Pepernoten crumble met peer en vijgen

Pepernoten crumble met peer en vijgen, Gezonde ontbijtjes, Glutenvrij ontbijten, Ontbijten zonder brood, Recepten met havermout, Zelf pepernoten maken, Pepernoten recept, Glutenvrije pepernoten havermout, Weekend ontbijtjes, Gezonde foodbloggers recepten

Ik ben weer helemaal into de warme ontbijtjes uit de oven door dit koude weer. In de zomer was ik fan van warme amandel crumble met rood fruit en afgelopen week maakte ik een nieuwe herfstige versie met peren en vijgen. En pepernoten :D Perféct ontbijtje om in de oven te schuiven wanneer het weekend is en je nog even terug in bed kunt kruipen. Aankomend weekend ben ik echter de lucky one die een ontbijtje krijgt voorgeschoteld en niet zelf aan de slag hoeft – het is vast geen verrassing dat ik diegene ben die kookt thuis ;) – want ik ga een weekendje door de Gelderse streken touren met een aantal andere bloggers. Dat betekent twee dagen niet koken en dat is ook wel eens lekker.

Ik vind het trouwens suuuuper lief dat veel van jullie hebben gevraagd of ik wil vloggen. Ik ga dit dan ook zeker doen, maar beloof me dat jullie niet lachen want ik ben nogal een chaoot en ik hoop dat ik m’n camera niet persongeluk in de sloot laat vallen ofzo :D To be continued. Voor nu, het recept voor deze heerlijke pepernoten crumble met peer en vijgen.

 

Dit heb je nodig voor twee personen

voor de vulling

 • 3 peren
 • 2 vijgen
 • snuf kaneel
 • 4 kleine dadels – ontpit 
 • 1 tl honing

voor de crumble

 • 60 gr havermeel
 • 40 gr amandelmeel
 • 1 tl speculaas kruiden – of iets meer
 • 1 el honing
 • 1 el kokosvet

voor erover

 • 1 handje pepernoten – Gezonde pepernoten maak je natuurlijk zelf en hier vind je het recept
 • 2 el kwark

 

Pepernoten crumble met peer en vijgen, Gezonde ontbijtjes, Glutenvrij ontbijten, Ontbijten zonder brood, Recepten met havermout, Zelf pepernoten maken, Pepernoten recept, Glutenvrije pepernoten havermout, Weekend ontbijtjes, Gezonde foodbloggers recepten

 

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 180 graden.

Was de peren en snijd ze in kleine blokjes. Ontpit de dadels en halveer ze. Mix in een grote kom de peren, dadels, honing en kaneel door elkaar.

Maak de crumble door de ingrediënten door elkaar te kneden tot een korrelig deeg.

Neem een ovenschaaltje en schep de vulling erin. Verspreid de crumble erover en druk licht aan.

Bak de crumble 40 minuten in het midden van de oven.

Verkruimel de pepernoten erover en eet smakelijk!

 

 

Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood
Print Friendly, PDF & Email
5 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.