...

Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

door | jul 3, 2024 | Hoofdgerecht, Recepten, Vlees | 0 Reacties

Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Zin in een makkelijke, voedzame en héle lekkere avondmaaltijd? Dan zijn deze pitabroodjes met bimi broccoli, kipgehaktballetjes en yoghurtsaus perféct. Vers afgebakken pitabroodjes met zelfgemaakte sappige kipgehaktballetjes, knapperige bimi met daarbij een romig sausje gemaakt van Griekse yoghurt en verse dille. Je kunt de pitabroodjes opensnijden, vervolgens vullen en dan gewoon lekker uit het vuistje eten óf (zo aten wij de ze) beleg de pitabroodjes met de ingrediënten en eet ze met mes en vork. Soms heb je gewoon geen zin in geknoei ;) Ook leuk: je kunt dit gerecht uitstekend maken voor meerdere personen. Zet dan een grote schaal met pitabroodjes op tafel en serveer de kipgehaktballetjes, bimi broccoli, yoghurtsaus en verse dille er in aparte bakjes bij. Zo kan iedereen zelf zijn eigen broodje samenstellen. En zei ik al hoe overheerlijk die zelfgemaakte kipgehaktballetjes zijn..

Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Kipgehaktballetjes recept

Sommige gerechten smaken gewoon echt tien keer beter wanneer je ze zelf maakt. Neem bijvoorbeeld deze zelfgemaakte kipgehaktballetjes. Ze zijn zó sappig en smaakvol. Gemaakt van (je raadt het nooit) kipgehakt, ei, havermout en kruiden. Gedroogde dille in dit geval. Maar varieer ook vooral eens met gerookt paprikapoeder of Italiaanse kruiden! De balletjes bakken we goudbruin in de koekenpan, maar je kunt ze bijvoorbeeld ook in de oven bakken. Doe de balletjes dan in een ovenschaal en bak ze 20-30 minuten op 180 graden. Heb je er een paar over? Koud zijn ze ook erg lekker! Ik sneed twee kipgehaktballetjes in plakjes en at deze op een cracker met komkommer en wat mosterd. Klinkt wellicht een beetje als een vreemde combi, maar het was écht heel lekker.. 

Kipgehaktballetjes recept

Bimi broccoli 

Als groente koos ik voor bimi broccoli. Je kent ze vast wel, die langwerpige stengels broccoli. Ook wel bimi broccoli of asperge broccoli genoemd. Vanwege zijn gezondheidsvoordelen tot de koning van de broccoli bekroond. De bereidingstijd van bimi is heel kort, maximaal vier minuten koken/stomen, waardoor er extra veel voedingsstoffen worden behouden. Door de korte bereidingstijd blijft de bimi ook lekker knapperig. Het heeft een meer verfijnde smaak dan gewone broccoli, iets zoeter en in de verte wat nootachtiger. Ik ben er gek op!:) Geniet van deze lekkere avondmaaltijd. Laat je me weten hoe het smaakte?

Gezonde recepten kip

Deze voedzame avondmaaltijden ook al gezien?

 

Kipgehaktballetjes recept

Pitabroodjes met bimi, kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Verse pitabroodjes met zelfgemaakte kipgehaktballetjes, bimi broccoli en yoghurt dillesaus. Een voedzame én overheerlijke avondmaaltijd!
5 van 1 stem
Bereidingstijd 22 minuten
Totale tijd 22 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 4 pitabroodjes - afbak
  • 200 gr bimi
  • 350 gr kipgehakt
  • 1 1 ei
  • 5 el havermout
  • 1 tl gedroogde dille
  • 175 gr griekse yoghurt
  • 1 knoflookteen
  • 8 gr verse dille + extra ter garnering
  • 1 el goede olijfolie

Instructies
 

  • Meng het kipgehakt met ei, havermout en gedroogde dille. Breng op smaak met peper & zout. Kneed goed door en rol er 8 tot 10 gehaktballetjes van.
  • Bak de balletjes in een klontje boter gaar en goudbruin in een koekenpan.
  • Spoel de bimi af met water en kook ze 4 minuten. Het is lekker als ze nog wat knapperig zijn! Spoel na met koud water.
  • Bak de pitabroodjes af volgens de bereidingswijze.
  • Pers de knoflook of snijdt deze heel fijn. Meng voor de saus de yoghurt met knoflook, olijfolie, gehakte verse dille, peper & zout.
  • Smeer de pitabroodjes in met de yoghurtsaus, verdeel de bimi en kipgehaktballetjes erover en sluit af met verse dille en eventueel een scheutje olijfolie.
  • Tip: ook lekker met wat rode chilivlokken on top!
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Perfect gepocheerde eieren maken? Dat is een fluitje van een cent met deze tips! Ik ben gék op gepocheerde eitjes. Ik heb dan ook braaf véél verschillende tips uitgeprobeerd voor het perfecte resultaat: een stevige buitenkant met daarin een mooie lopende dooier. Die...

Lees meer
Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Ohhhh lieve mensen, ik heb toch wel zó'n overheerlijk burrata recept voor je. En wel in de vorm van een heerlijke borrelhap! Deze burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven is alles wat je wil van een hapje voor bij de borrel. Kruidig, zoet, fris, bomvol smaak...

Lees meer
Perfecte Franse citroen madeleines

Perfecte Franse citroen madeleines

Toegegeven: ik ben geen kei in bakken. In koken dan weer wel, maar bij bakken komen de hoeveelheden nogal nauw en ik doe alles liever uit de losse pols ;) Daarom was ik ook zéér verrast toen deze Franse madeleines uit de oven kwamen. Ze waren per-fect gelukt. Heerlijk...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept