Vorige week stond deze pastinaak tagliatelle met truffel roomsaus op tafel tijdens het avondeten. Ik had enorm veel zin in een romige pasta, maar dan wel het liefst met lekker veel groenten. Daarom besloot ik (met een dunschiller) tagliatelle van pastinaak te maken en dit was echt één groot succes. Anders dan met courgettie (spaghetti van courgette) vaak het geval is, heeft deze tagliatelle gemaakt van pastinaak een lekkere bite. Oftewel, al dente ;) En daarbij bevat dit pasta gerecht ook meteen een stuk minder koolhydraten dan wanneer je hem maakt met gewone tagliatelle.
Tagliatelle met truffel roomsaus
Tagliatelle en gewone roomsaus zijn al een fantastische combinatie, maar tagliatelle en truffel roomsaus al helemaal. Er zijn verschillende manieren om de truffel roomsaus uit dit recept te maken. Ik gebruik voor dit gerecht een klein potje witte truffel roomsaus van Urbani (te koop bij AH) die ik aanleng met een scheutje room en een teentje knoflook. Met gebakken cantharellen erbij om het geheel nóg lekkerder te maken. Kun je de truffel roomsaus niet zo een twee drie niet vinden? Meng dan een flinke eetlepel truffel tapenade door zo’n 120 ml room. Ook heerlijk!
Zin gekregen in nog meer gezonde pasta gerechten?
Goddelijke vegan pasta bolognese
De lekkerste geroosterde rode pastasaus!
Glutenvrije pasta met salie en pompoensaus
Dit heb je nodig voor deze pastinaak tagliatelle met truffel roomsaus / 2 personen
- 600 gr pastinaak
- 80 gr truffel roomsaus
- 60 ml room
- 1 teen knoflook
- 100 gr cantharellen
- 100 gr shiitakes
- 1 el groente bouillonpoeder
- 1 el verse bieslook
Zo maak je het
Snijd de shiitakes en cantharellen klein. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de paddestoelen in een minuut of 10 licht knapperig. Breng op smaak met zwarte peper en zeezout.
Schil de pastinaken met een dunschiller. Gooi de schillen weg en ga door met schillen, zodat je brede ‘pasta’ linten krijgt. Tip: draai de pastinaak tijdens het schillen rond voor mooie gelijke linten.
Breng een pan met ruim water aan de kook en voeg de bouillonpoeder toe. Kook hierin de pastinaak tagliatelle 2 minuten (niet langer!) en giet daarna de tagliatelle af. Tip: gooi de bouillon vooral niet weg want deze kun je later gebruiken in een soep of drinken in plaats van thee :)
Pers de knoflook. Verhit een scheut olie in de pan waarin de tagliatelle zat en fruit de knoflook kort aan. Schenk de truffel roomsaus erbij samen met de room en verwarm zo’n drie minuten. Schep de pastinaak tagliatelle erbij en hussel de boel goed om.
Verdeel de tagliatelle over twee borden. Verdeel de gebakken paddestoelen erover en sluit af met gehakte peterselie en een drizzle extra vierge olijfolie.
Geniet!
Superlekker en zeker voor herhaling vatbaar. En eigenlijk lekkerder dan met courgette…
Dat vond ik stiekem ook :D