...

Perzikhapjes met serranoham en balsamico

Perzikhapjes met serranoham en balsamico

Perzikhapjes met serranoham en balsamico, Gezonde hapjes, Gezonde borrelhapjes, Glutenvrije borrelhapjes, Verjaardagshapjes fruit, Hapjes balsamico, Beaufood recepten

Ik probeer in mijn recepten altijd een mooie balans tussen zoet, zuur en zout te vinden en dat is bij dit recept heeeel goed gelukt. Al zeg ik het zelf. En zo simpel ook! Je haalt wat verse perziken, het liefst wild want die zijn lekker zoet, en je omwikkeld ze met serranoham. Even op de grill met wat balsamicostroop en je hebt binnen no time een mega lekker hapje gemaakt. Warm zijn ze super lekker, maar het fijne is dat ze nét zo lekker smaken als ze afgekoeld zijn. Wel zo handig op een borrel, feestje of verjaardag.

 

Dit heb je nodig voor 12 perzikhapjes met serrano en balsamico

  • 2 wilde perziken – liefst wilde
  • 4 tot 6 plakken serranoham
  • 2 el balsamicostroop

 

Perzikhapjes met serranoham en balsamico, Gezonde hapjes, Gezonde borrelhapjes, Glutenvrije borrelhapjes, Verjaardagshapjes fruit, Hapjes balsamico, Beaufood recepten

Perzikhapjes met serranoham en balsamico, Gezonde hapjes, Gezonde borrelhapjes, Glutenvrije borrelhapjes, Verjaardagshapjes fruit, Hapjes balsamico, Beaufood recepten

 

Zo maak je het

Was de perziken en snijd het vruchtvlees in zo gelijk mogelijk stukjes van de pit af. Wikkel elk perzikje in een plak serranoham.

Verhit een grillpan en gril de perzikhapjes 1 á 2 minuten per kant. Drizzle de balsamicostroop als laatste over de perziken, bak nog één minuutje mee en klaar zijn ze!

Simpel hé?

Serveer de perzikhapjes op een groot bord met prikkers en wat basilicum erbij voor de kleur. Geniet ervan!

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Perfecte Franse citroen madeleines

Perfecte Franse citroen madeleines

Toegegeven: ik ben geen kei in bakken. In koken dan weer wel, maar bij bakken komen de hoeveelheden nogal nauw en ik doe alles liever uit de losse pols ;) Daarom was ik ook zéér verrast toen deze Franse madeleines uit de oven kwamen. Ze waren per-fect gelukt. Heerlijk...

Lees meer
Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue. Ik vind dit altijd zó'n prachtig gerecht voor op de barbecue, zo'n super grote verse zalmfilet op de huid. Door de zalm op de huid te bakken blijft hij zo lekker sappig. Ik maakte er een frisse marinade bij gemaakt van...

Lees meer
Aziatische miso garnalen van de barbecue

Aziatische miso garnalen van de barbecue

Als je bij een van mijn barbecue avondjes belandt, dan zal dit gerecht sowieso op je bord belanden: Aziatische miso garnalen van de barbecue! Zó lekker. Echt een van mijn lievelings barbecue recepten. Gemaakt met een eenvoudige, maar super smaakvolle marinade gemaakt...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

  1. Willem Kreupeling

    Fantastisch, verukkelijk

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *