Pasta met geroosterde paprikasaus

Pasta met geroosterde paprikasaus

door | apr 10, 2018 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 0 Reacties

Pasta met geroosterde paprikasaus, Gezonde pastasaus, Zelf pastasaus maken, Beaufood recepten, Gezond Italiaans eten, Glutenvrije foodblogs, Gezond avondeten

Oelalaaa wat een lekkere saus is dit! Ik bedacht hem spontaan toen ik geen zin had om naar de supermarkt te gaan. Ik ben helaas niet het type met een wekelijks georganiseerd boodschappenlijstje ;) Ik besloot een simpele en gezonde pastasaus te maken van puntpaprika’s en wat bospenen. Rooster deze groenten samen met een sjalot en hele knoflooktenen in de oven en je hebt een goddelijke én voedzame saus die ook nog eens super makkelijk te maken is. Serveer en een groene salade bij van rucola, amandelen, kruidenolie en eet smakelijk!

Tip: gebruik jij wel eens gerookt zeezout? Ik proefde het vorige week voor het eerst en ik vind het echt waanzinnig lekker. Het is gewoon verkrijgbaar bij de meeste supermarkten!

Pasta met geroosterde paprikasaus, Gezonde pastasaus, Zelf pastasaus maken, Beaufood recepten, Gezond Italiaans eten, Glutenvrije foodblogs, Gezond avondeten

Pasta met geroosterde paprikasaus, Gezonde pastasaus, Zelf pastasaus maken, Beaufood recepten, Gezond Italiaans eten, Glutenvrije foodblogs, Gezond avondeten

Pasta met geroosterde paprikasaus, Gezonde pastasaus, Zelf pastasaus maken, Beaufood recepten, Gezond Italiaans eten, Glutenvrije foodblogs, Gezond avondeten

Dit heb je nodig voor deze pasta met geroosterde paprikasaus /  twee personen

  • 160 gr fusilli – eventueel glutenvrij 
  • 75 gr rucola
  • klein handje amandelen
  • dressing: 2 el olijfolie, 2 el appelazijn, 1 tl gedroogde bieslook, 1 el honing
  • handje verse basilicum
  • 2 el feta

Voor de saus

  • 2 puntpaprika’s
  • 3 kleine bospenen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalot
  • 3 el appelazijn
  • 1 flinke el crème fraîche

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200 graden en bekleed een ovenplaat met bakpapier. Halveer de puntpaprika, de sjalot en bospenen. Plet de knoflooktenen maar pel ze niet. Verspreid alles over de ovenplaat en schuif hem voor 30 tot 35 minuten in de oven. De randjes van de paprika’s mogen best wat verkleuren, dit geeft straks een lekker geroosterd smaakje.

Wacht tien minuten en breng dan een pan met ruim water aan de kook. Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing en voeg een flinke snuf zout toe aan het water.

Haal de geroosterde groenten uit de oven. Pers de puree uit de knoflooktenen en verwijder de schillen van de sjalot. Pureer alles samen met crème fraîche, appelazijn en een snuf peper & zout tot een gladde saus. Dit doe je bijvoorbeeld met een staafmixer of in de blender.

Giet de pasta af, schep de saus erdoor en warm alles nog even op in de pan van de pasta.

Maak de kruidendressing door de ingrediënten door elkaar te kloppen. Hussel de dressing door de rucola. Verdeel de pasta over twee borden en sluit af met wat salade, amandelen, verse basilicum en verkruimelde feta.

 

Pasta met geroosterde paprikasaus, Gezonde pastasaus, Zelf pastasaus maken, Beaufood recepten, Gezond Italiaans eten, Glutenvrije foodblogs, Gezond avondeten

Maak eventueel een dubbele portie van de saus en vries dit in porties in. Zo heb je altijd een voorraadje gezonde saus!

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer
Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.