...

Paprika spread met cashewnoten

Paprika spread met cashewnoten

Paprika spread met cashewnoten

Ik kook er met liefde elke dag op los en daarbij volg ik vooral mijn intuïtie en maak ik iets waar ik op dat moment zin in heb. Maar ik vind het ook super leuk om met jullie suggesties aan de slag te gaan! Ik kreeg vorige week bijvoorbeeld de vraag of ik een gezondere versie van een sandwichspread wist te maken. En toevállig was ik mezelf net aan het verlekkeren aan de paprika spread met cashewnoten van Suzanne. Dit is echt een heerlijke (en knetter gezonde) spread voor op brood of crackers. Ennn ik mag het delen met jullie dus bedankt Suzanne voor dit lekkere recept!

 


Suzanne

Vorige maand was ik op yoga retraite en daar heb ik toch heerlijk gegeten.  Alles werd vers gemaakt en was voornamelijk veganistisch. Tijdens de lunch kregen wij een super lekkere dip op basis van paprika’s en cashewnoten. Erg lekker op crackers voor bij de soep. Deze dip bleef maar in mijn hoofd hangen. Ik (dochter van een paprikateler) had nog nooit zoiets gemaakt ik vond dat daar verandering in moest komen. Toen ik thuis kwam van deze retraite ging  snel de keuken in en ging ik aan de slag met paprika’s en cashewnoten. Deze heerlijke dip is het resultaat. Ik rooster in dit recept de paprika’s zelf maar je zou als je heel lui bent ook een pot geroosterde paprika’s kunnen gebruiken.

 

Dit heb je nodig voor een potje

  • 2 grote rode paprika’s
  • 80 gram cashewnoten (ongebrand en ongezout)
  • teentje knoflook
  • eetlepel peterselie, fijn gesneden
  • eetlepel olijfolie
  • sap van een halve citroen
  • peper en zout naar smaak

 

Paprika spread met cashewnoten

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en snijd deze in repen. Leg de paprika reepjes op een bakplaat. Zorg dat de glimmende kant naar boven ligt. Doe de paprika’s voor 40-45 minuten in de oven. Het mag een beetje zwart worden.

Laat de paprika’s afkoelen. Rooster ondertussen heel kort de cashewnoten in een droge koekenpan.

Je kunt nu het velletje van de paprika’s los pulken. Doe de ontvelde paprika’s samen met de cashewnoten, het sap van de citroen, olijfolie en de knoflook in de keukenmachine. Zet de keukenmachine net zolang aan tot de massa bijna glad is. Doe de peterselie erbij en draai nog heel even kort door. Proef nu de paprika dip en breng op smaak met peper en zout.

Lekker op een cracker, brood of een toastje.

 

Je kunt de dip 5 dagen bewaren in de koelkast

 

Ook Suzanne kookt er dagelijks op los en haar recepten zijn net als die van mij lekker, gezond en eenvoudig te bereiden. Neem een kijkje op haar website voor inspiratie en recepten.

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *