Vega burgers van peulvruchten met krieltjes uit de oven

Vega burgers van peulvruchten met krieltjes uit de oven

door | jul 5, 2016 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 2 reacties

Vega burgers van peulvruchten met krieltjes uit de oven

Gek op burgers? Ben je vegetarisch? Of ben je een vleesliefhebber die toch vaker een gezonde keuze wil maken door vlees af en toe te vervangen door groenten of peulvruchten? Dan zijn deze burgers echt iets voor jou! Deze lekkere en súper gezonde burgers van peulvruchten kiemen (gewoon verkrijgbaar bij de meeste supermarkten) heb je binnen tien minuten gemaakt en zijn heerlijk als avondeten met krieltjes uit de oven en een salade. Of maak er een hamburger van door ze op een broodje te serveren met tomaat, ui en avocado.. Gebruik rode ui in plaats van gele, die hebben net even iets meer pit. Voor kids zijn deze burgers ook a big party op tafel door de kleurtjes die erin zitten van de verschillende peulvruchten kiemen.

Tip: maak een voorraadje! Je kunt ze invriezen zodat je ook wanneer je wat minder tijd hebt een lekkere en gezonde maaltijd op tafel kunt zetten.

 

Dit heb je nodig voor 2 burgers

  • 200 gram peulvruchten kiemen mix – vind je in het koelschap van de supermarkt 
  • 1 ei
  • 1/2  rode ui
  • 1 el kikkererwten meel (of ander soort meel)
  • Snuf peper en zout

Voor erbij

  • 250 gram krieltjes in schil
  • 100 gram veldsla
  • scheutje olijfolie
  • paar radijsjes

 

Vega burgers van peulvruchten met krieltjes uit de oven

 

Zo maak je ze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Wrijf de krieltjes in met olijfolie, peper en zout. Leg ze op een ovenplaat en zet deze 20 minuten in de oven.

Ga verder met de burgers. Snipper de ui, neem een grote schaal en stop hierin de ingrediënten voor de burgers. Pureer met een staafmixer maar niet te fijn, er mogen best nog wat stukjes in zitten. Vorm met je handen twee burgers.

Verhit wat olie in een koekenpan en laat de burgers er voorzichtig inglijden. Bak 5 minuten aan een kant op matig vuur en 3 minuten aan de andere kant. Keer ze voorzichtig om met een spatel.

Serveer er een frisse salade bij van veldsla en schijfjes radijs.

 

 

Benieuwd naar de kiemen die ik in dit recept gebruik? Kijk dan even op kiemgroenten.nl

 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer
Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Jamey

    Wauwie dat ziet er heeeerlijk uit!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.