Pasta pesto ovenschotel met tomaat. Die laatste heb je in allerlei soorten en maten en naast een heerlijke zoete bite, zitten ze ook nog eens bomvol voedingsstoffen. Maar.. de ene tomaat is de andere niet. Ik ben benieuwd naar wat voor tomaten jij koopt in de supermarkt. Ga je gewoon voor een goedkope optie of kies je voor smaak en kwaliteit? Ik ging voorheen gewoon voor de goedkoopste tomaten, maar dat is verleden tijd sinds ik mezelf verdiepte in de smaak van een tomaat. Om een lang verhaal kort te maken, je proeft een wéreld van verschil tussen een dieprode tomaat van kwaliteit en een bleke goedkopere tomaat. Een goede tomaat is echt een toevoeging aan je gerecht en geeft héél veel smaak af. Ik maakte er bijvoorbeeld een lekkere rode pesto van. Heerlijk voor op een cracker met plakjes avocado als lunch. Of als avondmaaltijd met glutenvrije fussili en parmezaanse kaas uit de oven :D Oftewel, een voedzame pasta pesto ovenschotel.
Zin in nog meer ovenschotels?
Pasta pesto ovenschotel
Ingrediënten
- 180 gr glutenvrije fusilli - of gewone fusilli wanneer je niet gevoelig bent voor gluten
- 150 gr oesterzwammen
- 1 rode ui
- 2 JOYN tomaten - te koop bij Albert Heijn
- 150 ml room
- 1 el gedroogde oregano
- 20 gr parmezaanse kaas
Voor de rode pesto
- 2 JOYN tomaten
- 1 el tomatenpuree
- 1 teentje knoflook
- Flinke hand verse basilicum
- ¼ citroen (het sap)
- 30 gr parmezaanse kaas
- scheut olijfolie - extra vierge
Instructies
- Breng een pan met ruim water en een flinke snuf zout aan de kook en kook hierin de pasta gaar. Trek 3 minuten van de kooktijd af. De pasta gaart namelijk nog even verder in de oven. Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
- Snijd de oesterzwammen klein en snipper de ui.
- Maak de pesto door de ingrediënten in je keukenmachine te pureren. Dit kan eventueel ook met een staafmixer. Breng op smaak met een snuf peper en zout. Proef even en voeg naar smaak nog wat citroensap toe.
- Giet de pasta af en verdeel over de bodem van een ovenschaal. Sluit de pasta af met een laag oesterzwammen en rode ui. Schenk de room erover en vervolgens de rode pesto. Snijd de overige twee tomaten in dunne plakjes en verdeel ze over de pasta. Bestrooi met een eetlepel gedroogde oregano en geraspte parmezaanse kaas.
- Schuif de ovenschotel voor 20 tot 25 minuten in het midden van de oven.
- Geniet ervan!
Wauw wat een cool recept! Deze heb ik nog nooit eerder gehoord, natuurlijk ken ik als student de pasta pesto, maar pasta pesto ovenschoten heb ik nog niet eerder gehoord. Tijd om dat snel even te maken!
Leeeuk, eet smakelijk alvast :D