Perzikhapjes met serranoham en balsamico

Perzikhapjes met serranoham en balsamico, Gezonde hapjes, Gezonde borrelhapjes, Glutenvrije borrelhapjes, Verjaardagshapjes fruit, Hapjes balsamico, Beaufood recepten

Ik probeer in mijn recepten altijd een mooie balans tussen zoet, zuur en zout te vinden en dat is bij dit recept heeeel goed gelukt. Al zeg ik het zelf. En zo simpel ook! Je haalt wat verse perziken, het liefst wild want die zijn lekker zoet, en je omwikkeld ze met serranoham. Even op de grill met wat balsamicostroop en je hebt binnen no time een mega lekker hapje gemaakt. Warm zijn ze super lekker, maar het fijne is dat ze nét zo lekker smaken als ze afgekoeld zijn. Wel zo handig op een borrel, feestje of verjaardag.

 

Dit heb je nodig voor 12 perzikhapjes met serrano en balsamico

  • 2 wilde perziken – liefst wilde
  • 4 tot 6 plakken serranoham
  • 2 el balsamicostroop

 

Perzikhapjes met serranoham en balsamico, Gezonde hapjes, Gezonde borrelhapjes, Glutenvrije borrelhapjes, Verjaardagshapjes fruit, Hapjes balsamico, Beaufood recepten

Perzikhapjes met serranoham en balsamico, Gezonde hapjes, Gezonde borrelhapjes, Glutenvrije borrelhapjes, Verjaardagshapjes fruit, Hapjes balsamico, Beaufood recepten

 

Zo maak je het

Was de perziken en snijd het vruchtvlees in zo gelijk mogelijk stukjes van de pit af. Wikkel elk perzikje in een plak serranoham.

Verhit een grillpan en gril de perzikhapjes 1 á 2 minuten per kant. Drizzle de balsamicostroop als laatste over de perziken, bak nog één minuutje mee en klaar zijn ze!

Simpel hé?

Serveer de perzikhapjes op een groot bord met prikkers en wat basilicum erbij voor de kleur. Geniet ervan!

Deze pagina afdrukken? Klik dan hier.
Bo

Bo / 28 / Wonend in het gezellige Utrecht / Liefde voor gezond eten, lekker koken en wijn / You don't have to cook fancy or complicated masterpieces, just good food from fresh ingredients.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoont