Perencrumble uit de oven met kaneelroom

Perencrumble uit de oven met kaneelroom, Glutenvrije ontbijtjes, Gezonde en lekkere ontbijtjes, Havermout ontbijt, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Slanke ontbijtjes, Glutenvrije foodblogs

In het weekend of op doordeweekse dagen wanneer ik wat langer de tijd heb ’s ochtends maak ik graag deze warme crumble uit de oven. Zo simpel te maken maar ó zo lekker. Je kunt hem met elk soort fruit maken eigenlijk, denk aan appel of pruimen, maar in deze tijd van het jaar vind ik peren het lekkerst. De crumble breng je op smaak met honing en kaneel en de havermout zorgt ervoor dat je lekker lang verzadigd bent. Extra lekker met een grote lepel kaneelroom erop!

 

Dit heb je nodig voor deze perencrumble uit de oven met kaneelroom / één persoon

  • 1 peer
  • 50 gr havermout
  • 25 gr amandelmeel
  • 1 el honing
  • snuf kaneel

Voor de kaneelroom

  • 2 el kwark – vol is het lekkerst, maar mager is beter ;)
  • 1 tl kaneel

 

Perencrumble uit de oven met kaneelroom, Glutenvrije ontbijtjes, Gezonde en lekkere ontbijtjes, Havermout ontbijt, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Slanke ontbijtjes, Glutenvrije foodblogs

Perencrumble uit de oven met kaneelroom, Glutenvrije ontbijtjes, Gezonde en lekkere ontbijtjes, Havermout ontbijt, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Slanke ontbijtjes, Glutenvrije foodblogs

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200 graden.

Snijd de peer in blokjes (je hoeft hem niet eerst te schillen, maar spoel hem wel even schoon) en meng in een kom samen met de havermout, amandelmeel, kaneel en honing. Roer alles even door elkaar en schep het mengsel in een ovenbestendig schaaltje.

Zet de crumble voor 15 tot 20 minuutjes in het midden van de oven.

Meng de ingrediënten voor de kaneelroom door elkaar. Haal de crumble eruit wanneer de bovenkant mooi goudbruin is en maak hem af met de kaneelroom.

Eet smakelijk!

Deze pagina afdrukken? Klik dan hier.
Bo

Bo / 28 / Wonend in het gezellige Utrecht / Liefde voor gezond eten, lekker koken en wijn / You don't have to cook fancy or complicated masterpieces, just good food from fresh ingredients.

3 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond