...

Pinchos met kaas, vijgen, honing en geroosterde pijnboompitten

Pinchos met kaas, vijgen, honing en geroosterde pijnboompitten

door | okt 14, 2016 | Hartige hapjes, Recepten | 2 reacties

Pincho’s met kaas, vijgen, honing en geroosterde pijnboompitten

Een paar jaar geleden at ik voor het eerst pinchos, in een barretje in Barcelona met inimini tafeltjes en stoelen tijdens een weekend met vriendinnen. Een grote kan rode sangria, mijn meiden, de zon, Spaans gepingel op de achtergrond én een plateau met verschillende pinchos. Genieten! Eenmaal thuis ging ik natuurlijk direct aan de slag met een heerlijk pinchos recept: pinchos met vijgen, kaas, honing en geroosterde pijnboompitten. Een smaakexplosie op een krokant broodje. Heer-lijk! Deze pinchos met vijgen zijn geweldig als borrelhap en nog eenvoudig te maken ook. Kies voor kwalitatieve oude kaas en rijpe zoete vijgen. Je weet niet wat je proeft.

Geniet ervan!

Pincho’s met kaas, vijgen, honing en geroosterde pijnboompitten

Pincho’s met kaas, vijgen, honing en geroosterde pijnboompitten

Dit heb je nodig voor deze pincho’s met kaas, vijgen, honing en geroosterde pijnboompitten / 6 stuks

  • 1 stokbrood – afgebakken
  • 100 gr oude kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 3 takjes verse tijm – de blaadjes
  • 65 gr pijnboompitten
  • 12 walnoten
  • 3 vijgen
  • 3 el honing
  • scheutje extra vierge olijfolie

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd het stokbrood in schuine plakken van ongeveer 3 cm en besprenkel met olijfolie en een snuf zout. Halveer het knoflook teentje en wrijf de bovenkant van de broodjes ermee in. Leg de broodjes voor een minuut of 8 in de oven tot ze getoast zijn. 

Snijd of schaaf de kaas ondertussen in plakken. Er zijn twee opties wat betreft de vijgen. Of je snijdt ze in parten en gebruikt ze vers óf verhit een koekenpan (zonder olie) en bak de vijgen hierin met wat honing. Dat laatste is het lekkerst! Bak de vijgen een minuut of twee in de honing.

Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie.

Beleg de broodjes met de kaas, vijgen, pijnboompitten, walnoten en tijm. Besprenkel met extra honing en eventueel versgemalen peper.

Klein wijntipje erbij: erg lekker met een glas lichte witte wijn zoals een Riesling!

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Chocolade karameltaart met truffelkruidnootjes

Chocolade karameltaart met truffelkruidnootjes

Chocolade karameltaart met truffelkruidnootjes. Een echte winner op tafel tijdens Sinterklaasavond! En ik kan het weten, want deze taart was amper vijf minuten nadat ik hem aansneed verorberd door mijn gasten. Dit jaar vierden we voor het eerst Sinterklaas bij ons...

Lees meer
Sinterklaastoetje: chocolademousse met truffelkruidnoten

Sinterklaastoetje: chocolademousse met truffelkruidnoten

Vandaag deel ik een lekker sinterklaastoetje met jullie want het is weer die tijd van het jaar: de Sint is in het land. Mijn zoontje Louen (2) vindt die man met de lange witte baard vooralsnog doodeng (geef 'm eens ongelijk ;) maar dat mag de pret niet drukken. Op 5...

Lees meer
Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Thuis kook ik eigenlijk bijna alleen maar vegetarisch, zoals je ook wel ziet aan de recepten die hier online komen. Maar buiten de deur maak je me helemaal gelukkig met een goede steak tartaar. Zo'n mooie klassieke, met zure augurk en kappertjes, uitjes en een...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. anita

    allemaal lekker en een leuk verhaal, maar pinchos komt uit Baskenland en dat is dus een luxere uitgave van tapas maar dan met een spiesje.

    Ik ga uiw recept wel een keer maken hoor, ziet er echt lekker uit.

    Hartelijke groet.

    Antwoord
    • Bo

      Bedankt voor je compliment Anita! Barcelona, Baskenland, Madrid, je vind dit lekkere broodje door heel Spanje :D

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *