Patatas bravas van zoete aardappel

Patatas bravas van zoete aardappel

door | jun 15, 2017 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 0 Reacties

Patatas bravas van zoete aardappel, Gezonde patatas bravas recept, Gezond avondeten, Gezonde foodblogs, Gezonde Spaanse hapjes, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Zelf aioli maken

Zoals jullie weten ben ik gék op zoete aardappel en daarom besloot ik er vorige week patatas bravas mee te maken. Lekker met verse kruiden en homemade aioli. Al smokkel ik wel een beetje met de aioli want een beetje Spanjaard maakt ook de mayo from scratch,  maar aangezien ik niet mega veel tijd had gebruik ik in dit recept voor het gemak kant en klare mayonaise. Wel verse knoflook gebruiken hoor, geen knoflookpoeder. Ik heb zelf eigenlijk niet eens knoflookpoeder in huis want verse knoflook vind ik tien keer lekkerder en is ook nog eens gezonder :D

Serveer deze patatas bravas op een tapastafel of gewoon lekker als avondeten met gegrilde groenten en een gebakken visje. Of als je liever vegetarisch eet: deze vega burgers van wortel met kerrie. Ik maakte vorige week een dubbele portie van deze burgers. De helft van de burgers vries ik in waardoor ik altijd een voorraadje gezonde burgers heb! Handig voor wanneer je het een keer te druk hebt om te koken :)

 

 

Dit heb je nodig voor twee porties patatas bravas van zoete aardappel

  • 3 zoete aardappelen – middelgroot
  •  takje verse rozemarijn – de blaadjes
  • teentje knoflook
  • snuf paprika poeder
  • snuf zout

voor de aioli

  • 3 el mayo
  • 1 teentje knoflook
  • sap van 1/4 citroen

 

Patatas bravas van zoete aardappel, Gezonde patatas bravas recept, Gezond avondeten, Gezonde foodblogs, Gezonde Spaanse hapjes, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Zelf aioli maken

 

Zo maak je ze

Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook hierin de zoete aardappelen in tien minuten gaar. Kook ze niet helemaal zacht, je moet er nog mooie blokjes van kunnen snijden.

Maak ondertussen de aioli door de knoflook uit te persen en de ingrediënten in een kommetje door elkaar te kloppen.

Giet de aardappels af, laat ze afkoelen en pel de schil eraf. Snijd ze vervolgens in hapklare stukken. Verhit in een koekenpan wat olijfolie en bak de patatas bravas goudbruin.

Voeg in de laatste minuut de fijngehakte rozemarijn, knoflook en een snuf zout toe. Schep alles om en zet het vuur na een minuutje uit.

Doe de patatas braves in een kom en strooi er een snuf paprikapoeder overheen. Serveer met de aioli.

Eet smakelijk!

 


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd naar wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood

BewarenBewaren

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer
Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.