Pesto van kiemen met walnoten

Pesto van kiemen met walnoten

Pesto van kiemen met walnoten, Zelf gezonde pesto maken, Pesto zonder pijnboompitten, Soorten kiemen, Rode kool kiemen kopen, Kiemen gezond, Pesto van kiemen, Kiem recepten, Suikervrije pesto maken, Pesto zonder basilicum, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Glutenvrije borrelhapjes

Ik krijg ontzettend vaak de vraag naar recepten voor gezonde spreads en dipjes. Leuk! Ik vind het zelf heerlijk om uren in de keuken te staan om lekkere borrelhapjes of andere gerechten te maken, maar ik snap dat niet iedereen hierom staat te springen of hier tijd voor heeft. Deze pesto van kiemen met walnoten heb je super snel gemaakt en is een gezonde toevoeging op bijvoorbeeld je borrelplank. Ook heerlijk op een cracker met plakjes komkommer.

De pesto uit de winkel wordt veelal gemaakt met pijnboompitten en basilicum. Ik vond het leuk om eens iets anders te proberen en verving de pijnboompitten door walnoten (stuk voordeliger ook!) en de basilicum door rode kool kiemen. De kiemen smaken licht naar rode kool en geven de pesto een mooie paarse kleur. Ze zijn ook nog eens onwijs gezond én gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt in het slaschap.

 

Dit heb je nodig voor een portie pesto van kiemen met walnoten 

  • 80 gr rode kool kiemen – als je ze niet kunt vinden gebruik je gewoon andere  kiemen
  • 1 teentje knoflook
  • 20 gr walnoten
  • snuf zout
  • scheutje olijf olie – begin met zo’n 40 ml
  • 30 gr parmezaanse kaas
  • scheutje balsamico azijn

 

Pesto van kiemen met walnoten, Zelf gezonde pesto maken, Pesto zonder pijnboompitten, Soorten kiemen, Rode kool kiemen kopen, Kiemen gezond, Pesto van kiemen, Kiem recepten, Suikervrije pesto maken, Pesto zonder basilicum, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Glutenvrije borrelhapjes

 

 

Zo maak je het

Pureer alle ingrediënten tot pesto met een staafmixer of in je keukenmachine. Proef even en voeg naar smaak nog wat parmezaanse kaas of zout toe. Als hij te dik is voeg je nog een scheutje olie toe of water.

Bewaar de pesto in een schone pot in de koelkast.

 

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Zelf mosterdkaviaar maken

Zelf mosterdkaviaar maken

Mosterdkaviaar. Oftewel, ingelegde mosterdzaadjes! Een waanzinnig (en héél eenvoudig) recept wat je echt een keer geprobeerd moet hebben. De zoet zure goudgele balletjes knappen heerlijk open in de mond en ze geven een gerecht net even die finishing touch....

Lees meer
Gezonde koffie banaan muffins

Gezonde koffie banaan muffins

Gezonde muffins met een lekkere espresso kick. Heerlijk als tussendoortje of (zoals wij vanmorgen) als snel ontbijt. Het beslag van deze voedzame muffins maak je eenvoudigweg in één bowl en binnen een half uurtje is je keuken voorzien van de geur van versgebakken...

Lees meer
Gnocchi ovenschotel met spinazie en citroenroomsaus

Gnocchi ovenschotel met spinazie en citroenroomsaus

Gnocchi ovenschotel. Eenvoudig te maken en met maar een handje vol ingrediënten zet je deze heerlijke ovenschotel op tafel! Ik houd van uitgebreid kokkerellen, maar soms.. heb je na een lange dag gewoon honger, weinig tijd en wil je gewoon zo snel mogelijk aan tafel....

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

  1. Demi | StudioKOOK

    Wat een creatief recept! Heel benieuwd naar, dus dit ga ik een keertje maken.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *