Ik probeer in mijn recepten altijd een mooie balans tussen zoet, zuur en zout te vinden en dat is bij dit recept heeeel goed gelukt. Al zeg ik het zelf. En zo simpel ook! Je haalt wat verse perziken, het liefst wild want die zijn lekker zoet, en je omwikkeld ze met serranoham. Even op de grill met wat balsamicostroop en je hebt binnen no time een mega lekker hapje gemaakt. Warm zijn ze super lekker, maar het fijne is dat ze nét zo lekker smaken als ze afgekoeld zijn. Wel zo handig op een borrel, feestje of verjaardag.
Dit heb je nodig voor 12 perzikhapjes met serrano en balsamico
- 2 wilde perziken – liefst wilde
- 4 tot 6 plakken serranoham
- 2 el balsamicostroop
Zo maak je het
Was de perziken en snijd het vruchtvlees in zo gelijk mogelijk stukjes van de pit af. Wikkel elk perzikje in een plak serranoham.
Verhit een grillpan en gril de perzikhapjes 1 á 2 minuten per kant. Drizzle de balsamicostroop als laatste over de perziken, bak nog één minuutje mee en klaar zijn ze!
Simpel hé?
Serveer de perzikhapjes op een groot bord met prikkers en wat basilicum erbij voor de kleur. Geniet ervan!
Fantastisch, verukkelijk