Pindakaas granola repen

Pindakaas granola repen

Dit recept is een combinatie van twee van mijn favorites. Pindakaas en granola. Ik krijg geen genoeg van die twee! Dus wat doe je dan? Juist. Een beetje mixen en mengen zodat je super lekkere en healthy pindakaas granola repen krijgt. Ze zijn lekker knapperig en je hebt geen oven nodig om ze te maken. Wel een vriezer want ze zijn het lekkerst als ze koel en knapperig zijn. Al kun je ze natuurlijk ook gewoon in de koelkast bewaren maar dan zijn ze gewoon wat minder knapperig. Wel even lekker :D

Dit heb je nodig voor deze pindakaas granola repen / 8 stuks

  • 180 gr havermout
  • 50 gr amandelschaafsel
  • 40 gr zonnebloempitten
  • 20 gr kokosrasp
  • 160 gr pindakaas
  • 40 ml kokosolie
  • 60 ml ahornsiroop – honing kan ook
  • 5 grote dadels – zo’n 120 gr

 

Pindakaas granola repen

Zo maak je ze

Verhit een koekenpan (zonder olie of boter) en rooster hierin de havermout, zonnebloempitten en amandelschaafsel vijf minuten op laag vuur. Schep regelmatig om. Voeg na vijf minuten de kokosrasp toe en rooster nog een minuut of drie mee.

Ontpit de dadels en week ze een kwartiertje in een kommetje lauw water. Prak ze daarna fijn tot puree.

Doe de pindakaas, ahornsiroop, dadelpuree en kokosrasp in een kleine pan en roer door elkaar op laag vuur tot een egale massa.

Schep in een grote kom alle ingrediënten door elkaar en kneed vervolgens met je handen goed door. Pas op! Het kan warm zijn. Bekleed een bakblik met een stuk bakpapier en druk het mengsel goed aan. Hoe beter je het aandrukt, hoe mooier je alles straks in repen kunt snijden.

Psst.. is het mengsel nog te brokkelig of te droog? Voeg dan nog wat pindakaas of kokosvet toe. 

Zet het bakblik een half uurtje in de vriezer en snijd er daarna repen van.

 

Pindakaas granola repen

Je kunt de repen in de koelkast bewaren, maar in de vriezer blijven ze het lekkerst!

Print Friendly, PDF & Email
8 Comments
  1. Hoi Bo,

    Klinkt goed! Kan ik ipv kokos olie zonnebloem olie gebruiken?

    Kan ik deze repen (nadat ze een nachtje in de vriezer hebben gestaan) ook buiten de vriezer bewaren? Ik ga binnenkort een weekend weg en wil voor 2 dagen lunch en tussendoortjes maken die ik zo mee kan nemen zodat ik niet op het park en vette hap hoef te kopen! (Tips voor gezonde tussendoortjes/broodjes zijn welkom!)

    Ik wilde ook de vanilleyoghurt cake met roodfruit maken (ik heb hem al eens gemaakt en hij was echt heerlijk, dank hiervoor!).
    Maar, ik weet niet of ik deze goed buiten de koelkast kan bewaren?

    Nu staat de appelmoes-dadelcake voor de tweede keer in de oven, favoriet, ook op het werk!

    1. Hooi! Wat fijn dat je de vanilleyoghurt cake en de appelmoes cake lekker vond. Ik raad je aan kokosolie te gebruiken bij deze pindakaas granola repen. Zonnebloemolie blijft vloeibaar en kokosolie hard uit na een tijdje in de koelkast/vriezer. Daardoor blijven je repen stevig. Bij hogere temperaturen zal het kokosvet zacht worden en de repen minder hard. Bewaar ze daarom het liefst in de vriezer of koelkast. Tijdens je weekendje weg zou ik daarom lekker een cake meenemen :) Liefs, Bo

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.