Pittige avocado spread (op een broodje van havermout)

De credits voor dit recept voor pittige avocado spread gaan niet naar mij, maar naar mijn lieve vriendinnetje P. Ze maakte dit voor mij toen ik kwam eten. Ik vind het geniaal op hoeveel manieren je een avocado kunt eten. Gewoon zo uit zijn schilletje, door een salade, in een smoothie, door je noedels, geroosterd uit de oven, in een chocolade mousse of zelfs door een cake. En je kunt er dus ook een té lekkere spread van maken voor op brood. Voedzaam, smaakvol en binnen twee minuten op tafel.

Ik smeerde deze pittige avocado spread op homemade broodjes van havermout. Als je lichaam gewoon lekker gaat op gluten kun je ook twee normale sneetjes brood nemen, maar meer gezond zijn deze havermoutbroodjes. Met maar drie ingrediënten zijn ze zo gemaakt en weet je zeker dat je geen ongewenste rommel eet. En daarnaast vind ik vers afgebakken broodjes gewoon veeel lekkerder! Het recept van de havermout broodjes vind je hier.

 

Dit heb je nodig voor een persoon

  • 1 grote avocado – of twee kleine
  • 1 lente ui
  • sap van 1/4 citroen
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 havermoutbroodjes – of twee sneden gewoon brood 

 

Pittige avocado spread (op een broodje van havermout)

 

 

Zo maak je het

Pel de avocado uit de schil en verwijder de pit. Prak met een vork fijn.

Knijp het citroensap uit, snijd de lente ui in kleine ringetjes en schep door de avocado. Prak alles met een vork door elkaar.

Smeer de avocado spread op een broodje en sluit af met een flinke snuf versgemalen zwarte peper.

Eet smakelijk!

Pittige avocado spread (op een broodje van havermout)

Als extraatje kun je wat zaden en pitten over de havermout broodjes strooien voordat ze de oven in gaan

 

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

3 Comments

3 Reacties

  1. Monique

    Oh sorry, niet goed gelezen!! Heb al gevonden hoe je de havermoutbroodjes maakt!!

    Antwoord
    • Bo

      Jep, je geeft zelf al antwoord hihi. Ik hoop dat alles je lekker gesmaakt heeft :D Liefs, Bo

      Antwoord
  2. Monique

    Ziet er lekker uit!! Maar hoe maak je de havermoutbroodjes?

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *