...

Pasta met venkel en ansjovis in pomedori saus

Pasta met venkel en ansjovis in pomedori saus

door | sep 5, 2019 | Hoofdgerecht, Recepten, Vis | 1 reactie

Pasta met venkel en ansjovis in pomedori saus, Gezonde pasta recepten, Pasta recepten ansjovis, Beaufood recepten, Glutenvrije pasta recepten, Gezond en lekker avondeten, Lekkere pastasauzen zelf maken, Leuke foodblogs

Ik weet zeker dat er niet heel veel mensen staan te juichen bij de woorden venkel en ansjovis, maar geloof mij: gestoofd in wijn en verwerkt in een rode pastasaus zijn die twee samen heeeel lekker. Ik heb dit recept idee van een collega en die maakt hem eigelijk met chorizo. Dus daar stond ik in de supermarkt met een dikke chorizo worst in mijn handen de achterkant van de verpakking te lezen en na het zien van varkensvet, varkenscollageen, suiker dit en kleurstof dat, besloot ik toch maar voor vis te gaan. Begrijp me niet verkeerd, ik ben gek op een stukje vlees op zijn tijd, maar ik eet vrijwel nooit varkensvlees. Dus ansjovis it is! Hierdoor krijgt je pastasaus een lekker zoutje en een flinke dosis smaakverdieping.

Eet smakelijk!

Pasta met venkel en ansjovis in pomedori saus, Gezonde pasta recepten, Pasta recepten ansjovis, Beaufood recepten, Glutenvrije pasta recepten, Gezond en lekker avondeten, Lekkere pastasauzen zelf maken, Leuke foodblogs

Pasta met venkel en ansjovis in pomedori saus, Gezonde pasta recepten, Pasta recepten ansjovis, Beaufood recepten, Glutenvrije pasta recepten, Gezond en lekker avondeten, Lekkere pastasauzen zelf maken, Leuke foodblogs

Dit heb je nodig voor deze pasta met venkel en ansjovis in pomedori saus

  • 160 gr fusilli – eventueel glutenvrij voor een glutenvrije pasta
  • 400 gr (biologische) pomori
  • 1 venkel
  • 75 gr ansjovis in olijfolie
  • 1 ui
  • 1 knoflookteentje
  • klein blikje tomatenpuree – 70 gr
  • 150 ml witte wijn – Liever geen wijn in je gerecht? Vervang de wijn dan door water. 
  • bosje verse basilicum en versgeraspte Pecorino kaas als finishing touch

 

Pasta met venkel en ansjovis in pomedori saus, Gezonde pasta recepten, Pasta recepten ansjovis, Beaufood recepten, Glutenvrije pasta recepten, Gezond en lekker avondeten, Lekkere pastasauzen zelf maken, Leuke foodblogs

Zo maak je het

Snipper de ui en pers de knoflook. Fruit deze twee kort aan (in een grote koekenpan) in de olijfolie uit het potje van de ansjovis.

Snijd de venkel in dunne ringen. Voeg de venkel en de ansjovisjes toe aan de pan. Blus af met de wijn (of water) en stoof het geheel 10 minuutjes op laag vuur. Voeg geen zout toe, de ansjovis is al zout genoeg.

Breng een pan met ruim water aan de kook en kook de fusilli gaar volgens de bereidingswijze.

Voeg de pomodori tomaten en de tomatenpuree toe. De tomaten zullen tijdens het koken vanzelf uit elkaar vallen dus je hoeft ze niet fijn te snijden. Druk ze na een tijdje met een lepel of spatel plat. Voeg een snuf zwarte peper toe en laat de saus nog tien minuten zacht pruttelen.

Giet de fusilli af en verdeel de pasta en de venkel-tomatensaus over twee diepe borden. Sluit af met verse basilicum en eventueel geraspte Pecorino kaas.

Pasta met venkel en ansjovis in pomedori saus, Gezonde pasta recepten, Pasta recepten ansjovis, Beaufood recepten, Glutenvrije pasta recepten, Gezond en lekker avondeten, Lekkere pastasauzen zelf maken, Leuke foodblogs

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Perfect gepocheerde eieren maken? Dat is een fluitje van een cent met deze tips! Ik ben gék op gepocheerde eitjes. Ik heb dan ook braaf véél verschillende tips uitgeprobeerd voor het perfecte resultaat: een stevige buitenkant met daarin een mooie lopende dooier. Die...

Lees meer
Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Ohhhh lieve mensen, ik heb toch wel zó'n overheerlijk burrata recept voor je. En wel in de vorm van een heerlijke borrelhap! Deze burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven is alles wat je wil van een hapje voor bij de borrel. Kruidig, zoet, fris, bomvol smaak...

Lees meer
Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Zin in een makkelijke, voedzame en héle lekkere avondmaaltijd? Dan zijn deze pitabroodjes met bimi broccoli, kipgehaktballetjes en yoghurtsaus perféct. Vers afgebakken pitabroodjes met zelfgemaakte sappige kipgehaktballetjes, knapperige bimi met daarbij een romig...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

  1. Arnold Dijkstra

    Heerlijk recept. Heb ervan genoten. Makkelijk klaargemaakt met de koekenpan van HorecaTraders. Ik heb één keer besteld bij hun en ben zeer tevreden met de kwaliteit en service. Zeker aan te raden

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *