Pindakaas banaan cake

Pindakaas banaan cake, Gezonde cakes, Glutenvrije cakes, Beaufood recepten, Gezonde tussendoortjes, Bakken met kardemom, Gezonde foodblogs

Ik dacht, ik maak voor de verandering eens een vierkante cake in plaats van een langwerpige. Het leuke daarvan is dat je hem in vierkanten kan snijden om er vervolgens kleine gebakjes van te maken met vers fruit erop. En slagroom. Geschaafde pure chocolade. Extra pindakaas.. maak er wat leuks van! Maar zonder deze toppings is deze pindakaas banaan cake ook heerlijk. Door het amandelmeel krijgt de cake een extra lekkere smaak en structuur. De bananen geven een natuurlijk zoetje af en de kardemomzaadjes zorgen voor een bloemig aroma. Bakken jullie wel eens met kardemomzaadjes? Ik pas sinds kort en ik ben helemaal fan van de kleine  frisse zaadjes. Ze zijn super smaakvol en een niet te missen ingrediënt in gouden melk, een drankje dat ik vaak drink voordat ik ga slapen. Het recept van deze golden milk vind je hier. Lekker in combinatie met een stukje banaan pindakaas cake..

Pindakaas banaan cake, Gezonde cakes, Glutenvrije cakes, Beaufood recepten, Gezonde tussendoortjes, Bakken met kardemom, Gezonde foodblogs

Pindakaas banaan cake, Gezonde cakes, Glutenvrije cakes, Beaufood recepten, Gezonde tussendoortjes, Bakken met kardemom, Gezonde foodblogs

Pindakaas banaan cake, Gezonde cakes, Glutenvrije cakes, Beaufood recepten, Gezonde tussendoortjes, Bakken met kardemom, Gezonde foodblogs

Dit heb je nodig voor deze pindakaas banaan cake

  • 100 gr amandelmeel
  • 100 gr meel – eventueel glutenvrij
  • 1 flinke tl bakpoeder
  • 2 grote eieren – anders 3 kleintjes
  • 3 rijpe bananen
  • 2 kardemompeulen – daarvan de zaadjes
  • 2 flinke el pindakaas – 3 mag ook ;)
  • honing naar smaak
  • Eventueel voor erop: aardbeien, frambozen, extra pindakaas en vijgen

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een vierkante bakvorm (van zo’n 20 cm) in en leg een bakpapiertje op de bodem. Dit zorgt ervoor dat de cake er straks makkelijker uit komt.

Mix in een grote kom alle ingrediënten met een handmixer in drie tot vier minuten tot een egaal beslag. De bananen kun je eventueel eerst klein snijden, maar wanneer ze goed rijp zijn hoeft dit niet en kun je ze gewoon mee mixen. Proef een beetje van het beslag en voeg naar smaak wat honing toe. De bananen geven al een zoetje af dus vaak zijn een of twee eetlepels honing al voldoende.

Schep het beslag in de vorm. Bak de pindakaas banaan cake  50 minuten in het midden van de oven.

Haal de cake uit de oven (lekker ruikt hij he..) en laat hem even afkoelen. Snijd hem in grote stukken. Eet hem lekker zo op of serveer hem met vers fruit en pindakaas on top als een klein gebakje.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.