...

Pastinaak tagliatelle met truffel roomsaus

Pastinaak tagliatelle met truffel roomsaus

door | okt 14, 2021 | Hoofdgerecht, Kerstrecepten, Recepten, Vega | 2 reacties

Pastinaak tagliatelle met truffel roomsaus

Vorige week stond deze pastinaak tagliatelle met truffel roomsaus op tafel tijdens het avondeten. Ik had enorm veel zin in een romige pasta, maar dan wel het liefst met lekker veel groenten. Daarom besloot ik (met een dunschiller) tagliatelle van pastinaak te maken en dit was echt één groot succes. Anders dan met courgettie (spaghetti van courgette) vaak het geval is, heeft deze tagliatelle gemaakt van pastinaak een lekkere bite. Oftewel, al dente ;) En daarbij bevat dit pasta gerecht ook meteen een stuk minder koolhydraten dan wanneer je hem maakt met gewone tagliatelle.

Pastinaak tagliatelle met truffel roomsaus

Tagliatelle met truffel roomsaus

Tagliatelle en gewone roomsaus zijn al een fantastische combinatie, maar tagliatelle en truffel roomsaus al helemaal. Er zijn verschillende manieren om de truffel roomsaus uit dit recept te maken. Ik gebruik voor dit gerecht een klein potje witte truffel roomsaus van Urbani (te koop bij AH) die ik aanleng met een scheutje room en een teentje knoflook. Met gebakken cantharellen erbij om het geheel nóg lekkerder te maken. Kun je de truffel roomsaus niet zo een twee drie niet vinden? Meng dan een flinke eetlepel truffel tapenade door zo’n 120 ml room. Ook heerlijk!

Zin gekregen in nog meer gezonde pasta gerechten?

Goddelijke vegan pasta bolognese

De lekkerste geroosterde rode pastasaus!

Glutenvrije pasta met salie en pompoensaus

Pastinaak tagliatelle met truffel roomsaus

Dit heb je nodig voor deze pastinaak tagliatelle met truffel roomsaus / 2 personen

  • 600 gr pastinaak
  • 80 gr truffel roomsaus
  • 60 ml room
  • 1 teen knoflook
  • 100 gr cantharellen
  • 100 gr shiitakes
  • 1 el groente bouillonpoeder
  • 1 el verse bieslook

Zo maak je het

Snijd de shiitakes en cantharellen klein. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de paddestoelen in een minuut of 10 licht knapperig. Breng op smaak met zwarte peper en zeezout.

Schil de pastinaken met een dunschiller. Gooi de schillen weg en ga door met schillen, zodat je brede ‘pasta’ linten krijgt. Tip: draai de pastinaak tijdens het schillen rond voor mooie gelijke linten. 

Breng een pan met ruim water aan de kook en voeg de bouillonpoeder toe. Kook hierin de pastinaak tagliatelle 2 minuten (niet langer!) en giet daarna de tagliatelle af. Tip: gooi de bouillon vooral niet weg want deze kun je later gebruiken in een soep of drinken in plaats van thee :) 

Pers de knoflook. Verhit een scheut olie in de pan waarin de tagliatelle zat en fruit de knoflook kort aan. Schenk de truffel roomsaus erbij samen met de room en verwarm zo’n drie minuten. Schep de pastinaak tagliatelle erbij en hussel de boel goed om.

Verdeel de tagliatelle over twee borden. Verdeel de gebakken paddestoelen erover en sluit af met gehakte peterselie en een drizzle extra vierge olijfolie.

Geniet!

Pastinaak tagliatelle met truffel roomsaus

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer
Italiaanse arrabiata mosselen

Italiaanse arrabiata mosselen

Vandaag heb ik weer een héérlijk mosselrecept voor je. Italiaanse arrabiata mosselen! Mosselen gekookt in een super smaakvolle Italiaanse lichtpittige tomatensaus, met verse basilicum en lekker veel Parmezaanse kaas. Arrabiata saus is eigenlijk een pittige saus voor...

Lees meer
Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus. Heerlijk als side dish bij sushi, als luxe borrelhap óf gewoon lekker als gezonde avondmaaltijd met een portie rijst en gestoomde broccoli erbij! Tataki is een bereidingswijze waarbij je tonijn (of een ander soort vis of vlees) kort...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Marion

    Superlekker en zeker voor herhaling vatbaar. En eigenlijk lekkerder dan met courgette…

    Antwoord
    • Bo

      Dat vond ik stiekem ook :D

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *