...

Pesto van kiemen met walnoten

Pesto van kiemen met walnoten

Pesto van kiemen met walnoten, Zelf gezonde pesto maken, Pesto zonder pijnboompitten, Soorten kiemen, Rode kool kiemen kopen, Kiemen gezond, Pesto van kiemen, Kiem recepten, Suikervrije pesto maken, Pesto zonder basilicum, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Glutenvrije borrelhapjes

Ik krijg ontzettend vaak de vraag naar recepten voor gezonde spreads en dipjes. Leuk! Ik vind het zelf heerlijk om uren in de keuken te staan om lekkere borrelhapjes of andere gerechten te maken, maar ik snap dat niet iedereen hierom staat te springen of hier tijd voor heeft. Deze pesto van kiemen met walnoten heb je super snel gemaakt en is een gezonde toevoeging op bijvoorbeeld je borrelplank. Ook heerlijk op een cracker met plakjes komkommer.

De pesto uit de winkel wordt veelal gemaakt met pijnboompitten en basilicum. Ik vond het leuk om eens iets anders te proberen en verving de pijnboompitten door walnoten (stuk voordeliger ook!) en de basilicum door rode kool kiemen. De kiemen smaken licht naar rode kool en geven de pesto een mooie paarse kleur. Ze zijn ook nog eens onwijs gezond én gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt in het slaschap.

 

Dit heb je nodig voor een portie pesto van kiemen met walnoten 

  • 80 gr rode kool kiemen – als je ze niet kunt vinden gebruik je gewoon andere  kiemen
  • 1 teentje knoflook
  • 20 gr walnoten
  • snuf zout
  • scheutje olijf olie – begin met zo’n 40 ml
  • 30 gr parmezaanse kaas
  • scheutje balsamico azijn

 

Pesto van kiemen met walnoten, Zelf gezonde pesto maken, Pesto zonder pijnboompitten, Soorten kiemen, Rode kool kiemen kopen, Kiemen gezond, Pesto van kiemen, Kiem recepten, Suikervrije pesto maken, Pesto zonder basilicum, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Glutenvrije borrelhapjes

 

 

Zo maak je het

Pureer alle ingrediënten tot pesto met een staafmixer of in je keukenmachine. Proef even en voeg naar smaak nog wat parmezaanse kaas of zout toe. Als hij te dik is voeg je nog een scheutje olie toe of water.

Bewaar de pesto in een schone pot in de koelkast.

 

Eet smakelijk!

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

  1. Demi | StudioKOOK

    Wat een creatief recept! Heel benieuwd naar, dus dit ga ik een keertje maken.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *