Pastinaak stamppot met vegetarische spekjes

Pastinaak stamppot met vegetarische spekjes, Vegetarische avondmaaltijden, Vegetarische stampot, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Vegetarisch avondeten

Stiekem ben ik totaal geen fan van stamppotten, maar aangezien heel veel van jullie dat wel zijn ging ik maar eens aan de slag met een lekker recept :D En hij is zó super goed gelukt, al zeg ik het zelf. Ik verving de aardappels door pastinaak en in plaats van ze te koken, roosterde ik de pastinaak zacht in de oven. Zo behoud je veel meer smaak. Voeg daar een kruidig mengsel van gebakken champignons, verse tijm en balsamicoazijn aan toe, plus een portie knapperig gebakken vega spekjes en je hebt een overheerlijke en voedzame avondmaaltijd!

Pastinaak stamppot met vegetarische spekjes, Vegetarische avondmaaltijden, Vegetarische stampot, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Vegetarisch avondeten

Pastinaak stamppot met vegetarische spekjes, Vegetarische avondmaaltijden, Vegetarische stampot, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Vegetarisch avondeten

Pastinaak stamppot met vegetarische spekjes, Vegetarische avondmaaltijden, Vegetarische stampot, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Vegetarisch avondeten

Dit heb je nodig voor deze pastinaak stamppot met vegetarische spekjes / 2 personen

  • 700 gr pastinaak
  • 75 ml room
  • 125 gr vegetarische spekjes – bijvoorbeeld de gerookte Speckjes van de Vegetarische Slager
  • 300 gr kastanje champignons
  • 1 ui
  • klein teentje knoflook
  • 2 takjes verse tijm – de blaadjes
  • 2 – 3 el balsamicoazijn
  • klein bosje verse bieslook

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor en bekleed de bakplaat met een stuk bakpapier. Schil de pastinaken met een dunschiller en snijd ze in grove stukken. Verdeel ze over de ovenplaat en besprenkel de boel met een scheut olijfolie en een snuf zeezout. Hussel even om zodat alles bedekt is. Rooster de pastinaak in een half uurtje zacht in de oven.

Snijd ondertussen de champignons klein, snipper de ui en pers de knoflook. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de champignons en ui zo’n tien minuten aan. Voeg daarna de knoflook, balsamicoazijn en verse tijm toe en bak twee minuten mee. Breng op smaak met een snuf peper en zout.

Bak in een andere koekenpan de spekjes krokant volgens de gebruiksaanwijzing.

Haal de pastinaak uit de oven. Stamp of prak de pastinaak in een kom en voeg de room toe. Roer even door en verdeel de pastinaak stamppot over twee borden. Sluit af met het champignon mengsel, de gebakken spekjes en vers gehakte bieslook.

Eeeet smakelijk!

Pastinaak stamppot met vegetarische spekjes, Vegetarische avondmaaltijden, Vegetarische stampot, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Vegetarisch avondeten

Pastinaak stamppot met vegetarische spekjes, Vegetarische avondmaaltijden, Vegetarische stampot, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Vegetarisch avondeten

Print Friendly, PDF & Email
1 Comment

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.
KERST RECEPTEN!
Hasselback gratin

Hasselback gratin

Jullie vroegen massaal om bijgerechten de afgelopen dagen en tot…

Print Friendly, PDF & Email
Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Lieve mensen, ik heb vandaag wederom een heerlijk kerstrecept voor…

Print Friendly, PDF & Email
Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt…

Print Friendly, PDF & Email
Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit!…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert:…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten, Originele kersthapjes, Hapjes uit de oven, Beaufood recepten, Mooie kersthapjes, Bladerdeeg hapjes kerst, Kerstkrans bladerdeeg, Makkelijke kerst recepten

Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten

Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!