Pasta met venkel en ansjovis in pomedori saus

Pasta met venkel en ansjovis in pomedori saus, Gezonde pasta recepten, Pasta recepten ansjovis, Beaufood recepten, Glutenvrije pasta recepten, Gezond en lekker avondeten, Lekkere pastasauzen zelf maken, Leuke foodblogs

Ik weet zeker dat er niet heel veel mensen staan te juichen bij de woorden venkel en ansjovis, maar geloof mij: gestoofd in wijn en verwerkt in een rode pastasaus zijn die twee samen heeeel lekker. Ik heb dit recept idee van een collega en die maakt hem eigelijk met chorizo. Dus daar stond ik in de supermarkt met een dikke chorizo worst in mijn handen de achterkant van de verpakking te lezen en na het zien van varkensvet, varkenscollageen, suiker dit en kleurstof dat, besloot ik toch maar voor vis te gaan. Begrijp me niet verkeerd, ik ben gek op een stukje vlees op zijn tijd, maar ik eet vrijwel nooit varkensvlees. Dus ansjovis it is! Hierdoor krijgt je pastasaus een lekker zoutje en een flinke dosis smaakverdieping.

Eet smakelijk!

Pasta met venkel en ansjovis in pomedori saus, Gezonde pasta recepten, Pasta recepten ansjovis, Beaufood recepten, Glutenvrije pasta recepten, Gezond en lekker avondeten, Lekkere pastasauzen zelf maken, Leuke foodblogs

Pasta met venkel en ansjovis in pomedori saus, Gezonde pasta recepten, Pasta recepten ansjovis, Beaufood recepten, Glutenvrije pasta recepten, Gezond en lekker avondeten, Lekkere pastasauzen zelf maken, Leuke foodblogs

Dit heb je nodig voor deze pasta met venkel en ansjovis in pomedori saus

  • 160 gr fusilli – eventueel glutenvrij voor een glutenvrije pasta
  • 400 gr (biologische) pomori
  • 1 venkel
  • 75 gr ansjovis in olijfolie
  • 1 ui
  • 1 knoflookteentje
  • klein blikje tomatenpuree – 70 gr
  • 150 ml witte wijn – Liever geen wijn in je gerecht? Vervang de wijn dan door water. 
  • bosje verse basilicum en versgeraspte Pecorino kaas als finishing touch

 

Pasta met venkel en ansjovis in pomedori saus, Gezonde pasta recepten, Pasta recepten ansjovis, Beaufood recepten, Glutenvrije pasta recepten, Gezond en lekker avondeten, Lekkere pastasauzen zelf maken, Leuke foodblogs

Zo maak je het

Snipper de ui en pers de knoflook. Fruit deze twee kort aan (in een grote koekenpan) in de olijfolie uit het potje van de ansjovis.

Snijd de venkel in dunne ringen. Voeg de venkel en de ansjovisjes toe aan de pan. Blus af met de wijn (of water) en stoof het geheel 10 minuutjes op laag vuur. Voeg geen zout toe, de ansjovis is al zout genoeg.

Breng een pan met ruim water aan de kook en kook de fusilli gaar volgens de bereidingswijze.

Voeg de pomodori tomaten en de tomatenpuree toe. De tomaten zullen tijdens het koken vanzelf uit elkaar vallen dus je hoeft ze niet fijn te snijden. Druk ze na een tijdje met een lepel of spatel plat. Voeg een snuf zwarte peper toe en laat de saus nog tien minuten zacht pruttelen.

Giet de fusilli af en verdeel de pasta en de venkel-tomatensaus over twee diepe borden. Sluit af met verse basilicum en eventueel geraspte Pecorino kaas.

Pasta met venkel en ansjovis in pomedori saus, Gezonde pasta recepten, Pasta recepten ansjovis, Beaufood recepten, Glutenvrije pasta recepten, Gezond en lekker avondeten, Lekkere pastasauzen zelf maken, Leuke foodblogs

1 Comment
  1. Heerlijk recept. Heb ervan genoten. Makkelijk klaargemaakt met de koekenpan van HorecaTraders. Ik heb één keer besteld bij hun en ben zeer tevreden met de kwaliteit en service. Zeker aan te raden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.