Pesto van kiemen met walnoten

Pesto van kiemen met walnoten

Pesto van kiemen met walnoten, Zelf gezonde pesto maken, Pesto zonder pijnboompitten, Soorten kiemen, Rode kool kiemen kopen, Kiemen gezond, Pesto van kiemen, Kiem recepten, Suikervrije pesto maken, Pesto zonder basilicum, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Glutenvrije borrelhapjes

Ik krijg ontzettend vaak de vraag naar recepten voor gezonde spreads en dipjes. Leuk! Ik vind het zelf heerlijk om uren in de keuken te staan om lekkere borrelhapjes of andere gerechten te maken, maar ik snap dat niet iedereen hierom staat te springen of hier tijd voor heeft. Deze pesto van kiemen met walnoten heb je super snel gemaakt en is een gezonde toevoeging op bijvoorbeeld je borrelplank. Ook heerlijk op een cracker met plakjes komkommer.

De pesto uit de winkel wordt veelal gemaakt met pijnboompitten en basilicum. Ik vond het leuk om eens iets anders te proberen en verving de pijnboompitten door walnoten (stuk voordeliger ook!) en de basilicum door rode kool kiemen. De kiemen smaken licht naar rode kool en geven de pesto een mooie paarse kleur. Ze zijn ook nog eens onwijs gezond én gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt in het slaschap.

 

Dit heb je nodig voor een portie pesto van kiemen met walnoten 

  • 80 gr rode kool kiemen – als je ze niet kunt vinden gebruik je gewoon andere  kiemen
  • 1 teentje knoflook
  • 20 gr walnoten
  • snuf zout
  • scheutje olijf olie – begin met zo’n 40 ml
  • 30 gr parmezaanse kaas
  • scheutje balsamico azijn

 

Pesto van kiemen met walnoten, Zelf gezonde pesto maken, Pesto zonder pijnboompitten, Soorten kiemen, Rode kool kiemen kopen, Kiemen gezond, Pesto van kiemen, Kiem recepten, Suikervrije pesto maken, Pesto zonder basilicum, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Glutenvrije borrelhapjes

 

 

Zo maak je het

Pureer alle ingrediënten tot pesto met een staafmixer of in je keukenmachine. Proef even en voeg naar smaak nog wat parmezaanse kaas of zout toe. Als hij te dik is voeg je nog een scheutje olie toe of water.

Bewaar de pesto in een schone pot in de koelkast.

 

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer
Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

  1. Demi | StudioKOOK

    Wat een creatief recept! Heel benieuwd naar, dus dit ga ik een keertje maken.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.