...

Perzikhapjes met serranoham en balsamico

Perzikhapjes met serranoham en balsamico

Perzikhapjes met serranoham en balsamico, Gezonde hapjes, Gezonde borrelhapjes, Glutenvrije borrelhapjes, Verjaardagshapjes fruit, Hapjes balsamico, Beaufood recepten

Ik probeer in mijn recepten altijd een mooie balans tussen zoet, zuur en zout te vinden en dat is bij dit recept heeeel goed gelukt. Al zeg ik het zelf. En zo simpel ook! Je haalt wat verse perziken, het liefst wild want die zijn lekker zoet, en je omwikkeld ze met serranoham. Even op de grill met wat balsamicostroop en je hebt binnen no time een mega lekker hapje gemaakt. Warm zijn ze super lekker, maar het fijne is dat ze nét zo lekker smaken als ze afgekoeld zijn. Wel zo handig op een borrel, feestje of verjaardag.

 

Dit heb je nodig voor 12 perzikhapjes met serrano en balsamico

  • 2 wilde perziken – liefst wilde
  • 4 tot 6 plakken serranoham
  • 2 el balsamicostroop

 

Perzikhapjes met serranoham en balsamico, Gezonde hapjes, Gezonde borrelhapjes, Glutenvrije borrelhapjes, Verjaardagshapjes fruit, Hapjes balsamico, Beaufood recepten

Perzikhapjes met serranoham en balsamico, Gezonde hapjes, Gezonde borrelhapjes, Glutenvrije borrelhapjes, Verjaardagshapjes fruit, Hapjes balsamico, Beaufood recepten

 

Zo maak je het

Was de perziken en snijd het vruchtvlees in zo gelijk mogelijk stukjes van de pit af. Wikkel elk perzikje in een plak serranoham.

Verhit een grillpan en gril de perzikhapjes 1 á 2 minuten per kant. Drizzle de balsamicostroop als laatste over de perziken, bak nog één minuutje mee en klaar zijn ze!

Simpel hé?

Serveer de perzikhapjes op een groot bord met prikkers en wat basilicum erbij voor de kleur. Geniet ervan!

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Thuis kook ik eigenlijk bijna alleen maar vegetarisch, zoals je ook wel ziet aan de recepten die hier online komen. Maar buiten de deur maak je me helemaal gelukkig met een goede steak tartaar. Zo'n mooie klassieke, met zure augurk en kappertjes, uitjes en een...

Lees meer
Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Oké oké, het duurt nog even maar we gaan toch echt héél langzaam richting de feestdagen. Culinair gezien by far mijn lievelingstijd van het jaar! Bij de feestelijke diners tijdens de donkere wintermaanden mag alles toch een stuk spectaculairder en luxueuzer. I love...

Lees meer
Boerenkoolsalade met spicy tahindressing

Boerenkoolsalade met spicy tahindressing

Ik ging weer eens uit lunchen en jullie weten wat dat betekent: ik had meteen weer inspiratie voor een vét lekker recept! Als ik buiten de deur, in een restaurant, iets bestel waar ik écht over te spreken ben, maak ik eigenlijk meteen mentale notities. Voor thuis,...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

  1. Willem Kreupeling

    Fantastisch, verukkelijk

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *