Heb jij al een spirelli in huis? Doen hoor! Je koopt deze handige schiller al voor een paar euro en je maakt er de lekkerste gerechten mee. Ik kocht die van mij drie jaar geleden en ik heb er nog steeds regelmatig plezier van. Zoals gister toen ik zo’n dag had waarop echt álles misging. Een pak yoghurt dat uit de koelkast viel (yes, een volle!), een stofzuigerzak die openscheurde in een net schone woonkamer, een bakje courgette puree dat precies over het koffiezetapparaat heen kukelde. Tja, je begrijpt dat ik ‘s avonds uit zelfbescherming niet aan de slag wilde met een culinair hoogstandje als avondeten ;) En toch werd dat het per toeval en tegen alle verwachtingen in wel :D Ik schilde een courgette in spaghetti slierten, maakte van een restje basilicum en zonnebloempitten (natuuuurlijk waren mijn pijnboompitten op) een simpele groene pesto en bakte de zalmfilet die eerder die dag over was gebleven na een mislukt recept. Idem voor een restje burrata. Resultaat? Een goddelijke en gezonde maaltijd die binnen no time op tafel staat. Mijn avond was in ieder geval goed :D
Dit heb je nodig voor deze pesto courgetti met gebakken zalm en burrata / 2 personen
- 2 courgettes
- 2 zalmfilets
- 1 bolletje burrata
- 2 flinke handen rucola
Voor de groene pesto
- een plantje basilicum
- 1 teentje knoflook
- scheut olijfolie
- 1 el zonnebloempitten – pijnboompitten kunnen ook
- 1 el parmezaanse kaas
- sap van 1/2 citroen
Zo maak je het
Begin met de pesto. Doe alles ingrediënten in je keukenmachine en blend tot een romige pesto. Proef even en voeg naar smaak een snuf zout, peper of nog wat citroensap toe. Is de pesto te dik? Voeg dan nog een scheutje olijfolie toe.
Snijd de courgettes met behulp van een spirelli spaghetti slierten. Verzamel de courgetti in een vergiet en strooi er een flinke snuf zout over. Zet het vergiet aan de kant en laat het zout vocht van de courgetti ontrekken. Dit zorgt ervoor dat je geen papperige courgetti hebt straks.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de zalmfilets aan beide kanten gaar.
Spoel de courgetti in het vergiet licht na met water en knijp het overtollige vocht eruit. Hussel vervolgens in een grote kom de pesto erdoor samen met de rucola. Verdeel de pesto courgetti over twee borden en sluit af met dotjes burrata en de gebakken zalm.
Eet smakelijk!
Een restaurantwaardig eindresultaat. Heerlijk.
Ik ben wel voor de easy way gegaan. En heb zowel de pesto als de courgetti kant en klaar aangeschaft. Wel de biologische verse van appie