Vega burgers van peulvruchten met krieltjes uit de oven

Vega burgers van peulvruchten met krieltjes uit de oven

Gek op burgers? Ben je vegetarisch? Of ben je een vleesliefhebber die toch vaker een gezonde keuze wil maken door vlees af en toe te vervangen door groenten of peulvruchten? Dan zijn deze burgers echt iets voor jou! Deze lekkere en súper gezonde burgers van peulvruchten kiemen (gewoon verkrijgbaar bij de meeste supermarkten) heb je binnen tien minuten gemaakt en zijn heerlijk als avondeten met krieltjes uit de oven en een salade. Of maak er een hamburger van door ze op een broodje te serveren met tomaat, ui en avocado.. Gebruik rode ui in plaats van gele, die hebben net even iets meer pit. Voor kids zijn deze burgers ook a big party op tafel door de kleurtjes die erin zitten van de verschillende peulvruchten kiemen.

Tip: maak een voorraadje! Je kunt ze invriezen zodat je ook wanneer je wat minder tijd hebt een lekkere en gezonde maaltijd op tafel kunt zetten.

 

Dit heb je nodig voor 2 burgers

  • 200 gram peulvruchten kiemen mix – vind je in het koelschap van de supermarkt 
  • 1 ei
  • 1/2  rode ui
  • 1 el kikkererwten meel (of ander soort meel)
  • Snuf peper en zout

Voor erbij

  • 250 gram krieltjes in schil
  • 100 gram veldsla
  • scheutje olijfolie
  • paar radijsjes

 

Vega burgers van peulvruchten met krieltjes uit de oven

 

Zo maak je ze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Wrijf de krieltjes in met olijfolie, peper en zout. Leg ze op een ovenplaat en zet deze 20 minuten in de oven.

Ga verder met de burgers. Snipper de ui, neem een grote schaal en stop hierin de ingrediënten voor de burgers. Pureer met een staafmixer maar niet te fijn, er mogen best nog wat stukjes in zitten. Vorm met je handen twee burgers.

Verhit wat olie in een koekenpan en laat de burgers er voorzichtig inglijden. Bak 5 minuten aan een kant op matig vuur en 3 minuten aan de andere kant. Keer ze voorzichtig om met een spatel.

Serveer er een frisse salade bij van veldsla en schijfjes radijs.

 

 

Benieuwd naar de kiemen die ik in dit recept gebruik? Kijk dan even op kiemgroenten.nl

 

Print Friendly, PDF & Email
2 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.
KERST RECEPTEN!
Hasselback gratin

Hasselback gratin

Jullie vroegen massaal om bijgerechten de afgelopen dagen en tot…

Print Friendly, PDF & Email
Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Lieve mensen, ik heb vandaag wederom een heerlijk kerstrecept voor…

Print Friendly, PDF & Email
Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt…

Print Friendly, PDF & Email
Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit!…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert:…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten, Originele kersthapjes, Hapjes uit de oven, Beaufood recepten, Mooie kersthapjes, Bladerdeeg hapjes kerst, Kerstkrans bladerdeeg, Makkelijke kerst recepten

Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten

Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!