...

Pindakaas granola repen

Pindakaas granola repen

door | aug 21, 2016 | Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 8 reacties

Pindakaas granola repen

Dit recept is een combinatie van twee van mijn favorites. Pindakaas en granola. Ik krijg geen genoeg van die twee! Dus wat doe je dan? Juist. Een beetje mixen en mengen zodat je super lekkere en healthy pindakaas granola repen krijgt. Ze zijn lekker knapperig en je hebt geen oven nodig om ze te maken. Wel een vriezer want ze zijn het lekkerst als ze koel en knapperig zijn. Al kun je ze natuurlijk ook gewoon in de koelkast bewaren maar dan zijn ze gewoon wat minder knapperig. Wel even lekker :D

Dit heb je nodig voor deze pindakaas granola repen / 8 stuks

  • 180 gr havermout
  • 50 gr amandelschaafsel
  • 40 gr zonnebloempitten
  • 20 gr kokosrasp
  • 160 gr pindakaas
  • 40 ml kokosolie
  • 60 ml ahornsiroop – honing kan ook
  • 5 grote dadels – zo’n 120 gr

 

Pindakaas granola repen

Zo maak je ze

Verhit een koekenpan (zonder olie of boter) en rooster hierin de havermout, zonnebloempitten en amandelschaafsel vijf minuten op laag vuur. Schep regelmatig om. Voeg na vijf minuten de kokosrasp toe en rooster nog een minuut of drie mee.

Ontpit de dadels en week ze een kwartiertje in een kommetje lauw water. Prak ze daarna fijn tot puree.

Doe de pindakaas, ahornsiroop, dadelpuree en kokosrasp in een kleine pan en roer door elkaar op laag vuur tot een egale massa.

Schep in een grote kom alle ingrediënten door elkaar en kneed vervolgens met je handen goed door. Pas op! Het kan warm zijn. Bekleed een bakblik met een stuk bakpapier en druk het mengsel goed aan. Hoe beter je het aandrukt, hoe mooier je alles straks in repen kunt snijden.

Psst.. is het mengsel nog te brokkelig of te droog? Voeg dan nog wat pindakaas of kokosvet toe. 

Zet het bakblik een half uurtje in de vriezer en snijd er daarna repen van.

 

Pindakaas granola repen

Je kunt de repen in de koelkast bewaren, maar in de vriezer blijven ze het lekkerst!

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Sinterklaastoetje: chocolademousse met truffelkruidnoten

Sinterklaastoetje: chocolademousse met truffelkruidnoten

Vandaag deel ik een lekker sinterklaastoetje met jullie want het is weer die tijd van het jaar: de Sint is in het land. Mijn zoontje Louen (2) vindt die man met de lange witte baard vooralsnog doodeng (geef 'm eens ongelijk ;) maar dat mag de pret niet drukken. Op 5...

Lees meer
Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Thuis kook ik eigenlijk bijna alleen maar vegetarisch, zoals je ook wel ziet aan de recepten die hier online komen. Maar buiten de deur maak je me helemaal gelukkig met een goede steak tartaar. Zo'n mooie klassieke, met zure augurk en kappertjes, uitjes en een...

Lees meer
Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Oké oké, het duurt nog even maar we gaan toch echt héél langzaam richting de feestdagen. Culinair gezien by far mijn lievelingstijd van het jaar! Bij de feestelijke diners tijdens de donkere wintermaanden mag alles toch een stuk spectaculairder en luxueuzer. I love...

Lees meer

8 Comments

8 Reacties

  1. S.J.H.M. Coenen

    Hoeveel calorieën bevat 1 reep?

    Antwoord
    • Bo

      Geeen idee, ik bereken geen calorieën :)

      Antwoord
  2. Kylie

    Hoi Bo,

    Klinkt goed! Kan ik ipv kokos olie zonnebloem olie gebruiken?

    Kan ik deze repen (nadat ze een nachtje in de vriezer hebben gestaan) ook buiten de vriezer bewaren? Ik ga binnenkort een weekend weg en wil voor 2 dagen lunch en tussendoortjes maken die ik zo mee kan nemen zodat ik niet op het park en vette hap hoef te kopen! (Tips voor gezonde tussendoortjes/broodjes zijn welkom!)

    Ik wilde ook de vanilleyoghurt cake met roodfruit maken (ik heb hem al eens gemaakt en hij was echt heerlijk, dank hiervoor!).
    Maar, ik weet niet of ik deze goed buiten de koelkast kan bewaren?

    Nu staat de appelmoes-dadelcake voor de tweede keer in de oven, favoriet, ook op het werk!

    Antwoord
    • Bo

      Hooi! Wat fijn dat je de vanilleyoghurt cake en de appelmoes cake lekker vond. Ik raad je aan kokosolie te gebruiken bij deze pindakaas granola repen. Zonnebloemolie blijft vloeibaar en kokosolie hard uit na een tijdje in de koelkast/vriezer. Daardoor blijven je repen stevig. Bij hogere temperaturen zal het kokosvet zacht worden en de repen minder hard. Bewaar ze daarom het liefst in de vriezer of koelkast. Tijdens je weekendje weg zou ik daarom lekker een cake meenemen :) Liefs, Bo

      Antwoord
  3. Debora

    ze zijn heerlijk! En vullen goed! Dank je wel!

    Antwoord
    • Bo

      Heel graag gedaan Debora :D

      Antwoord
    • Bo

      Bedankt lieve Kim :D

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *