...

Perzikhapjes met serranoham en balsamico

Perzikhapjes met serranoham en balsamico

Perzikhapjes met serranoham en balsamico, Gezonde hapjes, Gezonde borrelhapjes, Glutenvrije borrelhapjes, Verjaardagshapjes fruit, Hapjes balsamico, Beaufood recepten

Ik probeer in mijn recepten altijd een mooie balans tussen zoet, zuur en zout te vinden en dat is bij dit recept heeeel goed gelukt. Al zeg ik het zelf. En zo simpel ook! Je haalt wat verse perziken, het liefst wild want die zijn lekker zoet, en je omwikkeld ze met serranoham. Even op de grill met wat balsamicostroop en je hebt binnen no time een mega lekker hapje gemaakt. Warm zijn ze super lekker, maar het fijne is dat ze nét zo lekker smaken als ze afgekoeld zijn. Wel zo handig op een borrel, feestje of verjaardag.

 

Dit heb je nodig voor 12 perzikhapjes met serrano en balsamico

  • 2 wilde perziken – liefst wilde
  • 4 tot 6 plakken serranoham
  • 2 el balsamicostroop

 

Perzikhapjes met serranoham en balsamico, Gezonde hapjes, Gezonde borrelhapjes, Glutenvrije borrelhapjes, Verjaardagshapjes fruit, Hapjes balsamico, Beaufood recepten

Perzikhapjes met serranoham en balsamico, Gezonde hapjes, Gezonde borrelhapjes, Glutenvrije borrelhapjes, Verjaardagshapjes fruit, Hapjes balsamico, Beaufood recepten

 

Zo maak je het

Was de perziken en snijd het vruchtvlees in zo gelijk mogelijk stukjes van de pit af. Wikkel elk perzikje in een plak serranoham.

Verhit een grillpan en gril de perzikhapjes 1 á 2 minuten per kant. Drizzle de balsamicostroop als laatste over de perziken, bak nog één minuutje mee en klaar zijn ze!

Simpel hé?

Serveer de perzikhapjes op een groot bord met prikkers en wat basilicum erbij voor de kleur. Geniet ervan!

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer
Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus. Heerlijk als side dish bij sushi, als luxe borrelhap óf gewoon lekker als gezonde avondmaaltijd met een portie rijst en gestoomde broccoli erbij! Tataki is een bereidingswijze waarbij je tonijn (of een ander soort vis of vlees) kort...

Lees meer
Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Ik heb weer een barbecue topper hoor lieve mensen! Ik ben enorm fan van makkelijk te bereiden barbecue gerechten die er tóch lekker culinair uitzien. Vaak is het een kwestie van het gerecht een beetje gezellig opmaken en het combineren van een paar eenvoudige...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

  1. Willem Kreupeling

    Fantastisch, verukkelijk

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *