...

Pinchos met kaas, vijgen, honing en geroosterde pijnboompitten

Pinchos met kaas, vijgen, honing en geroosterde pijnboompitten

door | okt 14, 2016 | Hartige hapjes, Recepten | 2 reacties

Pincho’s met kaas, vijgen, honing en geroosterde pijnboompitten

Een paar jaar geleden at ik voor het eerst pinchos, in een barretje in Barcelona met inimini tafeltjes en stoelen tijdens een weekend met vriendinnen. Een grote kan rode sangria, mijn meiden, de zon, Spaans gepingel op de achtergrond én een plateau met verschillende pinchos. Genieten! Eenmaal thuis ging ik natuurlijk direct aan de slag met een heerlijk pinchos recept: pinchos met vijgen, kaas, honing en geroosterde pijnboompitten. Een smaakexplosie op een krokant broodje. Heer-lijk! Deze pinchos met vijgen zijn geweldig als borrelhap en nog eenvoudig te maken ook. Kies voor kwalitatieve oude kaas en rijpe zoete vijgen. Je weet niet wat je proeft.

Geniet ervan!

Pincho’s met kaas, vijgen, honing en geroosterde pijnboompitten

Pincho’s met kaas, vijgen, honing en geroosterde pijnboompitten

Dit heb je nodig voor deze pincho’s met kaas, vijgen, honing en geroosterde pijnboompitten / 6 stuks

  • 1 stokbrood – afgebakken
  • 100 gr oude kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 3 takjes verse tijm – de blaadjes
  • 65 gr pijnboompitten
  • 12 walnoten
  • 3 vijgen
  • 3 el honing
  • scheutje extra vierge olijfolie

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd het stokbrood in schuine plakken van ongeveer 3 cm en besprenkel met olijfolie en een snuf zout. Halveer het knoflook teentje en wrijf de bovenkant van de broodjes ermee in. Leg de broodjes voor een minuut of 8 in de oven tot ze getoast zijn. 

Snijd of schaaf de kaas ondertussen in plakken. Er zijn twee opties wat betreft de vijgen. Of je snijdt ze in parten en gebruikt ze vers óf verhit een koekenpan (zonder olie) en bak de vijgen hierin met wat honing. Dat laatste is het lekkerst! Bak de vijgen een minuut of twee in de honing.

Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie.

Beleg de broodjes met de kaas, vijgen, pijnboompitten, walnoten en tijm. Besprenkel met extra honing en eventueel versgemalen peper.

Klein wijntipje erbij: erg lekker met een glas lichte witte wijn zoals een Riesling!

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Perfect gepocheerde eieren maken? Dat is een fluitje van een cent met deze tips! Ik ben gék op gepocheerde eitjes. Ik heb dan ook braaf véél verschillende tips uitgeprobeerd voor het perfecte resultaat: een stevige buitenkant met daarin een mooie lopende dooier. Die...

Lees meer
Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Ohhhh lieve mensen, ik heb toch wel zó'n overheerlijk burrata recept voor je. En wel in de vorm van een heerlijke borrelhap! Deze burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven is alles wat je wil van een hapje voor bij de borrel. Kruidig, zoet, fris, bomvol smaak...

Lees meer
Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Zin in een makkelijke, voedzame en héle lekkere avondmaaltijd? Dan zijn deze pitabroodjes met bimi broccoli, kipgehaktballetjes en yoghurtsaus perféct. Vers afgebakken pitabroodjes met zelfgemaakte sappige kipgehaktballetjes, knapperige bimi met daarbij een romig...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. anita

    allemaal lekker en een leuk verhaal, maar pinchos komt uit Baskenland en dat is dus een luxere uitgave van tapas maar dan met een spiesje.

    Ik ga uiw recept wel een keer maken hoor, ziet er echt lekker uit.

    Hartelijke groet.

    Antwoord
    • Bo

      Bedankt voor je compliment Anita! Barcelona, Baskenland, Madrid, je vind dit lekkere broodje door heel Spanje :D

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *