...

Perencrumble uit de oven met kaneelroom

Perencrumble uit de oven met kaneelroom

door | nov 18, 2017 | Ontbijt, Recepten, Zoetigheden | 10 reacties

Perencrumble uit de oven met kaneelroom, Glutenvrije ontbijtjes, Gezonde en lekkere ontbijtjes, Havermout ontbijt, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Slanke ontbijtjes, Glutenvrije foodblogs

Perencrumble uit de oven met kaneelroom. In het weekend of op doordeweekse dagen wanneer ik wat langer de tijd heb ’s ochtends, maak ik graag deze warme crumble uit de oven. Hij is zo eenvoudig te maken, maar ó zo lekker. Je kunt deze crumble eigenlijk met elk soort fruit maken (denk aan appel of pruimen), maar in deze tijd van het jaar vind ik peren het allerlekkerst. De perencrumble breng je op smaak met honing en kaneel en de havermout zorgt ervoor dat je lekker lang verzadigd bent. Extra lekker met een grote lepel kaneelroom erop!

Perencrumble uit de oven met kaneelroom, Glutenvrije ontbijtjes, Gezonde en lekkere ontbijtjes, Havermout ontbijt, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Slanke ontbijtjes, Glutenvrije foodblogs

Heb je deze crumbles recepten ook al gezien?

 

 
Perencrumble uit de oven met kaneelroom, Glutenvrije ontbijtjes, Gezonde en lekkere ontbijtjes, Havermout ontbijt, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Slanke ontbijtjes, Glutenvrije foodblogs

Perencrumble uit de oven met kaneelroom

Een heerlijk en voedzame perencrumble uit de oven. Perfect als gezond ontbijt! Maak de crumble af met een lepel kaneelroom.
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Ontbijt
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

  • 1 peer
  • 50 gr havermout
  • 25 gr amandelmeel
  • 1 el honing
  • snuf kaneel

Voor de kaneelroom

  • 2 el volle kwark
  • 1 tl kaneel

Instructies
 

  • Verwarm je oven voor op 200 graden.
  • Snijd de peer in blokjes (je hoeft hem niet eerst te schillen, maar spoel hem wel even schoon) en meng in een kom samen met de havermout, amandelmeel, kaneel en honing. Roer alles even door elkaar en schep het mengsel in een ovenbestendig schaaltje.
  • Zet de crumble voor 15 tot 20 minuutjes in het midden van de oven.
  • Meng voor de kaneelroom de kaneel door de kwark. Breng eventueel op smaak met een theelepel kokossuiker.
  • Meng de ingrediënten voor de kaneelroom door elkaar. Haal de crumble eruit wanneer de bovenkant mooi goudbruin is en maak hem af met de kaneelroom.
  • Eet smakelijk!
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

Perencrumble uit de oven met kaneelroom, Glutenvrije ontbijtjes, Gezonde en lekkere ontbijtjes, Havermout ontbijt, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Slanke ontbijtjes, Glutenvrije foodblogs

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue. Ik vind dit altijd zó'n prachtig gerecht voor op de barbecue, zo'n super grote verse zalmfilet op de huid. Door de zalm op de huid te bakken blijft hij zo lekker sappig. Ik maakte er een frisse marinade bij gemaakt van...

Lees meer
Aziatische miso garnalen van de barbecue

Aziatische miso garnalen van de barbecue

Als je bij een van mijn barbecue avondjes belandt, dan zal dit gerecht sowieso op je bord belanden: Aziatische miso garnalen van de barbecue! Zó lekker. Echt een van mijn lievelings barbecue recepten. Gemaakt met een eenvoudige, maar super smaakvolle marinade gemaakt...

Lees meer
Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Vandaag heb ik een súper lekker en makkelijk recept voor je voor bij je eerstvolgende borrel: Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg! Vorige week hadden we een basisschool speeltuinborrel met alle ouders van Louen (4) zijn klas. En ik zou mezelf natuurlijk niet zijn...

Lees meer

10 Comments

10 Reacties

  1. Flora

    Heb het zo net ook gemaakt en het is erg lekker:).
    Ik maak best vaak recepten van je pagina en dat bevalt me altijd goed!

    Antwoord
    • Bo

      Super om te horen, bedankt voor je leuke reactie!:)

      Antwoord
  2. Terry

    Ik heb deze vanochtend gemaakt. De smaak is heerlijk en het vult goed! Ik vond het wel wat droog. Nog tips om het wat smeuerig te krijgen?

    Antwoord
    • Bo

      Extra kaneelroom erover doen?:D

      Antwoord
  3. Justien

    Kan je dit recept ook maken met volkoren boekweitmeel? :)

    Antwoord
    • Bo

      Oehh heb ik nog niet geprobeerd.. Ik ben heel benieuwd hoe dat uitpakt :)

      Antwoord
  4. Tilly

    Super lekker dit!!!

    Antwoord
    • Saskia

      Ik maak t met beetje gesmolten kokosolie er doorheen en met pecannoten, walnoten en beetje rozijntjes en laat honing weg.

      Antwoord
  5. Nanouck

    Super lekker weer Bo! ook als dessert

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept