Ik krijg ontzettend vaak de vraag naar recepten voor gezonde spreads en dipjes. Leuk! Ik vind het zelf heerlijk om uren in de keuken te staan om lekkere borrelhapjes of andere gerechten te maken, maar ik snap dat niet iedereen hierom staat te springen of hier tijd voor heeft. Deze pesto van kiemen met walnoten heb je super snel gemaakt en is een gezonde toevoeging op bijvoorbeeld je borrelplank. Ook heerlijk op een cracker met plakjes komkommer.
De pesto uit de winkel wordt veelal gemaakt met pijnboompitten en basilicum. Ik vond het leuk om eens iets anders te proberen en verving de pijnboompitten door walnoten (stuk voordeliger ook!) en de basilicum door rode kool kiemen. De kiemen smaken licht naar rode kool en geven de pesto een mooie paarse kleur. Ze zijn ook nog eens onwijs gezond én gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt in het slaschap.
Dit heb je nodig voor een portie pesto van kiemen met walnoten
- 80 gr rode kool kiemen – als je ze niet kunt vinden gebruik je gewoon andere kiemen
- 1 teentje knoflook
- 20 gr walnoten
- snuf zout
- scheutje olijf olie – begin met zo’n 40 ml
- 30 gr parmezaanse kaas
- scheutje balsamico azijn
Zo maak je het
Pureer alle ingrediënten tot pesto met een staafmixer of in je keukenmachine. Proef even en voeg naar smaak nog wat parmezaanse kaas of zout toe. Als hij te dik is voeg je nog een scheutje olie toe of water.
Bewaar de pesto in een schone pot in de koelkast.
Eet smakelijk!
Wat een creatief recept! Heel benieuwd naar, dus dit ga ik een keertje maken.