...

Pasta scampi met knoflook en zeekraal

Pasta scampi met knoflook en zeekraal

door | jun 15, 2020 | Hoofdgerecht, Recepten, Vis | 6 reacties

Pasta scampi met knoflook en zeekraal

Ik at deze goddelijke pasta scampi met knoflook en zeekraal een tijdje terug bij Hippie Fish. Dit is by far mijn favoriete beachclub in Zandvoort. De sfeer is top, het interieur fantastisch en de menukaart om je vingers bij af te likken. Deze pasta scampi is een van hun specialiteiten. Het restaurant was vanwege de corona maatregelen nog gesloten, maar ze waren wel open voor afhaal. Daarom pakten Mike en ik aan het einde van de middag de auto en reden voor de eerste keer samen met Louen naar het strand. De zon scheen volle bak, we ploften neer in het zand en we bestelden twee porties van deze pasta scampi met zeekraal. Met maar een uurtje rijden had ik voor heel even een vakantiegevoel. Wat is het strand toch heer-lijk. En die pasta ook!

Pasta scampi met knoflook en zeekraal

Zelfs zo heerlijk dat ik hem thuis de volgende dag namaakte. Pin me er niet op vast dat hij precies hetzelfde is, maar lekker is hij zeker. Ik ben mega fan van zeekraal en al helemaal in combinatie met gebakken gamba’s en knoflook. Zeekraal koop je tegenwoordig gewoon bij de meeste supermarkten (in het visvak) en vaak is het ook verkrijgbaar bij de vis- of groenteboer. Wist je dat zeekraal ook rauw heerlijk is? In het originele recept zitten trouwens ook mosselen, maar die liet ik achterwege en nam in plaats daarvan gewoon extra veel gamba’s ;)

Pasta scampi met knoflook en zeekraal

Als laatste hussel je een klein beetje verse rode peper door de knoflook spaghetti (of meer als je van pittig houdt) en strooi je er ringetjes lente ui over. Ik proef trouwens altijd eerst een klein stukje van de rode peper om te proeven hoe pittig hij is. Soms heb je een rode peper te pakken die je weg kan eten alsof het een rode paprika is en soms staat je mond al in de fik van een minuscuul stukje. Kortom: test je rode pepers even voordat je ze in je pasta scampi doet zodat je niet voor verrassingen komt te staan ;)

Trek gekregen is nog meer pasta’s? Check dan zeker deze onderstaande recepten even!

De lekkerste geroosterde rode pastasaus!

Pasta met geroosterde paprikasaus

Pasta pesto ovenschotel 

Koude pastasalade met eekhoorntjesbrood en pecorino

Pasta met venkel en ansjovis in pomedori saus

Pasta scampi met knoflook en zeekraal

Dit heb je nodig voor deze pasta scampi met knoflook en zeekraal / 2 personen

 • 350 gr rauwe reuzengarnalen of grote gamba’s – gepeld 
 • 180 gr spaghetti – eventueel glutenvrij
 • 150 gr zeekraal
 • 2 lente uien
 • een flinke teen knoflook
 • 1/2 rode peper
 • een scheut goede extra vierge olijfolie

 

Zo maak je het

Ontdooi de gepelde reuzengarnalen of grote gamba’s. Heb je gepelde garnalen gekocht, maar zit het staartje er nog wel aan? Haal de staartjes er dan vanaf. Anders wordt dat straks zo’n gepulk in de pasta ;)

`Kook de spaghetti gaar in een ruime pan met water en een snuf zout. Pers de knoflook alvast uit en snijd de rode peper en lente ui in kleine ringetjes.

Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan en bak hierin de gamba’s gaar. Giet de spaghetti af en voeg dit toe aan de pan. Voeg nu de knoflook, rode peper en zeekraal toe samen met een flinke snuf zwarte peper en een scheut extra vierge olijfolie. Bak de pasta scampi  al omscheppend zo’n drie minuten. Zeekraal is lekker zoutig van zichzelf dus kijk uit met het toevoegen van zout! Een klein snufje is vaak al meer dan voldoende.

Verdeel de pasta scampi over twee borden en sluit af met ringetjes lente ui.

Pasta scampi met knoflook en zeekraal

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Citroen gember shots! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben echt al wéken verkouden. Hoog tijd om mijn immuunsysteem een flinke boost te geven. Dit doe ik door gezond te eten (veel biologische groenten, fruit, peulvruchten, noten), tussen het werken door...

Lees meer
Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Ik heb vandaag een echte Beaufood klassieker voor je. Daarmee bedoel ik zo'n gerecht wat zéér regelmatig bij ons op tafel staat. Mijn favoriete vongole recept! Een pannetje vol heerlijke vongole met witte wijn en parmezaanse kaas. Als ik vongole tegenkom kan ik het...

Lees meer
Gegratineerde oesters uit de oven

Gegratineerde oesters uit de oven

Luxer en smaakvoller wordt het vandaag niet lieve mensen. Gegratineerde oesters uit de oven! Mijn favoriete borrelhap. Het zacht zilte van een mooie oester in combinatie met gesmolten kaas, verse peterselie en een frisse citroen is werkelijk hemels. Toch moet ik...

Lees meer

6 Comments

6 Reacties

 1. Marc

  Wat een heerlijk recept!!!!! En klaar in no time.

  Antwoord
 2. Marloes

  Dit is een geweldig recept, vanavond voor de zoveelste keer van genoten
  Super Beau

  Antwoord
  • Tamara

   Echt mijn alltime favoriet! Ik eet ‘m wekelijks bij Hippie Fish.
   Volgens mij doen ze er een heeeeeel klein beetje room doorheen. Of heb ik dat mis?

   Antwoord
   • Bo

    Ja heerlijk he, ook mijn favoriet! Ik heb hem zelf nog nooit met room gegeten daar.. Wel met héél veel olijfolie haha.

    Antwoord
 3. Jaane

  Dit was heerlijk!!

  Antwoord
 4. Eline

  Zo dat was echt super lekker! Bedankt voor de inspiratie 😃

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *