Pasta met kiemen, zalm en pesto van doperwten

Jaaaa zon daar ben je, wat heerlijk! Ik deed vanmorgen voor het eerst dit jaar de koepel naar mijn dakterras open en wat een heerlijkheid hierboven zeg. Jammer dat mijn wifi het niet doet, maar lang leve de hotspot op mijn telefoon. Kussentjes op de bank, foodpost als ontbijt (overnight oats van Van Haver Tot), kistje als bureau, macbook, to do lijst en go go go :) Op de planning staat dit goddelijke recept van pasta met zalm met een pesto van doperwten. En kiemen!

Afgelopen vrijdag ontving ik een tas vol met kiemen, waarmee ik een paar lekkere receptjes ga maken (nummer 2. op mijn list van vandaag). En dat doe ik meer dan graag want deze über gezonde, net ontkiemde plantjes, heb ik een aantal weken geleden gebombardeerd tot mijn favoriete superfood. In de geboorte fase zitten plantjes namelijk boordevol voedingsstoffen om de plant te laten groeien. Op het moment van oogsten bevatten ze een super hoge concentratie vitamines en mineralen en dat = gezond :D Vind je het lastig om aan je 2.5 ons groente per dag te komen? Een handje kiemen is de ultieme oplossing. Gooi het door je salade, mix het door een wokgerecht of bak de kiemen aan en breng je pasta ermee op smaak.

 

Nodig voor 2 personen

  • 180 gr glutenvrije pasta
  • 2 zalmfilets
  • 100 gr gemengde kiemen

Voor de doperwten pesto

  • 250 gr doperwten
  • teentje knoflook
  • scheutje olijfolie
  • snuf zeezout
  • 25 gr basilicum
  • 100 gr cashewnoten
  • sap van 1/2 citroen

 

Pasta met kiemen, zalm en pesto van doperwten

 

 

Zo maak je het

Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze.

Maak ondertussen de pesto door de ingrediënten te pureren met een staafmixer of in een blender. Is het te dik? Voeg dan nog wat olie of een klein scheutje water toe.

Verhit wat olie in een koekenpan en bak de zalm 2 minuten per kant gaar. Ikzelf vind het lekker als de zalm wat rauw is, maar voor een gare zalm bak je hem wat langer.

Haal de zalm uit de pan en leg weg. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de kiemen kort aan. Giet de pasta af, schep het in de koekenpan bij de kiemen en bak even mee samen met wat zout en peper.

Verdeel de pasta en kiemen over twee borden, schep de pesto erover en sluit af met de zalmfilets.

 

Waarschijnlijk houd je wat pesto over, maar dit kun je gemakkelijk drie dagen bewaren in de koelkast en smeren op een crackertje met geitenkaas bijvoorbeeld

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.