Pesto courgetti met gebakken zalm en burrata

Pesto courgetti met gebakken zalm en burrata, Gezonde pasta, Glutenvrije pasta recepten, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Koolhydraatarme avondmaaltijden, Gezonde foodblogs, Gezond avondeten

Heb jij al een spirelli in huis? Doen hoor! Je koopt deze handige schiller al voor een paar euro en je maakt er de lekkerste gerechten mee. Ik kocht die van mij drie jaar geleden en ik heb er nog steeds regelmatig plezier van. Zoals gister toen ik zo’n dag had waarop echt álles misging. Een pak yoghurt dat uit de koelkast viel (yes, een volle!), een stofzuigerzak die openscheurde in een net schone woonkamer, een bakje courgette puree dat precies over het koffiezetapparaat heen kukelde. Tja, je begrijpt dat ik ’s avonds uit zelfbescherming niet aan de slag wilde met een culinair hoogstandje als avondeten ;) En toch werd dat het per toeval en tegen alle verwachtingen in wel :D Ik schilde een courgette in spaghetti slierten, maakte van een restje basilicum en zonnebloempitten (natuuuurlijk waren mijn pijnboompitten op) een simpele groene pesto en bakte de zalmfilet die eerder die dag over was gebleven na een mislukt recept. Idem voor een restje burrata. Resultaat? Een goddelijke en gezonde maaltijd die binnen no time op tafel staat. Mijn avond was in ieder geval goed :D

 

Pesto courgetti met gebakken zalm en burrata, Gezonde pasta, Glutenvrije pasta recepten, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Koolhydraatarme avondmaaltijden, Gezonde foodblogs, Gezond avondeten

Pesto courgetti met gebakken zalm en burrata, Gezonde pasta, Glutenvrije pasta recepten, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Koolhydraatarme avondmaaltijden, Gezonde foodblogs, Gezond avondeten

Pesto courgetti met gebakken zalm en burrata, Gezonde pasta, Glutenvrije pasta recepten, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Koolhydraatarme avondmaaltijden, Gezonde foodblogs, Gezond avondeten

Dit heb je nodig voor deze pesto courgetti met gebakken zalm en burrata  / 2 personen

  • 2 courgettes
  • 2 zalmfilets
  • 1 bolletje burrata
  • 2 flinke handen rucola

Voor de groene pesto

  • een plantje basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • scheut olijfolie
  • 1 el zonnebloempitten – pijnboompitten kunnen ook
  • 1 el parmezaanse kaas
  • sap van 1/2 citroen

 

Zo maak je het

Begin met de pesto. Doe alles ingrediënten in je keukenmachine en blend tot een romige pesto. Proef even en voeg naar smaak een snuf zout, peper of nog wat citroensap toe. Is de pesto te dik? Voeg dan nog een scheutje olijfolie toe.

Snijd de courgettes met behulp van een spirelli spaghetti slierten. Verzamel de courgetti in een vergiet en strooi er een flinke snuf zout over. Zet het vergiet aan de kant en laat het zout vocht van de courgetti ontrekken. Dit zorgt ervoor dat je geen papperige courgetti hebt straks.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de zalmfilets aan beide kanten gaar.

Spoel de courgetti in het vergiet licht na met water en knijp het overtollige vocht eruit. Hussel vervolgens in een grote kom de pesto erdoor samen met de rucola. Verdeel de pesto courgetti over twee borden en sluit af met dotjes burrata en de gebakken zalm.

Eet smakelijk!

Pesto courgetti met gebakken zalm en burrata, Gezonde pasta, Glutenvrije pasta recepten, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Koolhydraatarme avondmaaltijden, Gezonde foodblogs, Gezond avondeten

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg je mij al op Youtube?

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!