...

Pastinaaksoep met gember en chorizo

Pastinaaksoep met gember en chorizo

door | feb 15, 2016 | Hoofdgerecht, Lunch, Recepten | 4 reacties

Pastinaaksoep met gember en chorizo

Waar ik mijn inspiratie vandaan haal? Gewoon, van de mensen om mij heen. Vriendinnen die vertellen iets lekkers te hebben gegeten, nieuwe foodtrends uit een magazine of uit een van de vele foodtrucks die op mijn pad komen. Zoals vorige week bijvoorbeeld toen ik op de showUP in Amsterdam stond. De catering op de meeste beurzen was nog niet zo heel lang geleden een beetje om te huilen.. Het was een luxe als je kon kiezen tussen bruin of wit brood en als je liever geen brood eet zoals ik, had je geluk als er ergens in de koeling een karige en veel te dure salade lag verstopt.

Sinds de komst van foodtrucks kiezen steeds meer beurzen ervoor om een aantal trucks uit te nodigen die de bezoekers voorzien van eten en drinken dat met veel liefde en passie is klaargemaakt. En ik vind dat een heeele goede stap! Zo lunchte ik op de shopUP met een te lekkere soep gemaakt van pastinaak en gember. Wat een combi! Die moest ik thuis natuurlijk even na maken.. Hij is niet precies hetzelfde geworden (iets met het geheim van de chef) maar hij komt een aardig eind in de buurt.

 

Dit heb je nodig voor 4 personen

 • 800 gr pastinaak
 • 1 bouillon blokje – tuinkruiden
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 ui
 • 5 cm gember in stukjes – of meer als je van gember houdt
 • 50 gr chorizo
 • 100 gr kastanje champignons

 

Pastinaaksoep met gember en chorizo

 

Zo maak je het

Neem een grote pan (liefst met dikke bodem) en verhit daarin wat olie. Snipper de ui, pers de knoflook en fruit dit zachtjes aan. Was de pastinaak en snijd deze in kleine blokjes. Voeg dit toe aan de pan en bak 5 minuutjes mee.

Schenk 1 liter water in de pan en voeg het bouillon blokje toe. Breng aan de kook en roer tot het blokje is opgelost. Leg een deksel op de pan en kook de pastinaak in 10 minuten zacht.

Zet het vuur laag, voeg de gember toe en pureer alles met een staafmixer tot soep. De gember voeg je pas als laatste toe zodat de smaak behouden blijft. Proef even en voeg naar smaak zout en peper toe. Wees zuinig met het zout want de chorizo voegt ook nog smaak toe.

Is de soep te dik? Voeg dan nog wat water toe. 

Snijd de chorizo in kleine blokjes en de champignons in vieren. Verhit een koekenpan zonder olie en bak hier de chorizo in. Voeg na 2 minuten de champignons toe. Het vet van de chorizo trekt op deze manier lekker in de champignons.

Verdeel de soep over schaaltjes en sluit af met de chorizo en champignons.

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten!

Mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten!

Gezonde ontbijtrecepten. Love it! Al moet ik héél eerlijk bekennen dat sinds ik moeder ben ik het een iets grotere uitdaging vind om elke ochtend gezond te ontbijten.. (hallo ochtendrun). Maar omdat ik gewoon echt zóveel lekker ga op een voedzaam ontbijt dan op een...

Lees meer
Gezonde appeltaart pannenkoek

Gezonde appeltaart pannenkoek

Appeltaart pannenkoek met rozijnen en kaneel. Een van mijn (en zéker ook die van Louen) favoriete ontbijtrecepten van de laatste tijd. Eigenlijk is het meer een soort zoete omelet. Het beslag bestaat namelijk uit eieren met daarin een flinke eetlepel volkorenmeel....

Lees meer
Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm. Een super de luxe gezonde eiersalade met allerlei voedzame toppings. Oké, die gebakken uitjes erop zijn misschien niet súper voedzaam, maar ik ben nog steeds niet over mijn gebakken uitjes verslaving heen ;) Zo'n kruidig...

Lees meer

4 Comments

4 Reacties

 1. Kim

  Mijn vriend en ik hebben deze soep gisteren gemaakt en we vonden hem erg lekker! :) Thanks voor het recept!

  Antwoord
  • Bo

   Jeej fijn om te horen Kim :D Graag gedaan. Liefs, Bo

   Antwoord
  • Carla Remmink

   Misschien mag ik een tip geven. Als je aardpeer kunt krijgen deze ook mee koken en pureren een heerlijk smaak krijg je dan. Of kip bouillon zelf maken en de pastinaak en aardpeer mee laten borrelen heerlijk.

   Eet smakelijk Carla

   Antwoord
   • Bo

    Wat een lekkere tip Carla!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *