Paprika spread met cashewnoten

Paprika spread met cashewnoten

Ik kook er met liefde elke dag op los en daarbij volg ik vooral mijn intuïtie en maak ik iets waar ik op dat moment zin in heb. Maar ik vind het ook super leuk om met jullie suggesties aan de slag te gaan! Ik kreeg vorige week bijvoorbeeld de vraag of ik een gezondere versie van een sandwichspread wist te maken. En toevállig was ik mezelf net aan het verlekkeren aan de paprika spread met cashewnoten van Suzanne. Dit is echt een heerlijke (en knetter gezonde) spread voor op brood of crackers. Ennn ik mag het delen met jullie dus bedankt Suzanne voor dit lekkere recept!

 


Suzanne

Vorige maand was ik op yoga retraite en daar heb ik toch heerlijk gegeten.  Alles werd vers gemaakt en was voornamelijk veganistisch. Tijdens de lunch kregen wij een super lekkere dip op basis van paprika’s en cashewnoten. Erg lekker op crackers voor bij de soep. Deze dip bleef maar in mijn hoofd hangen. Ik (dochter van een paprikateler) had nog nooit zoiets gemaakt ik vond dat daar verandering in moest komen. Toen ik thuis kwam van deze retraite ging  snel de keuken in en ging ik aan de slag met paprika’s en cashewnoten. Deze heerlijke dip is het resultaat. Ik rooster in dit recept de paprika’s zelf maar je zou als je heel lui bent ook een pot geroosterde paprika’s kunnen gebruiken.

 

Dit heb je nodig voor een potje

  • 2 grote rode paprika’s
  • 80 gram cashewnoten (ongebrand en ongezout)
  • teentje knoflook
  • eetlepel peterselie, fijn gesneden
  • eetlepel olijfolie
  • sap van een halve citroen
  • peper en zout naar smaak

 

Paprika spread met cashewnoten

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en snijd deze in repen. Leg de paprika reepjes op een bakplaat. Zorg dat de glimmende kant naar boven ligt. Doe de paprika’s voor 40-45 minuten in de oven. Het mag een beetje zwart worden.

Laat de paprika’s afkoelen. Rooster ondertussen heel kort de cashewnoten in een droge koekenpan.

Je kunt nu het velletje van de paprika’s los pulken. Doe de ontvelde paprika’s samen met de cashewnoten, het sap van de citroen, olijfolie en de knoflook in de keukenmachine. Zet de keukenmachine net zolang aan tot de massa bijna glad is. Doe de peterselie erbij en draai nog heel even kort door. Proef nu de paprika dip en breng op smaak met peper en zout.

Lekker op een cracker, brood of een toastje.

 

Je kunt de dip 5 dagen bewaren in de koelkast

 

Ook Suzanne kookt er dagelijks op los en haar recepten zijn net als die van mij lekker, gezond en eenvoudig te bereiden. Neem een kijkje op haar website voor inspiratie en recepten.
Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Mijn driedaagse anti-griep menu

Mijn driedaagse anti-griep menu (inclusief recepten!)

Er hoeven maar een paar regeldruppels te vallen, een zuchtje…

Print Friendly, PDF & Email
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Print Friendly, PDF & Email
Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Print Friendly, PDF & Email

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Print Friendly, PDF & Email

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Print Friendly, PDF & Email
Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!