...

Pastinaak stamppot met balsamico spruiten en vega rookworst

Pastinaak stamppot met balsamico spruiten en vega rookworst

door | jan 11, 2024 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 0 Reacties

vegetarische-stamppot

Pastinaak stamppot met balsamico spruiten en vega rookworst. Deze ijskoude januari dag schrééuwt om een lekkere stamppot. We kunnen allemaal wel een beetje warmte gebruiken met deze temperaturen, niet? En je kent me, dat werd niet zomaar een alledaagse combinatie van aardappel en boerenkool. Zie hier: een romige stamppot van pastinaak met mosterd, balsamico spruitjes uit de oven en knapperige salie! Wist je dat pastinaak, spruiten en salie echt een gouden smaakcombi is? En daarbij toppen we de pastinaak stamppot natúúrlijk af met een lekkere rookworst. Een sappige, vegetarische rookworst in mijn geval. Daarover hieronder meer!

vegetarische-stamppot

Vegetarische rookworst 

Ik eet zo’n 80% van de tijd vegetarisch en als ik voor vlees ga kies ik voor biologisch. Eet jij vegetarisch of wil je gewoon een dag geen vlees eten, maar heb je wél zin in een sappig rookworstje op je stamppot? Dan heeft Unox een hele fijne vervanger in hun assortiment! De Unox Vegetarische Rookworst. Ik hoor je denken, deze bestaat toch al een hele tijd? Klopt, maar de afgelopen drie jaar heeft Unox gewerkt aan een vernieuwde receptuur daaruit rolde een nóg smaakvollere vegetarische rookworst. Hij is lekker sappig en je bereidt hem precies op dezelfde manier als een echte rookworst. Geniet van deze winterse stamppot!

vegetarische-stamppot

Pastinaak stamppot

Heb je deze winterse maaltijden ook al gezien?

Pastinaak stamppot

Pastinaak stamppot met balsamico spruiten en vega rookworst

Pastinaak stamppot met balsamico spruiten uit de oven en vegetarische rookworst! De ultieme winterse maaltijd op koude dagen.
4.50 van 2 stemmen
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gr pastinaak
  • 300 gr aardappelen
  • 50 ml (haver)melk
  • 1 el mosterd
  • 1 Unox Vegetarische Rookworst
  • 250 gr spruiten
  • 3 el balsamicoazijn
  • 2 el olijfolie
  • 10 gr verse salie

Instructies
 

  • Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Breng een pan water aan de kook en kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Voeg eventueel een snuf zout toe.
  • Schil de pastinaak en snijd in plakjes. Kook de laatste 10 min. met de aardappelen mee.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Was de spruiten en halveer ze. Meng met olijfolie, balsamicoazijn en peper en zout naar smaak. Bak de spruiten 20 minuten in het midden van de oven.
  • Bereidt de rookworst volgens de bereidingswijze.
  • Giet de aardappelen en pastinaak af. Voeg melk en mosterd toe en stamp met een pureestamper.
  • Frituur de blaadjes salie heel kort (30-60 sec) in een laagje hete olijfolie in een koekenpan. Laat daarna uitlekken op keukenpapier.
  • Serveer de pastinaak met gebakken spruitjes, krokante salie en plakjes vegetarische rookworst.
  • Geniet ervan!
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

vegetarische-stamppot

*Dit recept hebt ik gemaakt in samenwerking met Unox

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Citroen gember shots! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben echt al wéken verkouden. Hoog tijd om mijn immuunsysteem een flinke boost te geven. Dit doe ik door gezond te eten (veel biologische groenten, fruit, peulvruchten, noten), tussen het werken door...

Lees meer
Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Ik heb vandaag een echte Beaufood klassieker voor je. Daarmee bedoel ik zo'n gerecht wat zéér regelmatig bij ons op tafel staat. Mijn favoriete vongole recept! Een pannetje vol heerlijke vongole met witte wijn en parmezaanse kaas. Als ik vongole tegenkom kan ik het...

Lees meer
Gegratineerde oesters uit de oven

Gegratineerde oesters uit de oven

Luxer en smaakvoller wordt het vandaag niet lieve mensen. Gegratineerde oesters uit de oven! Mijn favoriete borrelhap. Het zacht zilte van een mooie oester in combinatie met gesmolten kaas, verse peterselie en een frisse citroen is werkelijk hemels. Toch moet ik...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept