...

Perencrumble uit de oven met kaneelroom

Perencrumble uit de oven met kaneelroom

door | nov 18, 2017 | Ontbijt, Recepten, Zoetigheden | 10 reacties

Perencrumble uit de oven met kaneelroom, Glutenvrije ontbijtjes, Gezonde en lekkere ontbijtjes, Havermout ontbijt, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Slanke ontbijtjes, Glutenvrije foodblogs

In het weekend of op doordeweekse dagen wanneer ik wat langer de tijd heb ’s ochtends maak ik graag deze warme crumble uit de oven. Zo simpel te maken maar ó zo lekker. Je kunt hem met elk soort fruit maken eigenlijk, denk aan appel of pruimen, maar in deze tijd van het jaar vind ik peren het lekkerst. De crumble breng je op smaak met honing en kaneel en de havermout zorgt ervoor dat je lekker lang verzadigd bent. Extra lekker met een grote lepel kaneelroom erop!

 

Dit heb je nodig voor deze perencrumble uit de oven met kaneelroom / één persoon

  • 1 peer
  • 50 gr havermout
  • 25 gr amandelmeel
  • 1 el honing
  • snuf kaneel

Voor de kaneelroom

  • 2 el kwark – vol is het lekkerst, maar mager is beter ;)
  • 1 tl kaneel

 

Perencrumble uit de oven met kaneelroom, Glutenvrije ontbijtjes, Gezonde en lekkere ontbijtjes, Havermout ontbijt, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Slanke ontbijtjes, Glutenvrije foodblogs

Perencrumble uit de oven met kaneelroom, Glutenvrije ontbijtjes, Gezonde en lekkere ontbijtjes, Havermout ontbijt, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Slanke ontbijtjes, Glutenvrije foodblogs

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200 graden.

Snijd de peer in blokjes (je hoeft hem niet eerst te schillen, maar spoel hem wel even schoon) en meng in een kom samen met de havermout, amandelmeel, kaneel en honing. Roer alles even door elkaar en schep het mengsel in een ovenbestendig schaaltje.

Zet de crumble voor 15 tot 20 minuutjes in het midden van de oven.

Meng de ingrediënten voor de kaneelroom door elkaar. Haal de crumble eruit wanneer de bovenkant mooi goudbruin is en maak hem af met de kaneelroom.

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Chocolade karameltaart met truffelkruidnootjes

Chocolade karameltaart met truffelkruidnootjes

Chocolade karameltaart met truffelkruidnootjes. Een echte winner op tafel tijdens Sinterklaasavond! En ik kan het weten, want deze taart was amper vijf minuten nadat ik hem aansneed verorberd door mijn gasten. Dit jaar vierden we voor het eerst Sinterklaas bij ons...

Lees meer
Sinterklaastoetje: chocolademousse met truffelkruidnoten

Sinterklaastoetje: chocolademousse met truffelkruidnoten

Vandaag deel ik een lekker sinterklaastoetje met jullie want het is weer die tijd van het jaar: de Sint is in het land. Mijn zoontje Louen (2) vindt die man met de lange witte baard vooralsnog doodeng (geef 'm eens ongelijk ;) maar dat mag de pret niet drukken. Op 5...

Lees meer
Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Thuis kook ik eigenlijk bijna alleen maar vegetarisch, zoals je ook wel ziet aan de recepten die hier online komen. Maar buiten de deur maak je me helemaal gelukkig met een goede steak tartaar. Zo'n mooie klassieke, met zure augurk en kappertjes, uitjes en een...

Lees meer

10 Comments

10 Reacties

  1. Flora

    Heb het zo net ook gemaakt en het is erg lekker:).
    Ik maak best vaak recepten van je pagina en dat bevalt me altijd goed!

    Antwoord
    • Bo

      Super om te horen, bedankt voor je leuke reactie!:)

      Antwoord
  2. Terry

    Ik heb deze vanochtend gemaakt. De smaak is heerlijk en het vult goed! Ik vond het wel wat droog. Nog tips om het wat smeuerig te krijgen?

    Antwoord
    • Bo

      Extra kaneelroom erover doen?:D

      Antwoord
  3. Justien

    Kan je dit recept ook maken met volkoren boekweitmeel? :)

    Antwoord
    • Bo

      Oehh heb ik nog niet geprobeerd.. Ik ben heel benieuwd hoe dat uitpakt :)

      Antwoord
  4. Tilly

    Super lekker dit!!!

    Antwoord
    • Saskia

      Ik maak t met beetje gesmolten kokosolie er doorheen en met pecannoten, walnoten en beetje rozijntjes en laat honing weg.

      Antwoord
  5. Nanouck

    Super lekker weer Bo! ook als dessert

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *