...

Pesto van kiemen met walnoten

Pesto van kiemen met walnoten

Pesto van kiemen met walnoten, Zelf gezonde pesto maken, Pesto zonder pijnboompitten, Soorten kiemen, Rode kool kiemen kopen, Kiemen gezond, Pesto van kiemen, Kiem recepten, Suikervrije pesto maken, Pesto zonder basilicum, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Glutenvrije borrelhapjes

Ik krijg ontzettend vaak de vraag naar recepten voor gezonde spreads en dipjes. Leuk! Ik vind het zelf heerlijk om uren in de keuken te staan om lekkere borrelhapjes of andere gerechten te maken, maar ik snap dat niet iedereen hierom staat te springen of hier tijd voor heeft. Deze pesto van kiemen met walnoten heb je super snel gemaakt en is een gezonde toevoeging op bijvoorbeeld je borrelplank. Ook heerlijk op een cracker met plakjes komkommer.

De pesto uit de winkel wordt veelal gemaakt met pijnboompitten en basilicum. Ik vond het leuk om eens iets anders te proberen en verving de pijnboompitten door walnoten (stuk voordeliger ook!) en de basilicum door rode kool kiemen. De kiemen smaken licht naar rode kool en geven de pesto een mooie paarse kleur. Ze zijn ook nog eens onwijs gezond én gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt in het slaschap.

 

Dit heb je nodig voor een portie pesto van kiemen met walnoten 

  • 80 gr rode kool kiemen – als je ze niet kunt vinden gebruik je gewoon andere  kiemen
  • 1 teentje knoflook
  • 20 gr walnoten
  • snuf zout
  • scheutje olijf olie – begin met zo’n 40 ml
  • 30 gr parmezaanse kaas
  • scheutje balsamico azijn

 

Pesto van kiemen met walnoten, Zelf gezonde pesto maken, Pesto zonder pijnboompitten, Soorten kiemen, Rode kool kiemen kopen, Kiemen gezond, Pesto van kiemen, Kiem recepten, Suikervrije pesto maken, Pesto zonder basilicum, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Glutenvrije borrelhapjes

 

 

Zo maak je het

Pureer alle ingrediënten tot pesto met een staafmixer of in je keukenmachine. Proef even en voeg naar smaak nog wat parmezaanse kaas of zout toe. Als hij te dik is voeg je nog een scheutje olie toe of water.

Bewaar de pesto in een schone pot in de koelkast.

 

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten!

Mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten!

Gezonde ontbijtrecepten. Love it! Al moet ik héél eerlijk bekennen dat sinds ik moeder ben ik het een iets grotere uitdaging vind om elke ochtend gezond te ontbijten.. (hallo ochtendrun). Maar omdat ik gewoon echt zóveel lekker ga op een voedzaam ontbijt dan op een...

Lees meer
Gezonde appeltaart pannenkoek

Gezonde appeltaart pannenkoek

Appeltaart pannenkoek met rozijnen en kaneel. Een van mijn (en zéker ook die van Louen) favoriete ontbijtrecepten van de laatste tijd. Eigenlijk is het meer een soort zoete omelet. Het beslag bestaat namelijk uit eieren met daarin een flinke eetlepel volkorenmeel....

Lees meer
Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm. Een super de luxe gezonde eiersalade met allerlei voedzame toppings. Oké, die gebakken uitjes erop zijn misschien niet súper voedzaam, maar ik ben nog steeds niet over mijn gebakken uitjes verslaving heen ;) Zo'n kruidig...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

  1. Demi | StudioKOOK

    Wat een creatief recept! Heel benieuwd naar, dus dit ga ik een keertje maken.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *