Pastinaaksoep met knapperige salie en hazelnoten

Pastinaaksoep met knapperige salie en hazelnoten, Recepten pastinaak, Salie frituren, Lekkere en gezonde soepen, Gezonde foodblogs, Gezond avondeten, Gezonde soep recepten

Afgelopen dinsdag gaf ik een etentje voor vriendinnen en ik vind het dan altijd leuk om meerdere gerechten op tafel te zetten. Zo maakte ik courgetteboten uit de oven met geitenkaascrème en kip, homemade gnocchi van pompoen met truffel en deze lekkere soep van pastinaak. Beloof je mij dat je nóóit meer kant en klare soep uit zak koopt? Zelf soep maken is zo makkelijk en zoveel lekkerder. Als culinaire touch frituurde ik wat salieblaadjes in een koekenpan. Pastinaak en salie gaan onwijs lekker samen en die knapperige blaadjes salie geven je soep net iets extra’s. Oh, en kruimel er ook wat gehakte hazelnoten over. Jum! Dit recept is voor vier personen dus halveer het recept als je met zijn tweetjes eet.

 

Dit heb je nodig voor deze pastinaaksoep met knapperige salie en hazelnoten / vier personen

  • 800 gr pastinaak
  • 3 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 l water
  • 1 el groente bouillon
  • 2 el appelazijn
  • 150 ml room – eventueel plantaardig
  • bosje verse salie
  • handje geroosterde hazelnoten

 

Pastinaaksoep met knapperige salie en hazelnoten, Recepten pastinaak, Salie frituren, Lekkere en gezonde soepen, Gezonde foodblogs, Gezond avondeten, Gezonde soep recepten

Pastinaaksoep met knapperige salie en hazelnoten, Recepten pastinaak, Salie frituren, Lekkere en gezonde soepen, Gezonde foodblogs, Gezond avondeten, Gezonde soep recepten

 

Zo maak je het

Snijd de uiteinden van de pastinaak en spoel ze schoon. Hak ze daarna in grove plakken.

Snipper de sjalotjes en pers de knoflook uit. Verhit een scheutje olie in een hoge pan en fruit even aan. Voeg na twee minuten de pastinaak toe en fruit kort mee.

Schenk twee liter water in de pan samen met een eetlepel bouillon. Roer even door en zet de deksel op de pan. Laat alles een minuut of twintig zachtjes koken of totdat de pastinaak zacht is.

Pluk ondertussen de blaadjes van de salie. Verhit drie eetlepels olie in een koekenpan en bak de blaadjes salie op laag vuur totdat ze knapperig zijn. Schep ze uit de pan, laat even uitlekken op een vel keukenpapier en bewaar in een kommetje. Hak de walnoten grof en schep dit in een ander kommetje.

Pureer de soep met een staafmixer tot een romige soep en voeg de room toe. Vind je hem wat te dik? Voeg dan nog wat water toe. Proef de soep even en voeg naar smaak peper en zout toe. Roer de appelazijn door de soep.

Verdeel de soep over kommen op diepe borden en serveer de knapperige salie en hazelnoten erbij.

 

Heb je nog soep over? Dit kun je prima in de koelkast bewaren en meenemen als de lunch de volgende dag!

Bo

Bo / 28 / Wonend in het gezellige Utrecht / Liefde voor gezond eten, lekker koken en wijn / You don't have to cook fancy or complicated masterpieces, just good food from fresh ingredients.

2 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.