Pastasalade met kip en boerenkoolpesto

Pastasalade met kip en boerenkoolpesto

De tijd is daar. Ik ga sporten. In een sportschool.. Ik ben altijd diegene die het hardste riep dat ik nog liever in een rondje in de blubber zwem dan dat ik tussen zwetende mensen in een stinkende sportschool ga staan. Maar het hardlopen breekt me op (mijn rug om precies te zijn) en na een jaar trouw thuis yoga te hebben gedaan heb ik de hoeken van onze woonkamer ook wel gezien. Kortom, ik ben toe aan iets nieuws!

Het zal je vast niet verbazen als ik je vertel dat ik vrij gezond eet. Hierdoor heb ik een prima figuur alleen merk ik de laatste tijd dat mijn lichaam niet zo sterk is als dat ik zou willen. Ik geloof erin dat je zelf de controle hebt over hoe je je voelt en op dit moment is het voor mij de hoogste tijd om mijn lichaam sterker te maken. En tot mijn grote verrassing is er een sportschool 300 meter van mijn huis (noooit geweten dat die er zat hahaha) en is de ruimte mooi, groot, fris en vol met motiverende mensen en nieuwe apparaten! Ze geven er groepslessen waaronder yoga en pilates en.. er is een sauna. YES. Ik ga niet roepen dat ik er meteen drie keer per week ben, maar mijn streven is om een keer per week te fitnessen en een keer per week een groepsles te volgen.

Vanavond ga ik er voor het eerst heen en ik struikel meteen al over een paar vragen. Wat eet je voordat je gaat sporten? Ik weet dat je jezelf vlak voor een training beter niet vol kunt proppen, maar wat kun je het beste eten? Op dit moment ben ik aan het Beaufooden in een lunchtent genaamd Keek, onderweg naar huis doe ik boodschappen en daarna geef ik een smoothie tasting bij Mercedes. Als het goed is ben ik rond 19.00 thuis en ga ik om 20.00 sporten. Tja en wat eet ik dan? Ik heb ooit eens gelezen dat wanneer je in de avond sport het beter is je avondmaaltijd op te splitsen in twee porties. Eentje een uur voor het sporten en nog een kleine snack voor erna. Koolhydraten zouden je sportprestaties verbeteren dus ik kies vandaag voor een koude (glutenvrije) pastasalade met kip en boerenkoolpesto. Ik maak hem voordat ik naar mijn klus ga zodat ik hem voor het sporten alleen nog maar uit de koelkast hoef te toveren.

 

Pastasalade met kip en boerenkoolpesto

 

 

Nodig voor 1 persoon

  • 80 gr glutenvrije pasta
  • 1 kleine kipfilet
  • 1 el Hüttenkäse

voor de boerenkoolpesto / 4 porties

  • 2 handen boerenkool – zo’n 45 gr
  • 30 gr parmazaan
  • 50 gr cashewnoten – ongezout 
  • peper & zout
  • sap van 1/4 citroen
  • scheutje olijfolie

 

Zo maak je het

Kook de pasta volgende de bereidingswijze.

Snij de kipfilet in stukjes en bak deze in wat kokosvet gaar. Breng op smaak peper & zout.

Maak ondertussen de boerenkoolpesto door de ingrediënten tot pesto in een mengbeker te pureren met een staafmixer. Voeg naar smaak nog wat citroensap of peper toe.

Schep alles op een bord. Lepel de Hüttenkäse eroverheen, serveer er een partje citroen bij en eet smakelijk!

 

 

Pastasalade met kip en boerenkoolpesto

 

 

De boerenkoolpesto die over is smaakt heerlijk op een cracker met een plak geitenkaas en avocado als lunch de volgende dag

3 Comments
  1. Oh wat een heerlijk recept! Dit ga ik deze week uitproberen. Wanneer je net begint met sporten kan het soms best even lastig zijn om je voeding hierop aan te passen he? Binnenkort schrijf ik hierover een blog op mijn site. Wie weet heb je er wat aan. Ik kom in ieder geval zeker weer wat vaker terug hier! Liefs

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!