Pasta met geroosterde paprikasaus

Pasta met geroosterde paprikasaus, Gezonde pastasaus, Zelf pastasaus maken, Beaufood recepten, Gezond Italiaans eten, Glutenvrije foodblogs, Gezond avondeten

Oelalaaa wat een lekkere saus is dit! Ik bedacht hem spontaan toen ik geen zin had om naar de supermarkt te gaan. Ik ben helaas niet het type met een wekelijks georganiseerd boodschappenlijstje ;) Ik besloot een simpele en gezonde pastasaus te maken van puntpaprika’s en wat bospenen. Rooster deze groenten samen met een sjalot en hele knoflooktenen in de oven en je hebt een goddelijke én voedzame saus die ook nog eens super makkelijk te maken is. Serveer en een groene salade bij van rucola, amandelen, kruidenolie en eet smakelijk!

Tip: gebruik jij wel eens gerookt zeezout? Ik proefde het vorige week voor het eerst en ik vind het echt waanzinnig lekker. Het is gewoon verkrijgbaar bij de meeste supermarkten!

Pasta met geroosterde paprikasaus, Gezonde pastasaus, Zelf pastasaus maken, Beaufood recepten, Gezond Italiaans eten, Glutenvrije foodblogs, Gezond avondeten

Pasta met geroosterde paprikasaus, Gezonde pastasaus, Zelf pastasaus maken, Beaufood recepten, Gezond Italiaans eten, Glutenvrije foodblogs, Gezond avondeten

Pasta met geroosterde paprikasaus, Gezonde pastasaus, Zelf pastasaus maken, Beaufood recepten, Gezond Italiaans eten, Glutenvrije foodblogs, Gezond avondeten

Dit heb je nodig voor deze pasta met geroosterde paprikasaus /  twee personen

  • 160 gr fusilli – eventueel glutenvrij 
  • 75 gr rucola
  • klein handje amandelen
  • dressing: 2 el olijfolie, 2 el appelazijn, 1 tl gedroogde bieslook, 1 el honing
  • handje verse basilicum
  • 2 el feta

Voor de saus

  • 2 puntpaprika’s
  • 3 kleine bospenen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalot
  • 3 el appelazijn
  • 1 flinke el crème fraîche

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200 graden en bekleed een ovenplaat met bakpapier. Halveer de puntpaprika, de sjalot en bospenen. Plet de knoflooktenen maar pel ze niet. Verspreid alles over de ovenplaat en schuif hem voor 30 tot 35 minuten in de oven. De randjes van de paprika’s mogen best wat verkleuren, dit geeft straks een lekker geroosterd smaakje.

Wacht tien minuten en breng dan een pan met ruim water aan de kook. Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing en voeg een flinke snuf zout toe aan het water.

Haal de geroosterde groenten uit de oven. Pers de puree uit de knoflooktenen en verwijder de schillen van de sjalot. Pureer alles samen met crème fraîche, appelazijn en een snuf peper & zout tot een gladde saus. Dit doe je bijvoorbeeld met een staafmixer of in de blender.

Giet de pasta af, schep de saus erdoor en warm alles nog even op in de pan van de pasta.

Maak de kruidendressing door de ingrediënten door elkaar te kloppen. Hussel de dressing door de rucola. Verdeel de pasta over twee borden en sluit af met wat salade, amandelen, verse basilicum en verkruimelde feta.

 

Pasta met geroosterde paprikasaus, Gezonde pastasaus, Zelf pastasaus maken, Beaufood recepten, Gezond Italiaans eten, Glutenvrije foodblogs, Gezond avondeten

Maak eventueel een dubbele portie van de saus en vries dit in porties in. Zo heb je altijd een voorraadje gezonde saus!

Bo

Bo / 28 / Wonend in het gezellige Utrecht / Liefde voor gezond eten, lekker koken en wijn / You don't have to cook fancy or complicated masterpieces, just good food from fresh ingredients.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.