Pastinaaksoep met gember en chorizo

Pastinaaksoep met gember en chorizo

door | feb 15, 2016 | Hoofdgerecht, Lunch, Recepten | 4 reacties

Pastinaaksoep met gember en chorizo

Waar ik mijn inspiratie vandaan haal? Gewoon, van de mensen om mij heen. Vriendinnen die vertellen iets lekkers te hebben gegeten, nieuwe foodtrends uit een magazine of uit een van de vele foodtrucks die op mijn pad komen. Zoals vorige week bijvoorbeeld toen ik op de showUP in Amsterdam stond. De catering op de meeste beurzen was nog niet zo heel lang geleden een beetje om te huilen.. Het was een luxe als je kon kiezen tussen bruin of wit brood en als je liever geen brood eet zoals ik, had je geluk als er ergens in de koeling een karige en veel te dure salade lag verstopt.

Sinds de komst van foodtrucks kiezen steeds meer beurzen ervoor om een aantal trucks uit te nodigen die de bezoekers voorzien van eten en drinken dat met veel liefde en passie is klaargemaakt. En ik vind dat een heeele goede stap! Zo lunchte ik op de shopUP met een te lekkere soep gemaakt van pastinaak en gember. Wat een combi! Die moest ik thuis natuurlijk even na maken.. Hij is niet precies hetzelfde geworden (iets met het geheim van de chef) maar hij komt een aardig eind in de buurt.

 

Dit heb je nodig voor 4 personen

  • 800 gr pastinaak
  • 1 bouillon blokje – tuinkruiden
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 5 cm gember in stukjes – of meer als je van gember houdt
  • 50 gr chorizo
  • 100 gr kastanje champignons

 

Pastinaaksoep met gember en chorizo

 

Zo maak je het

Neem een grote pan (liefst met dikke bodem) en verhit daarin wat olie. Snipper de ui, pers de knoflook en fruit dit zachtjes aan. Was de pastinaak en snijd deze in kleine blokjes. Voeg dit toe aan de pan en bak 5 minuutjes mee.

Schenk 1 liter water in de pan en voeg het bouillon blokje toe. Breng aan de kook en roer tot het blokje is opgelost. Leg een deksel op de pan en kook de pastinaak in 10 minuten zacht.

Zet het vuur laag, voeg de gember toe en pureer alles met een staafmixer tot soep. De gember voeg je pas als laatste toe zodat de smaak behouden blijft. Proef even en voeg naar smaak zout en peper toe. Wees zuinig met het zout want de chorizo voegt ook nog smaak toe.

Is de soep te dik? Voeg dan nog wat water toe. 

Snijd de chorizo in kleine blokjes en de champignons in vieren. Verhit een koekenpan zonder olie en bak hier de chorizo in. Voeg na 2 minuten de champignons toe. Het vet van de chorizo trekt op deze manier lekker in de champignons.

Verdeel de soep over schaaltjes en sluit af met de chorizo en champignons.

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer
Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs...

Lees meer

4 Comments

4 Reacties

  1. Kim

    Mijn vriend en ik hebben deze soep gisteren gemaakt en we vonden hem erg lekker! :) Thanks voor het recept!

    Antwoord
    • Bo

      Jeej fijn om te horen Kim :D Graag gedaan. Liefs, Bo

      Antwoord
    • Carla Remmink

      Misschien mag ik een tip geven. Als je aardpeer kunt krijgen deze ook mee koken en pureren een heerlijk smaak krijg je dan. Of kip bouillon zelf maken en de pastinaak en aardpeer mee laten borrelen heerlijk.

      Eet smakelijk Carla

      Antwoord
      • Bo

        Wat een lekkere tip Carla!

        Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.